χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ  (Αναγνώστηκε 58066 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« στις: Απρίλιος 20, 2007, 10:15:28 μμ »
Πώς θα μειώσετε τη χρήση των συνθετικών απορρυπαντικών,
για να προστατέψετε την υγεία σας και το περιβάλλον


(Από την Οικολογική Επιθεώρηση, τεύχος Δεκέμβριος 2003)

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανατραφεί σε μια δυτικού τύπου κοινωνία, όπου το πάθος για καθαριότητα δυναστεύει την καθημερινή ζωή μας. Ως ένα βαθμό βέβαια η προσήλωση αυτή είναι προφανώς δικαιολογημένη από τις ανάγκες της δημόσιας υγείας. Η ανάλυση των μη ορθολογικών αιτίων όμως ξεπερνά κατά πολύ το σκοπό μας. Συγκεντρώσαμε λοιπόν εδώ μερικές πρακτικές ιδέες που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να κάνουμε πιό εύκολο, περιβαλλοντικά φιλικό, υγιεινό και ασφαλή τον καθαρισμό του σπιτιού μας.

Η επανάσταση των απορρυπαντικών ;
Αν πίστευε κανείς τις διαφημίσεις που μας κατακλύζουν, θα έπρεπε κάθε νέο απορρυπαντικό να φέρνει μια πραγματική επανάσταση στην οικιακή μας καθαριότητα, κάτι που κανείς άλλος κατασκευαστής μέχρι τώρα δεν το είχε επινοήσει, ή μια τόσο γρήγορη δράση ώστε το απαλότερο άγγιγμα αρκεί για να εξαφανίσει κάθε ίχνος λεκέ, σκόνης ή ακαθαρσίας. Στην πραγματικότητα όμως η αγορά απορρυπαντικών κυριαρχείται από δύο πολυεθνικές εταιρείες, τις Unilever και Procter & Gamble, ώστε τα περισσότερα προϊόντα για τον καθαρισμό του σπιτιού και το πλύσιμο των ρούχων που κυκλοφορούν κατασκευάζονται από αυτές. Οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως στη συσκευασία και στα πρόσθετα αρώματα "φρεσκάδας", παρά στη χημική σύνθεση και δράση τους.

Οι κίνδυνοι
Από οικολογική άποψη, η εύκολη και "απόλυτη" καθαριότητα που υποτίθεται ότι προσφέρουν τα χημικά απορρυπαντικά έχει σοβαρές συνέπειες. Τόσο κατά την παραγωγή, αλλά και μετά τη χρήση ως οικιακά απόβλητα τα χημικά απορρυπαντικά δηλητηριάζουν τους υδάτινους πόρους και σκοτώνουν ψάρια, πουλιά και ζώα. Τα περισσότερα από τα απορρυπαντικά του εμπορίου έχουν δοκιμασθεί πάνω σε ζώα, με κυριολεκτικά μαρτυρικές συνθήκες.
Ακόμη όμως και για την υγεία του χρήστη μπορεί να αποβεί επικίνδυνη η χρήση των χημικών απορρυπαντικών. Η μυρωδιά του λεμονιού, για παράδειγμα, στα υγρά πιάτων δημιουργείται συνήθως με τη λεμονίνη (limonene), ουσία ύποπτη για καρκινογένεση. Τα αποσμητικά χώρου μπορεί να περιέχουν παραδιχλωροβενζίνη (paradichlorobenzine), που προκαλεί καρκίνο και ασθένεια του ήπατος. Οι παιδικές αλλεργίες έχουν εικοσαπλασιασθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αυξημένη χρήση οικιακών χημικών, και μάλιστα των λεγόμενων "βιολογικών".

Τι μπορούμε να κάνουμε.

  1. Να κάνουμε το σπίτι μας πιό υγιεινό και να μειώσουμε την ανάγκη για καθαρισμό.
- Καλός καθημερινός αερισμός του σπιτιού, ιδιαίτερα καθώς τα σύγχρονα διαμερίσματα κατασκευάζονται με τέτοιες προδιαγραφές θερμομόνωσης ώστε δεν εισέρχεται σχεδόν καθόλου αέρας.
- Λιγότερη σκόνη: Απομακρύνετε όλα τα περιττά αντικείμενα όπου συσσωρεύεται η σκόνη, όπως παλιές εφημερίδες και περιοδικά. Μην κρατάτε στο χώρο όπου ζείτε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιήσατε τους τελευταίους 18 μήνες: Η θέση τους είναι στην αποθήκη ή στον κάδο ανακύκλωσης - πουλήστε ή χαρίστε τα σε κάποιον που θα τα χρησιμοποιήσει. Ακόμη μη φοράτε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι.
- Κρατείστε καθαρά τα υπνοδωμάτια, γιατί εκεί περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας στο σπίτι. Μην αφήνετε τα οικιακά ζώα να μπαίνουν στα υπνοδωμάτια.
- Καθαρίστε το σπίτι από πάνω προς τα κάτω, αφήνοντας το δάπεδο τελευταίο. Αφήστε τη σκόνη να κατακαθίσει πριν χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα.

2. Να χρησιμοποιούμε λιγότερα απορρυπαντικά.
Ο μέσος καταναλωτής χρησιμοποιεί διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα απορρυπαντικού από την αναγκαία. Να χρησιμοποιούμε τη μικρότερη δυνατή ποσότητα. Για το πλύσιμο των ρούχων, για παράδειγμα, μπορεί κανείς να δοκιμάσει το ένα τρίτο της συνιστώμενης δόσης, με μακρότερο χρόνο πλυσίματος και ελαφρά υψηλότερη θερμοκρασία. Πολλές ακαθαρσίες στο σπίτι μπορούν να καθαριστούν χωρίς απορρυπαντικά, απλά με ζεστό νερό.

3. Να αγοράζουμε απορρυπαντικά μη τοξικά, φιλικά προς το περιβάλλον.
Τα απορρυπαντικά αυτά είναι συχνά λίγο ακριβότερα, αλλά το αξίζουν. Ας θεωρήσουμε το επιπλέον κόστος ως μια επένδυση στην υγεία της οικογένειάς μας και στο περιβάλλον μας. Να αγοράζουμε απορρυπαντικά που δεν περιέχουν φώσφορο, χλωρίνες ή έχουν βάση το πετρέλαιο, κατά το δυνατόν (προκαλούν ακόμη ερεθισμούς στο αναπνευστικό σύστημα και πονοκεφάλους στον χρήστη).

4. Να αποφεύγουμε τα απορρυπαντικά του εμπορίου
Αντικαταστείστε τα ακριβά και ανθυγιεινά χημικά απορρυπαντικά του εμπορίου με απλά παρασκευάσματα που μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας. Για παράδειγμα:

- Πράσινο ή άσπρο σαπούνι σε νιφάδες: Στην Ελλάδα είμαστε τυχεροί να διαθέτουμε ένα από τα αποτελεσματικότερα και απαλότερα φυσικά απορρυπαντικά. Το τριμμένο σαπούνι ελιάς, διαλυμένο σε ζεστό νερό, χρησιμοποιείται για γενικό καθαρισμό, για πλύσιμο πιάτων, για σφουγγάρισμα δαπέδων και βέβαια για πλύσιμο ρούχων. Για επίμονους λεκέδες, προσθέτουμε λίγο ξίδι.

- Γενικό καθαριστικό:
Μισό φλυτζάνι ξίδι και 1/4 φλυτζανιού μαγειρική σόδα σε δύο λίτρα νερό. Το διάλυμα διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και καθαρίζει τζάμια, καθρέφτες, τις αποθέσεις ασβεστίου (άλατα) σε βρύσες και κεραμικά πλακίδια.

- To ξίδι χρησιμοποιείται για απομάκρυνση λιπαρών ουσιών και μούχλας. Για λίπη μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε και χυμό λεμονιού.

- Διάλυμα ξιδιού σε ζεστό νερό είναι άριστο καθαριστικό για τζάμια
(δύο κουταλίες ανά λίτρο ζεστού νερού - πλένουμε τα τζάμια χρησιμοποιωντας τις παλιές μας εφημερίδες), κεραμικά πλακίδια και πλαστικές επιφάνειες (όπως το εσωτερικό του ψυγείου).

- Αφαιρούμε τα άλατα από το βραστήρα του νερού βράζοντας μισό φλυτζάνι ξίδι σε δύο φλυτζάνια νερό. Ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό όσο ο βραστήρας είναι ακόμη ζεστός.

- Ανάμεσα στα οικιακά απορρυπαντικά, τα πιό τοξικά είναι τα καθαριστικά φούρνου, αποχετεύσεων και λεκάνης τουαλέτας.
H καυστική σόδα είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και για τον χρήστη. Για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις, αντί για καυστική σόδα μπορείτε να ρίξετε στην αποχέτευση μισό φλυτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλυτζάνι ξίδι. Η χημική αντίδραση που ακολουθεί διασπά τις λιπαρές ουσίες σε σαπούνι και γλυκερίνη και καθαρίζει τις αποχετεύσεις. Μετά από 15 λεπτά, ρίξτε βραστό νερό για να ξεπλυθούν τα κατάλοιπα (η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται μόνον σε μεταλλικούς σωλήνες. Οι πλαστικοί σωλήνες μπορεί να λιώσουν αν ρίξουμε μεγάλες ποσότητες βραστού νερού. Ακόμη, μη χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο αν προηγουμένως έχετε ρίξει εμπορικά παρασκευάσματα απόφραξης, γιατί σε συνδυασμό με το ξίδι δημιουργούνται επικίνδυνες αναθυμιάσεις). Το ίδιο διάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τη λεκάνη της τουαλέτας, όπου αφήνουμε να δράσει για λίγα λεπτά, τρίβουμε με βούρτσα και ξεπλένουμε με νερό.

- Απολυμαίνουμε επιφάνειες αν τις σκουπίσουμε με ζεστό νερό όπου έχουμε προσθέσει βόρακα (1/4 του φλυτζανιού βόρακα σε 2 λίτρα ζεστό νερό). Και βέβαια μπορούμε να απολυμάνουμε με οινόπνευμα.

- Χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα σαν σκόνη καθαρισμού, και την ενισχύουμε αν χρειαστεί αναμιγνύοντας με ξίδι.

- Αντί για τα τοξικά αποσμητικά χώρου, χρησιμοποιούμε φύλλα λεβάντας ή μέντας, η αιθέρια έλαια. Επίσης αερίζουμε συχνά τους χώρους.

Η προσπάθεια για φυσικότερο καθαρισμό του σπιτιού μας ωφελεί την υγεία της οικογένειάς μας, ιδιαίτερα μάλιστα των παιδιών που η ανάπτυξή τους βλάπτεται από την επαφή με χημικές ουσίες. Εξοικονομούμε ακόμη χώρο και χρήματα, απλοποιούμε τη ζωή μας και βοηθούμε το περιβάλλον. Τα ποτάμια και τα υπόγεια νερά καθώς και η άγρια ζωή ωφελούνται από τη μείωση των χημικών οικιακών αποβλήτων.


Πηγές:
J. Button: "How to Be Green", εκδ. Friends of the Earth
EarthEasy: "Non-toxic Home Cleaning" δικτυακός τόπος: http://eartheasy.com/live_nontoxic_solutions.htm


Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2140
 • human mind is a parachute.It works when it is open
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 21, 2007, 12:09:07 πμ »
δείτε αυτό το αρθρο. οταν μου το στείλανε έπαθα σοκ από το πόσες μάρκες που χρησιμοποιούμε ειναι επικίνδυνες!
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 21, 2007, 12:13:01 πμ »
thanks psyhunterson! Αξίζει να το σώσουν όλοι αυτό το αρχείο. Πολύ διαφωτιστικό.
Χαίρομαι που δεν χρησιμοποιώ αυτές τις μάρκες. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες από αυτές - αν όχι όλες -
κάνουν και τεστ σε ζώα οπότε με το να τις αποφεύγουμε πετυχαίνουμε διπλό καλό.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2140
 • human mind is a parachute.It works when it is open
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 21, 2007, 12:17:33 πμ »
ναι δυστηχώς εγώ χρησιμοποιώ πάρα πολλές από αυτές. αν δεις απο τα σαμπουάν μέχρι και τις οδοντόκρεμες είναι όλες μεγάλα ονόματα και πολύ διαδεδομένα... :-[     
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

ΕΛΕΝΗ

 • Επισκέπτης
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 21, 2007, 01:41:19 πμ »
      Αμάν! Και στα μωρουδιακά;Ευχαριστουμε psyh! Ευτυχώς τώρα τελευταία όλο και περισσότερα οικολογικά παίρνω. Μόνο το νταβ για τα χέρια, επειδή μου άρεσε το άρωμά του. Θα παίρνω πράσσινο, ή μάλλον μπεζ, λαδιού, γιατί στο πράσσινο βάζουν χρώμα! Θα την εκτυπώσω και θα τη διαδώσω, νομίζω έτσι είναι καλύτερα να κάνουμε....

Αποσυνδεδεμένος fidaki

 • Θαμώνας
 • *****
 • Μηνύματα: 784
 • Φύλο: Γυναίκα
 • ΣΣΣΣΣσσσσσσσ
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 21, 2007, 02:00:10 πμ »
Εγώ απλά αποφεύγω το καθάρισμα όσο πιο πολύ μπορώ--π.χ. να αηδιάσω ή να σκοντάψω ή να περιμένω επίσκεψη (σπάνια)! Έτσι, άθελα, μειώνω τις καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον!  ;D
Α, ναι, έτσι επίσης παίρνω τη δόση του Β12 μου, και επίσης βελτιώνω το ανοσο σύστημά μου! Αλήθεια σπάνια αρρωσταίνω και τότε για 1-2 μερες το πολύ.
Μακάρι να είχα κι εγώ λειρί.

ΕΛΕΝΗ

 • Επισκέπτης
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 21, 2007, 03:03:31 πμ »
     Θα κουφαθεί το μικροαστικό κατεστημένο άμα μας διαβάσει!  Πάντως όσοι δεν τρώνε κρέας και λίγα ζωικά δεν πρέπει να κρυώνουνε συχνά και θα είναι πολύ σύντομο αυτό. Πρέπει να κάνουμε ένα θέμα, μια έρευνα, γκάλοπ για μερικά θέματα υγείας μεταξύ μας, έχω πολλές απορίες, αν συμβαίνουν αυτά και στους υπόλοιπους!

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 22, 2007, 02:28:21 μμ »
  Ξεκίνα ένα τέτοιο θεματάκι Ελένη! Εδώ είμαστε να λύνει ο ένας τις απορίες του άλλου  :-*
Για το καθάρισμα : Όταν ήμουν φοιτήτρια αποφάσισα να σταματησω τη χρήση κοινών καθαριστικών που είναι τίγκα στη χημεία και έχουν πειραματιστεί σε ζώα, και άρχισα να αγοράζω απορρυπαντικά οικολογικά από ένα μικρό μαγαζάκι με βιολογικά προίόντα. Χρησιμοποιούσα πολύ το ξύδι στο καθάρισμα και τη μαγειρική σόδα που κάνει θαύματα! Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Και το κόστος ήταν σαφώς μικρότερο γιατί τα οικολογικά απορρυπαντικά είναι πιο συμπυκνωμένα και κρατούν περισσότερο καιρό. Τώρα που για λίγους μήνες ξαναέμεινα με τους γονείς μου - όπου η αγαπητή μητέρα κάνει χημικά κοκτέιλ για να καθαρίσει το σπίτι - με έπιανε πονοκέφαλος και ναυτία από τις μυρωδιές. Τόσο πολύ ξεσυνήθισα.     
Πάντως, σε ένα ρεπορτάζ που είχα κάνει μίλησα σε μία ογκολόγο και μου είπε πως οι ελληνίδες νοικοκυρές παθαίνουν τόσο συχνά καρκίνο, ακριβώς γιατί χρησιμοποιούν τόσα απορρυπαντικά καθαρισμου και μετά καπνίζουν. Θανατηφόρος συνδιασμός.

               
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

 • Addicted
 • ******
 • Μηνύματα: 2140
 • human mind is a parachute.It works when it is open
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 22, 2007, 02:34:10 μμ »
πω πω... οντως τα χημικά έχουν μπει στα σπίτια μας για τα καλά...  ένας γείτονας πήρε μια συσκευή που καθαρίζει τα πάντα με πεπιεσμένο ατμο. λεει οτι είναι απόλυτα φιλικο στο περιβάλλον και δεν αναπνέεις τίποτα το χημικο. ο καυτός ατμός μαλακώνει τα λίπη και τις βρωμιες  και μετά με ένα σφουγγάρι καθαρίζουν όλα. Το μόνο που χρησιμοποιείς είναι απλό νερο!
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 26, 2007, 11:27:21 πμ »
Αυτό με τον ατμό δεν το έχω ψάξει, ίσως να είναι καλό!                     
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

evagelos

 • Επισκέπτης
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 27, 2007, 03:21:46 πμ »
πω πω... οντως τα χημικά έχουν μπει στα σπίτια μας για τα καλά...  ένας γείτονας πήρε μια συσκευή που καθαρίζει τα πάντα με πεπιεσμένο ατμο. λεει οτι είναι απόλυτα φιλικο στο περιβάλλον και δεν αναπνέεις τίποτα το χημικο. ο καυτός ατμός μαλακώνει τα λίπη και τις βρωμιες  και μετά με ένα σφουγγάρι καθαρίζουν όλα. Το μόνο που χρησιμοποιείς είναι απλό νερο!

Ο ατμος ειναι οικολογικος 100% (νερο σε υψηλη θερμοκρασια) κανει και απολυμανση σκοτωνει πολλα μικροβια...
Το δυσκολο με τον ατμο ειναι να βρεις καλη συσκευη, δηλ να εχει μεγαλο καδο ωστε να μην χρειαζεται να γεμιζεις τακτικα...αυτες που διαφημιζουν σε κατι τελεμαρκετινγ καναλια της τηλεορασης, δεν ειναι σπουδαιες....και του alex pak ειναι φθηνιαρικα τα περισσοτερα προιοντα του...
Αν ειναι να παρετε ατμοκαθαριστη να παρετε επωνυμη μαρκα (κατα προτιμηση Karcher)  με μεγαλο καδο...

Αποσυνδεδεμένος Μαρία

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 96
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Φυσικά Προϊόντα & Καλλυντικά φτιαγμένα απο τα χεράκια σας
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 13, 2007, 06:37:49 μμ »
γεια σας, στην σελίδα μου εχω πολλές συνταγές για ένα οικολογικό σπίτι. Προσθέτω συνεχώς καινουργιες :)
http://fysikaproionta.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 13, 2007, 06:40:52 μμ »
Καλωσήρθες mariasar. Σε ποιά σελίδα εννοείς; :)
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Μαρία

 • New Kid in The Block
 • **
 • Μηνύματα: 96
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Φυσικά Προϊόντα & Καλλυντικά φτιαγμένα απο τα χεράκια σας
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 13, 2007, 06:55:54 μμ »
Καλώς σας βρήκα!!! Ενθουσιάστικά με το φορουμ και ξεχασα να γραψω την διεύθυνση!!! το διόρθωσα αμέσως!  :)

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

 • Διαχειρίστρια
 • Addicted
 • *****
 • Μηνύματα: 8566
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 13, 2007, 06:57:15 μμ »
no problem!  ;)
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact