χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Μηλόπιτα  (Αναγνώστηκε 1630 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 498
  • Φύλο: Γυναίκα
Μηλόπιτα
« στις: Νοέμβριος 09, 2009, 03:14:34 μμ »
Υλικά για την ζυμη

100 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50 γρ μαργαρίνη
1 κουταλιά της σουπας ζάχαρη
1 πρεζα αλατι


Υλικά για την γέμιση

450 γρ μηλα καθαρισμενα και κομμενα στη μεση
2 κουταλιες της σουπας νερο
2 πρεζες κανελα
1 κουταλια της σουπας μαρμελαδα βερικοκο


Εκτελεση

- Ζυμωνουμε το αλευρι, την μαργαρινη, την ζαχαρη και το αλατι και αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει για μιση ωρα
- Απλωνουμε την ζυμη κατοπιν σε μια μικρη φορμα ταρτας για 4 μεριδες
- Παιρνουμε τα μισα απο τα καθαρισμενα μηλα, τα κοβουμε μικρα κομματακια και τα σιγοβραζουμε με το νερο και την κανελα εως οτου γινει ενας πολτος
- Απλωνουμε τον πολτο μεσα στην φορμα ταρτας ενω κοβουμε τα υπολοιπα μηλα σε λεπτες φετες με τις οποιες καλυπτουμε τον πολτο
- Ψηνουμε στους 170 βαθμους για 45' περιπου
- Αφου κρυωσει η ταρτα διαλυουμε την μαρμελαδα μενα κουταλακι νερο και καλυπτουμε την επιφανεια της ταρτας


(συνταγη απο το βιβλιο του Στελιου Παρλιαρου "Γλυκα διαιτης")


Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Μηλόπιτα
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 14, 2010, 07:45:23 μμ »
thank you, apokalupsh!   
φανταζομαι πως η ζυμη θελει νερακι για να ζυμωθεί. ειναι το ιδιο με τη ζυμη για κις.
επισης, οι δυο κουταλιες νερο δεν φτανουν - μου κολλησανε τα μηλα στον πατο. θελει αρκετο νερακι, πχ μισο με ενα εκατοστο.
 

A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 498
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Μηλόπιτα
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 15, 2010, 12:02:04 μμ »
Δεινομαχη, την συνταγη δεν την εχω φτιαξει ακομα, την ειχα αντιγραψει οπως ειναι απο το βιβλιο του Παρλιάρου γιατι μου ειχε φανει ωραια. θα ξαναβρω το βιβλιο και θα συμπληρωσω αν ξεχασα κατι, οπως το νερο που ειναι πολυ λογικο οπως λες!


edit

οπως κοιταω την ζυνταγη, πριν δω το βιβλιο...
η ζυμη, ναι βγαινει οπως λες σαν ταρτα και επειδη ειχα ξαναφτιαξει στο παρελθον αλλη συνταγη για ταρτα του Παρλιαρου, δεν θελει νερο, το βουτυρο αρκει. απλα πρεπει να το εχεις βγαλει απο το ψυγειο για να ξεπαγωσει.

τωρα για τα μηλα... σου κολησαν ε? βασικα τα βραζει ωστε να βγαλουν τον χυμο τους και να βρασουν με αυτον, και σαν "βοηθημα" τους βαζει το νερακι στην αρχη. μηπως τα εβαλες σε δυνατη φωτια? γιατι θα κολησαν πριν αρχισουν να βγαζουν τους χυμους τους. αλλα οπως και να χει, αν εβαλες παραπανω νερακι απλα θα χρειαστηκε λιγο παραπανω βρασιμο για να εξατμιστει υποθετω.

λυπαμαι αν δεν σου βγηκε ωραια. παντως το συντομοτερο δυνατο θα ξανακοιταξω την συνταγη!

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact