χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Αδέσποτο στην Ελλάδα, βρήκε σπίτι στη Μ. Βρετανία  (Αναγνώστηκε 3115 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Βρήκα στο BBC την ιστορία της Bea, ενός κυνηγόσκυλου δύο ετών, που από αδέσποτο στη Ζάκυνθο τον περασμένο Ιούλιο, κατέληξε με οικογένεια στη Μ. Βρετανία.  Οι άνθρωποι που τη βρήκαν στη Ζάκυνθο (η οικογένεια Evans και η 11χρονη κόρη τους), δεν άντεξαν στη θέα του πεινασμένου και άρρωστου σκυλιού και αποφάσισαν να τη βοηθήσουν. Πραγματικά χαίρομαι όταν βλέπω τέτοιες ιστορίες. Κι εγώ το έχω σκοπό να υιοθετήσω αδέσποτο από την Ελλάδα και να τον/την πάρω στις ΗΠΑ.

Family's drive to Greece for dog
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/mid_/6560649.stm
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος fidaki

• Θαμώνας
  • ΣΣΣΣΣσσσσσσσ
Απ: Αδέσποτο στην Ελλάδα, βρήκε σπίτι στη Μ. Βρετανία
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 21, 2007, 12:40:18 πμ »
Θα πας να μείνεις στις ΗΠΑ; Ή είναι εκεί το δεύτερο σπίτι σου;
Πάντως κι εγώ το ίδιο θέλω να κάνω...αμα πάω στην Ελλάδα (ίσως φέτος το καλοκαίρι) αν και δεν ξέρω πως θα είναι η οικιακή κατάσταση (χώρος) ή/και αν θα έχω χρόνο να του αφιερώσω...ίσως μια γάτα τότε...πάντως το σκέφτομαι.
Μακάρι να είχα κι εγώ λειρί.

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 21, 2007, 01:19:50 πμ »
         fidaki, θα έρθεις Ελλάδα; Γράψε λεπτομέρειες!

Αποσυνδεδεμένος fidaki

• Θαμώνας
  • ΣΣΣΣΣσσσσσσσ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 21, 2007, 01:30:51 πμ »
Έχω 12 χρόνια να πάω...Η υπόλοιπη οικογένειά μου πηγαίνει τακτικά, ακόμα κι ο αδερφός μου, ο οποίος έχει στενές επαφές με τους συγγενείς εκεί. Δεν είμαι σίγουρη αλλά με πιέζουν οι γονείς μου, έχω και ηλικιωμένους (αλλά υγειής) συγγενείς (δηλαδή απ'αυτούς που ακόμα ζουν απο την προηγούμενη φορα  :'( ). Ίσως φέτος να είναι η πιο κατάλληλη χρονιά αφού θα βρίσκομαι ανάμεσά σε δυο στάδια (τελειώνω κάτι σπουδές) και μετά θα πρέπει να μετακομίσω και να βρω δουλειά, κτλ. Θα σας ενημερώσω πάντως όταν πλησιάσει ο καιρός (αν πλησιάσει).
Μακάρι να είχα κι εγώ λειρί.

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 21, 2007, 10:59:12 πμ »
Fidaki φεύγω για τις ΗΠΑ τέλη Μαϊου και το βλεπω να μένω τουλάχιστον 5-6 χρόνια.
Με το καλό να έρθεις Ελλάδα όταν μπορέσεις - τώρα που γίναμε και πιο vegan friendly χεχεχε

evagelos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 22, 2007, 02:21:39 πμ »
Βρήκα στο BBC την ιστορία της Bea, ενός κυνηγόσκυλου δύο ετών, που από αδέσποτο στη Ζάκυνθο τον περασμένο Ιούλιο, κατέληξε με οικογένεια στη Μ. Βρετανία.  Οι άνθρωποι που τη βρήκαν στη Ζάκυνθο (η οικογένεια Evans και η 11χρονη κόρη τους), δεν άντεξαν στη θέα του πεινασμένου και άρρωστου σκυλιού και αποφάσισαν να τη βοηθήσουν. Πραγματικά χαίρομαι όταν βλέπω τέτοιες ιστορίες. Κι εγώ το έχω σκοπό να υιοθετήσω αδέσποτο από την Ελλάδα και να τον/την πάρω στις ΗΠΑ.

Family's drive to Greece for dog
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/mid_/6560649.stm

Κι εγω γνωρισα μια Γαλλιδα που πηρε ενα σκυλι που βρηκε στην Κρητη που ερχοταν για διακοπες μαζι της οταν εφυγε...ειναι πιο φιλοζωοι οι ξενοι, για τους Γερμανους ομως εχω να πω οτι μπορει να αγαπαν τα ζωα αλλα οχι και τοσο τους ανθρωπους, ειναι σκληροι...αλλωστε ειναι γνωστο οτι το 1940 η  γερμανικη παραγωγη σαπουνιου προερχοταν απο Εβραιους και οχι απο ζωα...το λυπηρο ομως ειναι οτι οι Εβραιοι σημερα ξεχασαν τι παθαν απο τους Γερμανους και κυνηγαν με μανια τους Παλαιστινιους...μαλλον ειμαι off topic αλλα μου ρθε τωρα στο μυαλο...

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 04, 2007, 04:44:41 μμ »
Ki egw exw akousei polles periptwseis an8rwpwn pou yio8ethsan zwa apo thn ellada...
pali kala pou yparxoyn ki autoi giati oi idioi oi ellhnes dyskola yio8etoun zwa
eidika apo to dromo. An den einai apo pet shop h' ka8aroaimo, to snomparoyn.

evagelos

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 05, 2007, 03:14:46 πμ »
Ki egw exw akousei polles periptwseis an8rwpwn pou yio8ethsan zwa apo thn ellada...

Ειναι δειγμα του νεοπλουτισμου των νεοΕλληνων να θελουν ζωα ρατσας...αυτοι το κανουν περισσοτερο για φιγουρα παρα απο αγαπη για τα ζωα...οπως εχουν το τζιπ το ακριβο, θελουν να εχουν και το σπανιο σκυλι....ολα για τη φιγουρα, δηθεν νεοπλουτοι...

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 05, 2007, 10:23:14 πμ »

Ζήτω οι κόπροι ρε! Κλωτσιές στα φλωρόσκυλα του καναπέ!
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 05, 2007, 10:53:28 πμ »
     Καλημέρα v3g4n,  μαχητικός όπως πάντα, αλλά τι να κάνω με τον Γκούφυ μου που τον έχω μεγαλώσει, (είναι του γιού μου) και είναι Λαμπραντόρ; Δεν μπορείς να φανταστείς τι χαρακτήρα έχει! Ψυχούλα! Στο δρόμο φοβάμαι και λίγο, μου έχουν τύχει και επιθέσεις, είναι μερικά φοβισμένα, δεν εμπιστεύονται να τα πλησιάσεις...

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 05, 2007, 10:58:46 πμ »
Καλημέρα Ελένη!  Εντάξει δεν νομίζω πως το εννοεί αυτό για τα φλωρόσκυλα  :P (νομίζω...χεχε)
Πάντως όσοι αγοράζουν ράτσες είναι απίστευτα υποκριτές - τουλάχιστον όλοι όσοι έχω γνωρίσει. Αγοράζουν σκυλιά που μπορούν να πάνε σε εκθέσεις και  μόλις το ζώο πάθει κάτι (π.χ. ανεπανόρθωτη ζημιά στο πόδι) και δεν μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες....παίρνει δρόμο. Μιλάμε για πολύ φιλόζωους. Είτε φωτιστικό δαπέδου αγοράζουν είτε σκύλο, ένα και το αυτό.  >:(                     

ΕΛΕΝΗ

• Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 05, 2007, 11:24:41 πμ »
     Δεν ξέρω, οι γιοί μου πάθαιναν πλάκα με τα σκυλιά όλα τα αδέσποτα στο σπ'ιτι μου τα μάζευαν, αλλά τελικά ήθελαν ένα ράτσας μεγάλο, ευτυχώς που δεν μου έφεραν κανένα μολοσσό! Αλλά το αγαπάνε και το θεωρούν μέρος της οικογένειας. Καλή σου μέρα κοριτσάκι μου!

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 05, 2007, 11:26:51 πμ »
Κοίτα να δεις, κι εγώ την περίπτωση που αναφέρω με το ζώο που έπαθε πρόβλημα και το δώσανε,
μολοσσός ήταν! ένας κούκλος!                       

Αποσυνδεδεμένος V3G4N

• Addicted
  • Red Blood Black Tears
    • Αντισπισιστική Δράση
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 05, 2007, 11:46:14 πμ »
Plaka kanw re Elenh. Pantws, se genikes grammes oi koproi einai poly pio eksypnoi apo ta spitisia skylia. Auto fysika symvainei eksaitias tou tropou zwhs tous.
For animals, every second is a 9/11 attack. This is a fuckin' war. GO VEGAN

Valsam

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 05, 2007, 05:43:45 μμ »
Ειναι δειγμα του νεοπλουτισμου των νεοΕλληνων να θελουν ζωα ρατσας...αυτοι το κανουν περισσοτερο για φιγουρα παρα απο αγαπη για τα ζωα...οπως εχουν το τζιπ το ακριβο, θελουν να εχουν και το σπανιο σκυλι....ολα για τη φιγουρα, δηθεν νεοπλουτοι...

Σιγουρα. Πολλοι παιρνουν ρατσες χωρις να ξερουν καν τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα της ρατσας που επιλέγουν
και κατα ποσο ειναι συμβατα με τον δικό τους τρόπο ζωής. Απλα βλεπουν τα σκυλια ολα σαν το ιδιο ζωο που
διαφέρει μοναχα στην εμφάνιση. Υπαρχει ομως περα απο το Φαινότυπο, και το γονότυπο το οποιο διαφέρει
αναλογα με την ρατσα του σκύλου και του προσδίδει τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα.
Υπαρχουν και αυτοι που οταν επιλεγουν μια ρατσα το κανουν εχοντας γνωση για την ρατσα που επιλεγουν,
την ιδιοσυγκρασια της , τις προδιαθέσεις της, μέχρι και τις ασθένειες που ειναι πιθανό να εκδηλώσει
στην πορεια η συγκεκριμένη ρατσα (πχ απο δυσπλασιες στο σκελετο, καταρακτη στα ματια, επιληψία,
υπο-θυροειδισμό κτλ..) Αυτα ειναι και τα αρνητικα της "καθαροαιμας" που δημιουργησε ο ανθρωπος
για να τα φτιαξει τις 166 επίσημα αναγνωρισμένες διαφορετικές ράτσες σκύλων απο το FCI.

Eιναι μερικοι που παιρνουν πχ Husky, το οποιο ειναι σκυλι με πολυ υψηλες αναγκες για ασκηση (τουλαχιστον
3-6 ωρες την ημερα) για να ειναι διανοητικά υγειες γιατι ετσι εχει κατασκευαστει και αυτοι που το επιλεγουν
ειναι ανθρωποι του καναπε. Και βλεπεις κατι αλλους και παιρνουν σκυλια για τροπικα και μεσογειακά κλίματα
και τα πηγαινουν στον Παρνασσό οποτε χιονιζει για να αρχισουν αυτα να τρεμουν και να τουρτουρίζουν
ανεξάρτητα αν εχουν γούνα οπως τα husky px.. (τα δευτερα ομως και γουνα να μην ειχαν δεν θα κρυωναν
γιατι εχουν ειδική μόνωση κατω απο το δερμα τους για να αντεχουν σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες...)
Γενικα παρατηρω οτι οι πιο πολλοι δεν μπαινουν καν στον κοπο να διαβάσουν οχι μονο για την ιστορική
εξελιξη μιας ρατσας αλλα τουλαχιστον για τα βασικα γνωρίσματα και απαιτήσεις ωστε να δουν πόσο συμβατή
είναι η ρατσα με τον τροπο ζωής τους. Ενας προσπαθουσε να κανει με το ζορι ενα husky φυλακα !
Αν ειναι δυνατον ! Την τυφλα τους δεν ξερουν. Το πολυ πολυ να το εκανε αγριο προς ολους και ολα....
τιποτα παραπανω.  Και οταν βλεπουν πως τελικα αλλα περιμεναν απο το σκυλο και αλλο τους βγηκε ,
δεν τους περναει καν απο το μυαλο οτι ειναι θεμα λανθασμενης επιλογης ρατσας.. Νομιζουν οτι φταει ο
συγκεκριμένος σκύλος !
Ενταξει τοτε να παρουμε ενα χρυσοψαρο και να προσπαθησουμε να το διδάξουμε να κελαηδάεϊ.

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής