χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ  (Αναγνώστηκε 58067 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

ecoChris

• Επισκέπτης
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 13, 2007, 07:02:05 μμ »
Καλωσήρθες mariasar!

Μήπως γνωρίζεις κάποια συνταγή φυσικής κρέμας για τις πανάδες;

Αποσυνδεδεμένος Μαρία

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Φυσικά Προϊόντα & Καλλυντικά φτιαγμένα απο τα χεράκια σας
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 13, 2007, 09:20:23 μμ »
Γεια σου ecoChris, θα κοιτάξω τις πληροφορίες μου και θα σου πω!

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 04, 2007, 12:32:49 πμ »
Πώς θα μειώσετε τη χρήση των συνθετικών απορρυπαντικών,
για να προστατέψετε την υγεία σας και το περιβάλλον

(Από την Οικολογική Επιθεώρηση, τεύχος Δεκέμβριος 2003)

2. Να χρησιμοποιούμε λιγότερα απορρυπαντικά.
Ο μέσος καταναλωτής χρησιμοποιεί διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα απορρυπαντικού από την αναγκαία. Να χρησιμοποιούμε τη μικρότερη δυνατή ποσότητα. Για το πλύσιμο των ρούχων, για παράδειγμα, μπορεί κανείς να δοκιμάσει το ένα τρίτο της συνιστώμενης δόσης, με μακρότερο χρόνο πλυσίματος και ελαφρά υψηλότερη θερμοκρασία. Πολλές ακαθαρσίες στο σπίτι μπορούν να καθαριστούν χωρίς απορρυπαντικά, απλά με ζεστό νερό.

Πηγές:
J. Button: "How to Be Green", εκδ. Friends of the Earth
EarthEasy: "Non-toxic Home Cleaning" δικτυακός τόπος: http://eartheasy.com/live_nontoxic_solutions.htm

Συμφωνώ και επαυξάνω. Έχουμε πειστεί ότι ακόμα και το κουταλάκι που βουτήξαμε στον καφέ πρέπει να πλυθεί με σαπούνι. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ για πραγματα που δεν έχουν λάδι, μέλι, λίπη κ.λπ..

Εγώ πλέον χρησιμοποιώ μόνο νερό, κρύο ή ζεστό που μου το ζεσταινει ο καλός ήλιος για πραγματα όπως:

ζάχαρη, όσπρια, αλεύρι κλπ
καφέ (κουταλάκια, φιλτρα καφέ)
λαχανικά (π.χ. τον φυγοκεντρητή των λαχανικών δεν του βάζω σαπούνι)
blender (όταν κάνω γάλα από σπόρους απλώς το ξεπλένο με χλιαρό μετά)
μπωλ και διάφορα κουζινικά, στα οποία δεν έχω βάλει κάτι λιπαρό
ο στίφτης πορτοκαλιών (ο κλασσικός πορτοκαλί!)

Άλλο π.χ. : πλένω με ξύδι τα ασημικά του μπανιου και τα πλακάκια.

Ετοιμάζομαι να δοκιμάσω αγνό σαπούνι (δηλ. το άσπρο) τριμμένο στο πλυντήριο ρούχων και πιάτων.

Η μαζική υστερία για την καθαριότητα συντηρείται από τις επιχειρήσεις και εμείς σαν βούρλα πιστεύουμε ότι έτσι θα 'καθαρίσουμε'.

Το άρθρο είναι ιδιαιτέρως διαφωτιστικό. Η ζωή μας πρέπει να είναι πιο απλή, και χωρίς χημικά απορρυπαντικά.

A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 04, 2007, 12:55:57 πμ »
Παιδια να προτιματε για το σπιτι την ecover και για το σωμα την urtecram, ειναι στα βιολογικα καταστηματα και η δευτερη ειναι απο τις λιγες που δεν κανουν πειραματα σε ζωα και σεβεται και το περιβαλλον κι εχει καταπληκτικη οδοντοκρεμα αλοης! Κριμα ειναι τοσα ζωακια να δοκιμαζονται και να πεθαινουν για να καθαριζουμε εμεις τελεια τα σπιτια...
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

• Addicted
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 04, 2007, 04:39:42 μμ »
Yasmin, η Ecover έχει 5-year rule. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα της δεν είναι 'καθαρά' από animal testing. Έχω γράψει σε άλλο ποστ πόσο παραπλανητικό είναι το site της για το θέμα αυτό.

Η URTEKRAM είναι ΟΚ , δηλ. και cruelty-free και βιολογικά, αλλά δεν έχει απορρυπαντικά σπιτιού.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις cruelty-free άσπρο σαπούνι (υπάρχει και βιολογικό, της Urtekram ή της ΤΟΠΛΟΥ) και να το τρίψεις στον τρίφτη της κουζίνας και να το χρησιμοποιείς σε πατώματα, πλύσιμο πιάτων, πλύσιμο ρούχων στο χέρι ή στο πλυντήριο.

Αν στο πλυντήριο πλύνεις σε 40 ή λιγότερους βαθμούς, καλύτερα να διαλύσεις πρώτα τη σκόνη σαπουνιού με λίγο ζεστό νεράκι για να γίνει σαν κρέμα-υγρό και μετά να το ρίξεις στη θήκη σαπουνιού του πλυντηρίου ή στον κάδο. Αν πλύνεις πιάτα στο χέρι, μπορείς να κάνεις το ίδιο - σε ένα λεκανάκι φτιάχνεις αυτήν την κρέμα ή υγρό και βουτάς το σφουγγάρι σου εκεί. Για όσους χρησιμοποιούν πλυντήριο πιάτων, ξέρω ότι το λαμπρυντικό αντικαθίσταται με βρώσιμο ξύδι (όποιος θέλει θα βρω την αναλογία ξιδιού-νερού που χρησιμοποιώ), το αλάτι πλυντηρίου με βρώσιμο χοντρό αλάτι (το αγοράζεις με το σακί στην αγορά), και το απορρυπαντικό με αυτήν την κρέμα από τριμμένο σαπούνι.

Sorry για αυτές τις παρεμβάσεις, τα ίδια είπα και στη Μαρία που φτιάχνει δικά της σαπούνια, μου φαίνεται παράξενο (για χορτοφάγους λέω) σε ότι αφορά την καθαριότητα/ομορφιά να μας νοιάζει μόνο η δική μας υγεία και να παίρνουμε/φτιάχνουμε βιολογικά σαπούνια και να μην μας νοιάζει το cruelty. Εγώ χρησιμοποιώ και κάποια αγγλικά απορρυπαντικά cruelty-free (έχουν το σωστό λαγούδι) που είναι χημικά και όχι βιολογικά. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό --- δεν μπορώ να βάλω την υγεία μου πιο πάνω και να αγνοήσω τα ζώα.

Αν μπορώ να βρώ cruelty-free που να είναι και βιολογικά και αγνά, ακόμα καλύτερα, αλλά η 1η προτεραιότητά μου είναι το cruelty-free.

A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #20 στις: Αύγουστος 04, 2007, 04:47:31 μμ »
Ρε σεις τι είναι αυτά που κάνετε; Δε κάνει να καθαρίζουμε τα σπίτια μας, πεθαίνουν τα βακτήρια. Αν υπάρχουν βακτήρια βέβαια και δεν είναι δημιούργημα των εταιριών με προϊόντα καθαρισμού!!!  :D :D :D
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Αποσυνδεδεμένος xen(I)os

• Sr. Member
  • # Unbound #
« Απάντηση #21 στις: Αύγουστος 04, 2007, 05:56:14 μμ »
Ρε σεις τι είναι αυτά που κάνετε; Δε κάνει να καθαρίζουμε τα σπίτια μας, πεθαίνουν τα βακτήρια. Αν υπάρχουν βακτήρια βέβαια και δεν είναι δημιούργημα των εταιριών με προϊόντα καθαρισμού!!!  :D :D :D

:D :D :D (άψογος, v3g4n  ;D )

Επίσης ορισμένες πρακτικές συμβουλές με προφανή εξοικονόμηση ενέργειας κα φυσικών πόρων.
1) Μην πλένετε τα τζάμια. (Γλυτώνετε και τις κουρτίνες).
2) Προτιμάτε διαμπερή διαμερίσματα. Όταν φυσάει γλυτώνετε σκούπισμα-ξεσκόνισμα.
3) Μην αγοράζετε πιατικά ώστε να χρειάζονται πλύσιμο μετά. (Τα χέρια τι τά χουμε..)
Everyday and every night
You can hear their cry
You can see their fright

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #22 στις: Αύγουστος 04, 2007, 05:57:57 μμ »
 :D :D :D Άχαχα!!!  :D :D :D
"Η καθαριότητα είναι μια πλάνη, κάτω τα σαπούνια του Παπουτσάνη!"
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
    • Psychanimal
« Απάντηση #23 στις: Αύγουστος 04, 2007, 10:01:31 μμ »
 :D ;D :D Το ξερω δεινομαχη απλά αυτη τη στιγμη δεν υπαρχει αλλη λυση σε θεματα πλυντηριου κλπκλπ καλυτερο θα ηταν να πιεσουμε την εκοβερ να σταματησει με επιστολες η να προτεινουμε στην ουρτεκραμ να επεκταθει

• Addicted
« Απάντηση #24 στις: Αύγουστος 04, 2007, 11:59:04 μμ »
Υπάρχει, υπάρχει !!!

Δες εδώ, κάτω κάτω!  φρέσκα, φρέσκα, μόλις τα ξετρύπωσα!

http://leapingbunny.blogspot.com/2007/05/leaping-bunny_23.html

Εγώ τα βρήκα στο Πράσινο (στην Πεντέλης, χαλάνδρι). Αν πάρεις και μαθεις για θεσ/νικη, πες μας!

Δ.

ΥΓ. Φυσικά συμφωνώ να πιέσουμε Ecover. Αλλά και η BUAV την πιέζει καιρό, και αυτή είναι ανένδοτη...

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
    • Psychanimal
« Απάντηση #25 στις: Αύγουστος 05, 2007, 12:50:13 πμ »
Μα βρε παιδακι μου αυτα δεν εχουν τετοιο λαγουδι ουτε λενε τιποτα στο σαιτ τουσ οτι δε κανουν πειραματα  ???

• Addicted
« Απάντηση #26 στις: Αύγουστος 05, 2007, 12:37:46 μμ »
Δεν το έχουν το λαγούδι, αλλά έχουν πάρει πιστοποιηση για το λαγούδι από τη Lega Antivivisezione της Ιταλίας (LAV) η οποία είναι η οργάνωση που πιστοποιεί για το πρότυπο Humane Cosmetics Standard στην Ιταλία. Βέβαια γράφουν ότι έχουν πάρει πιστοποίηση από τη LAV, αντί να έχουν το λαγούδι.

Είναι λίγο χαζοί οι Ιταλοί --- παίρνουν την πιστοποίηση και μετά δεν βάζουν το λαγούδι, έτσι, γιο να μας ταλαιπωρούν. Ενώ άλλες που δεν έχουν πιστοποίηση, βάζουν διάφορα άλλα λαγούδια για να μας παραπλανούν.

το ίδιο και τα προϊόντα Biobi -- έχουν πιστοποιηση, δεν έχουν λαγούδι.

Αποσυνδεδεμένος Valia

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 01, 2007, 03:36:17 μμ »
τα πανάκια που καθαρίζουν τα πάντα τέλεια χωρίς απορρυπαντικό τα ξέρετε?? τα έχω αναφέρει και καπου αλλού εδω μέσα. Πριν πάρα πολλά χρόνια τα αγοράζαμε από διανομείς που ερχόντουσαν στο σπίτι και μας τα φέρνανε σε εξαιρετικά ακριβή τιμή η οποία βέβαια ήταν και είναι απολύτως δικαιολογημένη γιατί κάνεις απόσβεση επειδή χρησιμοποιείς μόνο νερό και είναι μεγάλης αντοχής. Εδώ και μερικά χρόνια τα πουλάνε στα μαγαζιά σε διάφορες ποιότητες για πάρα πολλές χρήσεις. Κορίτσια είναι υπέροχα θα έχετε όρεξη να καθαρίζετε όλη την ώρα!!! :P Για μένα είναι σωτήρια ....!!! αν θέλετε λεπτομέρειες πέστε μου

• Addicted
« Απάντηση #28 στις: Σεπτέμβριος 01, 2007, 09:30:15 μμ »
E, ναι, πες μας και άλλα. Τιμές, πού τα βρίσκεις, τηλ. διανομέα, μυστικά για τη χρήση τους...

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 02, 2007, 02:52:38 πμ »

Δεινομάχη, τι κάνεις στο πράσσινο στο Χαλάνδρι; Είμαστε γειτόνισες;  :)

Πες το βρε valia, αυτό με τα πανάκια! πού θα τα βρούμε;  ???

Μαρία τι έγινες; Πες μας κι άλλα τέτοια ενδιαφέροντα!  ;)

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής