Περνώντας σήμερα νωρίς το μεσημέρι από την πλατεία Αγ. Γερασίμου στα Άνω Ιλίσια (Δήμος Ζωγράφου), αντιλήφθηκα μία πολύ έντονη χημική οσμή. Δεν ήταν σαν απορρυπαντικού, ήταν υπερβολικά άσχημη οσμή. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι πρόκειται για φόλα. Η πεποίθησή μου ενισχύεται από το ότι στην πλατεία υπάρχουν πολλά περιστέρια, και μάλιστα είχα ακούσει πριν πολλά χρόνια για περιστατικό που τα είχαν δηλητηριάσει. Αλλά πέρα από αυτό η χημική οσμή ήταν ίδιαίτερα έντονη. Όντας έξω στο δρόμο, δεν μπορούσα να απευθυνθώ κάπου, και τελικά πήρα πολλές φορές τηλέφωνο στο Δήμο Ζωγράφου, στην Υπηρεσία Καθαριότητας και στη Δημοτική Αστυνομία, στα παρακάτω αντίστοιχα τηλέφωνα που μου έστειλε η Έλσα (thanks), που όμως δεν απαντούσε κανένα (θα ξαναπάρω):
210 7772129
210 7770383
210 7490159
Πριν λίγη ώρα, ξαναπέρασα από την πλατεία, περιστέρια υπήρχαν, στάθηκα πολύ ώρα στο σημείο που είχα εντοπίσει την οσμή, αλλά δεν υπήρχε η οσμή. Κοίταξα γύρω στο χώμα, μήπως δω κάτι, αλλά δεν βρήκα τίποτα. (Δεν ξέρω και πώς θα μπορούσε να είναι.) Τι μπορώ να κάνω, ξέρετε πού μπορώ να απευθυνθώ και τι πρέπει να γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση;
Με την ευκαιρία, κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτό το θέμα με τις φόλες. Δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό το πράγμα και να είμαστε ανήμποροι, να μην ξέρουμε ούτε πώς να πράξουμε, ούτε πού να απευθυνθούμε.