χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Γρήγορο κέικ σοκολάτας  (Αναγνώστηκε 2693 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Γρήγορο κέικ σοκολάτας
« στις: Μάρτιος 11, 2010, 12:09:38 μμ »
Οπως εγραψα και στην προηγουμενη συνταγη για το κεικ πορτοκαλιου, και τις δυο τις ειδα σημερα απο την Αργυρω Μπαρμπαριγου σε ενα πρωινο και ειναι πολυ γρηγορες και οι δυο!

Υλικά

3 φλυτζανια αλευρι που φουσκωνει
6 κουταλιες κακαο άγλυκο
2 φλυτζανια ζαχαρη
1 κουταλάκι σοδα
10 κουταλιες καλαμποκελαιο
2 κουταλιες ξυδι
2 βανιλιες
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
2 φλυτζάνια νερο
λιγο καλαμποκαλευρο
ζαχαρη

Εκτέλεση

Κοσκινιζουμε το αλευρι, το κακαο, την σοδα
Προσθετουμε τις βανιλιες, την ζαχαρη, το ξυδι, το λαδι, το νερο
Ανακατευουμε το μιγμα με ενα κουταλι και προσθετουμε το ξυσμα (μπορουμε να προσθεσουμε σταγονες μαυρης σοκολατας, σταφιδες κλπ)
Λαδωνουμε την φορμα (κατα προτιμηση αντικολλητικη φορμα) και προσθετουμε το μιγμα
Ψηνουμε στους 170 βαθμους στην αντισταση, στην κατω κατω σχαρα για 35 - 40 λεπτα

Τόνισε πως δεν ανοιγουμε τον φουρνο για την πρωτη μιση ωρα και πριν βγαλουμε το κεικ πρεπει να ελεγξουμε ενα ψηθηκε καλα βαζοντας ενα μαχαιρι στο εσωτερικο του ωστε να βγει στεγνο, αλλιως θελει λιγο παραπανω ψησιμο

Επισης στο συγκεκριμενο κεικ ειχε επικαλυψη γλασο σοκολατας, το οποιο δεν ανεφερε πως εφτιαξε

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Γρήγορο κέικ σοκολάτας
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 11, 2010, 12:43:54 μμ »
σε ευχαριστούμε πολύ, apokalupsh!

και τα δύο φαίνονται πανεύκολα (και φαντάζομαι θα ειναι νοστιμότατα)

κρίμα που ο κόσμος θυμάται τα νηστίσιμα μόνο για τη σαρακοστή!

εδώ που τα λέμε, είναι παράλογο να φτιάχνεις γλυκα νηστίσιμα διότι η λογική της νηστείας είναι να στερείσαι τις γεύσεις που σου αρέσουν, να ζεις πιο λιτά κλπ. αν εν μέσω νηστείας χλαπακιάζεις κέικ και γλυκά, τι σοι νηστεία είναι αυτή;
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος Ντίνα

• Θαμώνας
  • Vegan Body... Hippy Mind...
    • My blog page on tumblr
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 11, 2010, 02:31:27 μμ »
 Δεινομάχη...thumbsup thumbsup

παρ΄όλα αυτά τα κεικ πρέπει να είναι... yum

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 11, 2010, 08:05:19 μμ »
σε ευχαριστούμε πολύ, apokalupsh!

και τα δύο φαίνονται πανεύκολα (και φαντάζομαι θα ειναι νοστιμότατα)

κρίμα που ο κόσμος θυμάται τα νηστίσιμα μόνο για τη σαρακοστή!

εδώ που τα λέμε, είναι παράλογο να φτιάχνεις γλυκα νηστίσιμα διότι η λογική της νηστείας είναι να στερείσαι τις γεύσεις που σου αρέσουν, να ζεις πιο λιτά κλπ. αν εν μέσω νηστείας χλαπακιάζεις κέικ και γλυκά, τι σοι νηστεία είναι αυτή;
πάλι καλάπού φιλοτιμούντε οι διαφοροι τηλεμάγειροι σε περιόδους νηστείας και δίνουν καμμιά vegan συνταγή!γιαυτούς η αποχή από γαλακτομικά και αυγά σημαίνει τρομερή στέρηση και λιτότητα φαντάζομαι.

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 23, 2010, 11:08:17 μμ »
apokalupsh, έχω βάλει το κέικ να ψήνεται, αλλά έχω μια απορία. Στα υλικά γράφεις λίγο καλαμποκάλευρο και ζάχαρη (επιπλέον των δύο φλιτζανιών). Πού μπαίνουν αυτά; Εγώ χρησιμοποίησα μόνο τα υλικά που ανέφερες στη διαδικασία και πρόσθεσα αλεύρι, γιατί μου βγήκε πολύ νερουλό σε σχέση με τα μη vegan κέικ που έφτιαχνα μέχρι τώρα. Έπρεπε να προσθέσω και καλαμποκάλευρο στη ζύμη;

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 23, 2010, 11:23:18 μμ »
apokalupsh, έχω βάλει το κέικ να ψήνεται, αλλά έχω μια απορία. Στα υλικά γράφεις λίγο καλαμποκάλευρο και ζάχαρη (επιπλέον των δύο φλιτζανιών). Πού μπαίνουν αυτά; Εγώ χρησιμοποίησα μόνο τα υλικά που ανέφερες στη διαδικασία και πρόσθεσα αλεύρι, γιατί μου βγήκε πολύ νερουλό σε σχέση με τα μη vegan κέικ που έφτιαχνα μέχρι τώρα. Έπρεπε να προσθέσω και καλαμποκάλευρο στη ζύμη;

τωρα που το πες, οντως φαινονται ξεκαρφωτα οπως τα ειχα γραψει  :D
το καλαμποκαλευρο ειναι για να πασπαλισεις την φορμα μετα το βουτυρωμα. ετσι το κεικ βγαινει πολυ πιο ωραια και ευκολα
η επιπλεον ζαχαρη ειναι ζαχαρη αχνη (!) για το πασπαλισμα, εαν θελεις και δεν κανεις καποιο γλασο.

ειναι οντως πιο νερουλο απο οσο θυμαμαι το μιγμα οταν εφτιαχνα παλιοτερα κεικ, αλλα μου βγαινει μια χαρα στα λεπτα ψησιματος που αναφερω, παρολο που δεν πειθει! αλλα δεν πιστευω να πειραξει που προσθεσες κι αλλο αλευρι...
καλη σου επιτυχια :)

Αποσυνδεδεμένος ilaeira

• Addicted
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 04, 2010, 12:29:15 πμ »
Ευχαριστώ πολύ, apokalypsh! Τώρα είδα την απάντησή σου. Τελικά πειραματίστηκα και κατέληξα σε μια παραλλαγή που δημοσίευσα ξεχωριστά. Η συνταγή είναι πράγματι εύκολη.
 thanks

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής