μισή κούπα κρέμα από γάλα καρύδας (βλ. σημείωση)
μία κούπα γάλα σόγιας
3/4 κούπας ζάχαρη (και με μισή είναι σούπερ)
6 ουγγιές (28γρ) σίλκεν τόφου (δηλ. τη μισή συσκευασία, αν χρησιμοποιείτε mori-nu)
1 κουταλιά σούπας εκχύλισμα βανίλιας (ε, καλά, τώρα - βάλτε ό,τι βανίλια έχετε, μία δόση)
Όλα στο μπλέντερ, και μετά βάζετε στην παγωτομηχανή. Εγώ δεν έχω παγωτοηχανή και βάζω στην κατάψυξη και ανακατεύω 2-3 φορές (με το χτυπητήρι του φραπέ) σε 30 λεπτά και μετά κάθε ώρα.
Παραλλαγές προσεχώς.
Σημείωση: αφήνετε ένα κουτί γάλα καρύδας στο ψυγείο για ένα βράδυ και η κρέμα ανεβαίνει στην επιφάνεια. Ό,τι μείνει το χρησιμοποιείτε σε άλλες συνταγές (είναι πιο ελαφρύ γάλα), π.χ. σούπες ή άλλη συνταγή. Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε.