Οπως εγραψα και στην προηγουμενη συνταγη για το κεικ πορτοκαλιου, και τις δυο τις ειδα σημερα απο την Αργυρω Μπαρμπαριγου σε ενα πρωινο και ειναι πολυ γρηγορες και οι δυο!
Υλικά
3 φλυτζανια αλευρι που φουσκωνει
6 κουταλιες κακαο άγλυκο
2 φλυτζανια ζαχαρη
1 κουταλάκι σοδα
10 κουταλιες καλαμποκελαιο
2 κουταλιες ξυδι
2 βανιλιες
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
2 φλυτζάνια νερο
λιγο καλαμποκαλευρο
ζαχαρη
Εκτέλεση
Κοσκινιζουμε το αλευρι, το κακαο, την σοδα
Προσθετουμε τις βανιλιες, την ζαχαρη, το ξυδι, το λαδι, το νερο
Ανακατευουμε το μιγμα με ενα κουταλι και προσθετουμε το ξυσμα (μπορουμε να προσθεσουμε σταγονες μαυρης σοκολατας, σταφιδες κλπ)
Λαδωνουμε την φορμα (κατα προτιμηση αντικολλητικη φορμα) και προσθετουμε το μιγμα
Ψηνουμε στους 170 βαθμους στην αντισταση, στην κατω κατω σχαρα για 35 - 40 λεπτα
Τόνισε πως δεν ανοιγουμε τον φουρνο για την πρωτη μιση ωρα και πριν βγαλουμε το κεικ πρεπει να ελεγξουμε ενα ψηθηκε καλα βαζοντας ενα μαχαιρι στο εσωτερικο του ωστε να βγει στεγνο, αλλιως θελει λιγο παραπανω ψησιμο
Επισης στο συγκεκριμενο κεικ ειχε επικαλυψη γλασο σοκολατας, το οποιο δεν ανεφερε πως εφτιαξε