yasmin, τα ecosi τα βρηκες? μυρίζουν πολύ απαλά.
υπάρχουν επίσης και τα almacabio επίσης ιταλικά.
και τα δύο πιστοποιημένα από τη LAV (Lega Antivivisezione) της Ιταλίας.
Δοκίμασε επίσης τριμμένο άσπρο σαπούνι στο πλυντήριο ρούχων (αφήνει υπέροχο άρωμα) αλλά και στο σφουγγάρισμα.
Καλημέρα στις νοικοκυρές και τους νοικοκύρηδες!
@Δεινομάχη:
-Πόσο τριμμένο σαπούνι βάζεις; Το βάζεις έτσι τριμμένο στην θήκη του σαπουνιού ή πρέπει να το διαλύσεις πρώτα σε ζεστό νερό;
-Που βρίσκεις τα ecosi και τα almacabio;
-Μου είπαν για κάτι μπαλίτσες που αντικαθιστούν το μαλακτικό, τις έχει δοκιμάσει κανείς; Αν βάλω άσπρο ξίδι αντί για μαλακτικό, θα κάνει δουλειά;

Γεια χαρά στους νοικοκύρηδες και τις νοικοκυρές
για τα μαλακτικά δεν ξέρω, τα έχω κόψει τελείως.
τα ecosi τα βρισκω στο Prasino (πεντέλης, ή τατοίου). τα almacabio στο green farm (έχει σε όλη την ελλάδα).
το τριμμένο σαπούνι, περίπου 4 κουταλίες σούπας (εκτός αν πάρεις το almacabio, που γράφει επάνω τη δόση). αν είναι να πλύνεις σε κάτω από 60 κελσίου, τότε να το διαλύσεις σε ζεστό νεράκι προηγουμένως.
επίσης, μετά από κάποιους πειραματισμούς, ανακάλυψα απίστευτες χρήσεις για
ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΥΔΙ. είναι
πάμφτηνο, και ειναι τέλειο. Τώρα το βάζω σε
ψεκαστήρι, και έτσι μπορώ να ψεκάσω και κάθετες επιφάνειες.!!
ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΞΥΔΙΟΥ1. το ρίχνεις στα πλακάκια του μπάνιου στο πάτωμα, το αφήνεις για κάποια ώρα (π.χ. 15 λεπτά) και μετά με ένα χάδι με το σφουγγάρι (χωρίς καθόλου δύναμη) οι αρμοί γίνονται κάτασπροι!!!
2. ψεκάζω τα πλακάκια, το γυάλινο προστατευτικό, τις μπαταρίες του μπάνιου, και μετά απλώς το ξεπλένω με ένα σφουγγάρι βρεγμένο. Απίστευτο το πώς φεύγουν τα άλατα.
3. σκουπίζω τα τζάμια με ένα βρεγμένο σφουγγάρι, και μετά ψεκάζω με ξύδι. Μετά από λίγη ώρα (ή και αμέσως, αν δεν είναι πολύ βρώμικα) απλώς σκουπίζω με βρεγμένο σφουγγάρι.
4. Ψεκάζεις το εσωτερικό της λεκάνης της τουαλέτας και μετά από λίγο τρίβεις με τη βούρτσα.
Εντελώς Cruelty-Free, και επιπλέον φθηνό, και 100% βιοδιασπώμενο.
Τώρα πειραματίζομαι με συνδυασμούς ξυδιού με άλλες ουσίες, μόλις έχω νεώτερα θα σας πω!!
Δ.