χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Ωμοφαγικά ψωμάκια με αλεύρι;  (Αναγνώστηκε 1436 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος EFI

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 104
  • Φύλο: Γυναίκα
Ωμοφαγικά ψωμάκια με αλεύρι;
« στις: Απρίλιος 11, 2010, 03:24:22 μμ »
Γίνεται να φτιάξω ωμοφαγικά ψωμάκια με αλεύρι στο αφυγραντήρα;
Δεν έχω βρεί καμιά τέτοια συνταγή.. questionmark

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 498
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Ωμοφαγικά ψωμάκια με αλεύρι;
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 11, 2010, 04:28:53 μμ »
απ οσο γνωριζω δεν χρησιμοποιειται αλευρι στην ωμοφαγια, ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος.
αντι αυτου χρησιμοποιουνται φυτρα και μουλιασμενοι καρποι που αλεθονται και φτιαχνουν λεπτα ψωμακια σαν φρυγανιες αλλα μαλακα.
ετσι κι αλλιως το αλευρι σε τοσο χαμηλες θερμοκρασιες δεν ψηνεται...

Αποσυνδεδεμένος EFI

  • New Kid in The Block
  • **
  • Μηνύματα: 104
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Ωμοφαγικά ψωμάκια με αλεύρι;
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 11, 2010, 05:20:22 μμ »
Ναι στις συνταγές που είδα χρησιμοποιούν φύτρα και άλλα συστατικά. Απλά σκέφτηκα αν γίνεται να  φτιάξω  πολύ λεπτά ψωμάκια από μαύρο αλεύρι ή αν σε αυτές τις συνταγές μπορούσα να προσθέσω μία μικρή ποσότητα.. huh?
Σορρυ αν πετάω περίεργα.. είμαι καινούρια και είμαι ακόμα στο στάδιο του πειραματισμού.. biggestgrin

Αποσυνδεδεμένος Ντίνα

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 595
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Vegan Body... Hippy Mind...
    • My blog page on tumblr
Απ: Ωμοφαγικά ψωμάκια με αλεύρι;
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 30, 2011, 12:19:13 πμ »
Τώρα έπεσα τυχαίως στο θέμα - δυστυχώς δε μου εμφανίζονται όλα τα μη αναγνωσμένα (και τυγχάνει να ψάχνομαι κι εγώ επάνω σε αυτό το θέμα).

Εγω εχθές δοκίμασα να κάνω αναλογία 60/40*, διότι και τα Χριστούγεννα είχα κάνει τα μελομακάρονα της Veggie-Wedgie με αλεύρι βρώμης (αγοραστό αντί στο multi) στον αφυγραντή και ένταξει δε μου βγήκαν άψογα, αλλά ...επέζησα! nanana
Οπότε είπα να πειραματιστω αυτή τη φορά και για ψωμί, με αλεύρι φαγόπυρου αυτή τη φορά...

* 60% σπόρους στο multi (ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, λιναρόσπορο χρυσό, σίκαλη και γλυκάνισο)
και
40% αλεύρι φαγόπυρου
αλάτι, πιπέρι, λάδι, νερό

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη λιγοστή εμπειρία μου, συμπέρανα πως καλούτσικο βγαίνει, απλά αρκετά βαρύ για να το τρώει κανείς σε μεγάλες ποσότητες.
Δεν προτρέπω πειραματισμούς του είδους, απλά κατέθεσα τον δικό μου και αναμένω κι εγώ τα νεότερα από τους πεπειραμένους (ο παλιός είναι αλλιώς) :)

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής