χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Καρποφαγία  (Αναγνώστηκε 19368 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Καρποφαγία
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 02, 2010, 06:44:12 μμ »
Δεν συμφωνώ με την καρποφαγία αλλά από οικολογικής απόψεως είναι σίγουρα αποτελεσματική.
Τι εννοείς δηλαδή;

Εννοώ πως είναι πολύ πιο πρακτικό και εύκολο να πείσεις κάποιον/α να γίνει βίγκαν από ό,τι να γίνει καρποφάγος. Τώρα, όταν αυτή η φίλη η καρποφάγος έκανε ολόκληρη ιστορία μπροστά σε κόσμο γιατί έκοψαν πατάτες και κρεμμύδια για σαλάτα λες και είχαν κατακρεουργήσει ένα μοσχαράκι, το θεώρησα παρατραβηγμένο και επιβλαβές για την υπόθεση των ζώων.  dunno
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 02, 2010, 09:11:25 μμ »
Δεν συμφωνώ με την καρποφαγία αλλά από οικολογικής απόψεως είναι σίγουρα αποτελεσματική.
Τι εννοείς δηλαδή;

Εννοώ πως είναι πολύ πιο πρακτικό και εύκολο να πείσεις κάποιον/α να γίνει βίγκαν από ό,τι να γίνει καρποφάγος. Τώρα, όταν αυτή η φίλη η καρποφάγος έκανε ολόκληρη ιστορία μπροστά σε κόσμο γιατί έκοψαν πατάτες και κρεμμύδια για σαλάτα λες και είχαν κατακρεουργήσει ένα μοσχαράκι, το θεώρησα παρατραβηγμένο και επιβλαβές για την υπόθεση των ζώων.  dunno
Δεν διατυπώθηκα καλά μάλλον, ρωτάω τι εννοείς συσχετίζοντας την καρποφαγία με την οικολογία.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 02, 2010, 10:51:14 μμ »
Εγώ βρίσκω πιο "οικολογικό" να είσαι βίγκαν, μπορείς να τρως πιο τοπικά προιόντα. Τι να πω δεν ξέρω, από ότι είδα τρώνε φρούτα όχι καρπύς γενικά πχ πιπεριές ας πούμε δεν έχω καταλάβει...

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 03, 2010, 03:12:55 πμ »
Εγώ βρίσκω πιο "οικολογικό" να είσαι βίγκαν, μπορείς να τρως πιο τοπικά προιόντα. Τι να πω δεν ξέρω, από ότι είδα τρώνε φρούτα όχι καρπύς γενικά πχ πιπεριές ας πούμε δεν έχω καταλάβει...

Ναι σίγουρα...Εξαρτάται από τον βίγκαν. Οι καρποφάγοι τρώνε καρπούς που μπορεί κανείς να κόψει από το φυτό, χωρίς να το σκοτώσει. Δηλαδή δεν τρώνε μόνο φρούτα αλλά και λαχανικά και ξηρούς καρπούς, όλα ωμά.

Δεν διατυπώθηκα καλά μάλλον, ρωτάω τι εννοείς συσχετίζοντας την καρποφαγία με την οικολογία.

Θεωρώ πως είναι μία οικολογική διατροφή αφού με την αποφυγή του μαγειρέματος εξοικονομείται ενέργεια, για να πλυθεί το όποιο πιάτο -αν χρησιμοποιηθεί- χρειάζεται ελάχιστο νερό και καθόλου απορρυπαντικό, και γενικά οι τροφές είναι σχεδόν 100% ανεπεξέργαστες, και χωρίς συσκευασία. Ειδικά αν προτιμώνται τοπικά προϊόντα, πιστεύω πως είναι ένας τρόπος να τρώει κανείς οικολογικά. Τώρα αν ο καρποφάγος τρώει φρούτα χωρίς να τον νοιάζει αν έχουν έρθει από την άλλη πλευρά του πλανήτη, είναι δώρο άδωρο. Δεν αντιλέγω.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 03, 2010, 12:07:45 μμ »

στην συνεντευξη εγραφε καπου μεσα σ ολα οτι τρωει και ελιες. άρα απ οτι εχω καταλαβει το fruit το εννοουν καρπος και οχι φρουτο. φανταζομαι τις πρωτεϊνες τις παιρνουν απο καρπους τυπου φυστικια και τετοια, οχι απο τα φρουτα-φρουτα

• Addicted
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 03, 2010, 01:32:53 μμ »
Ναι απλά επειδή είδα ότι τρώνε βασικά φρούτα, δεν είχε κανείς στο menu του ντομάτες, πιπεριές κα. Θα έτυχε. Αλλά το θέμα είναι αρκούνε οι ντόπιοι καρποί γιατί είδα τρώνε πολλά αβοκάντο κλπ (για λιπαρά προφανώς) που στην γαλλία δεν νομίζω να φυτρώνουν.

Πάντως η καρποφαγία είναι και οικονομική!

• Sr. Member
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 03, 2010, 02:52:42 μμ »
ε, οσο μπορουν παντως αγοραζουν ντοπια. οπως και να εχει, δεν θεωρω κακο προσωπικα, οταν κανουν τοσο μεγαλη οικονομια γενικα με την ζωη τους, το να αγοραζουν καποια πραγματα ποτε ποτε που ερχονται απο μακρια.

υποθετω επίσης πως δεν θα αγοραζουν τιποτα απο ξυλο και τετοια υλικα...
συμπληρωματα ομως παιρνουν αραγε? γιατι το ιδιο θεμα που εχουμε εμεις με την Β12 θα εχουν και εκεινοι...

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 03, 2010, 05:22:37 μμ »
Δεν νομίζω να παίρνουν συμπληρώματα...

• Addicted
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 03, 2010, 06:57:37 μμ »

Ναι αυτό δεν το είχα σκεφτεί και τι κάνουν? Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι σε πρώτη ύλη που να μην έχει ξύλο, χώμα κλπ

• Sr. Member
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 03, 2010, 07:06:55 μμ »
βαμβακι?? ουτε t-shirts απο βαμβακι φορανε ας πουμε?
πραγματικα θα ηθελα να μαθω. στην συνεντευξη δεν μπαινει καθολου σε τετοια πραγματα.

• Addicted
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 03, 2010, 07:21:07 μμ »

Ναι αυτό δεν το είχα σκεφτεί και τι κάνουν? Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι σε πρώτη ύλη που να μην έχει ξύλο, χώμα κλπ

Τώρα που το σκέφτομαι άκυρο, η συγκεκριμένη κοπελιά ταξιδεύει με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο δεν ξέρω τι άρα δεν παίζει ότι δεν χρησιμοποιεί ξύλο κλπ. Λίγο υπερβολή μου φαίνεται επόμενο στάδιο θα είναι τα βακτηρίδια... δεν βαριέσαι καλά κάνει!

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 08, 2010, 02:34:54 μμ »

Τώρα που το σκέφτομαι άκυρο, η συγκεκριμένη κοπελιά ταξιδεύει με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο δεν ξέρω τι άρα δεν παίζει ότι δεν χρησιμοποιεί ξύλο κλπ. Λίγο υπερβολή μου φαίνεται επόμενο στάδιο θα είναι τα βακτηρίδια... δεν βαριέσαι καλά κάνει!
Αυτό είχα στο μυαλό μου πάνω κάτω με την ερώτηση που έκανα... Όταν κάποιος λέει "είμαι βίγκαν" (μπορεί βέβαια να λέει και "ακολουθώ τις αρχές του veganism") αυτό σημαίνει πως, αν όχι κατά 100%, κατά 99% δεν έχει ζωικά προιόντα στη ζωή του. Η καρποφαγία όμως αν την πάρει κάποιος σαν μια ολιστική άποψη, που νομίζω πως έτσι την έχουν πάρει οι καρποφάγοι, θεωρώντας πως είναι λάθος να σκοτώνονται φυτά καθώς έχουν ζωή, μπάζει από παντού. Είναι πολύ προβληματικό κατά τη γνώμη μου να τη λες σε κάποιον επειδή σκότωσε ένα μαρούλι και να καάθεσαι σε ξύλινη καρέκλα.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

• Addicted
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 08, 2010, 03:35:43 μμ »
Βασικά μπορείς να χρησιμοποιείς ζωικά προιόντα κατά 99% (100% αποκλείεται λόγω ατυχημάτων έστω). Αλλά 100% cruelty free δεν μπορείς να είσαι. Υπάρχουν άπειρα πράγματα και προιόντα μη ζωικά που χρησιμοποιούμε που βασίζονται σε εκμετάλλευση ζώων και ανθρώπων, από τον καφέ, έπιπλα, hardware, ρούχα. Όταν πάμε ένα ταξίδι με αεροπλάνο πχ δεν σκεφτόμαστε αυτούς που καθαρίζουν το αεροδρόμιο απλά πάμε ταξίδι.

Επομένως αν κάποιος δεν είναι τίποτα βουδιστής ή δεν ξέρω τι άλλο όπου απλά κάνει meditation χωρίς να τρώει κουνίεται κλπ το βρίσκω λίγο υπερβολικό να φρίττει για τα χορταρικά. Πάντως αν τρως ανεπεξέργαστες τοπικές φυτικές τροφές κλπ σίγουρα κάνεις καλά.

Άρα συμφωνώ με τον απο πάνω μου.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 08, 2010, 03:49:06 μμ »
Για να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι βίγκαν, πρέπει να μείνουμε πολύ λίγοι. Τώρα είμαστε πολλοί, η ζωή μας αναπόφευκτα δομημένη και διαμορφωμένη κατά τρόπο βλαβερό.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 08, 2010, 04:04:28 μμ »
(μπορεί βέβαια να λέει και "ακολουθώ τις αρχές του veganism")

:D έλεος

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact