χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Ωμοφαγικά Φαλάφελ  (Αναγνώστηκε 1362 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

  • Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • *****
  • Μηνύματα: 8565
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Ωμοφαγικά Φαλάφελ
« στις: Απρίλιος 29, 2010, 07:13:12 μμ »


Βρήκα αυτή τη πολύ νόστιμη συνταγή στο βιβλίο της Φλώρας Παπαδοπούλου "Χορτοφαγική Ωμοφαγία", σελ. 94.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, μούλιασα ρεβύθια για 8 ώρες και μετά τα σούρωσα και τα άφησα σε ένα μπολ για 2 μέρες μέχρι να βγάλουν φύτρο. Κάθε τόσο τα ξέπλενα με καθαρό νερό.

Υλικά
1 ποτήρι ρεβύθια
1 κουταλιά ταχίνι
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
6-7 κλαδάκια μαϊντανό
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
χυμό ενός λεμονιού
1 κρεμμύδι
αλάτι-πιπέρι

Λιώνουμε στο μούλτι τα ρεβίθια πολύ καλά και τα αφήνουμε σε μία λεκάνη. Στη συνέχεια, λειώνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα προσθέτουμε στα ρεβύθια. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μπιφτεκάκια. Τα βάζουμε στον αφυγραντή για 3 ώρες από κάθε πλευρά.

Τα ρεβύθια που μου περίσσεψαν τα έκανα χούμους- πρόσθεσα ταχίνι, λεμόνι και σκορδάκι και έγινε μούρλια.

www.vegansintages.gr
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact