Υλικά
4 φλυτζάνια κρέμα καρύδας
1/2 φλυτζάνι ρύζι γλασέ
1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
1 μάνγκο
1 σφηνάκι ρούμι
2 κ.σ. βούτυρο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ινδική καρύδα
Εκτέλεση
- Βράζετε το ρύζι με ενάμιση φλυτζάνι νερό σε μέτρια φωτιά για 12-15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό
- Προσθέτετε την κρέμα καρύδας
- Κρατάτε δύο κουταλιές από την ζάχαρη και ρίχνετε την υπόλοιπη στην κατσαρόλα με την κρέμα και το ρύζι
- Βράζετε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα
- Όταν βράσει, κατεβάζετε από την φωτιά και το μοιράζετε στα μπολ
- Καθαρίζετε και κόβετε το μάνγκο σε κομμάτια
- Βάζετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο με τις 2 κουταλιές ζάχαρη για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά
- Ρίχνετε το μάνγκο και το ξύσμα του πορτοκαλιού και αφήνετε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα
- Έπειτα ρίχνετε το ρούμι και περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
- Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει
- Πασπαλίζετε κάθε μπολ με ρυζόγαλο με την ινδική καρύδα και μοιράζετε το σωταρισμένο μάνγκο. Σερβίρετε!
συνταγή από το σημερινό Gourmet