Βίγκαν Φόρουμ: Αρχειακή Ανενεργή Έκδοση
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Nacho Cheez Sauce and Dip από το The Ultimate Uncheeze Cookbook - η συνταγή ακριβώς από κάτω, με πράσινο.Εργαλεία: Multi ή blender για να χτυπήσετε το κρεμμύδι και σκόρδο με νερό, κατσαρολάκι.Υλικά: 1/2 Κ αλεύρι (ό,τι έχετε, εγώ έβαλα κριθαριού)1/2 Κ διατροφική μαγιά 1 κτ αλάτι0,5 κτ καυτερό τσίλι σκόνη (η original συνταγή γράφει 1 κτ, εμένα με μισό μου βγήκε ανεκτά καφτερό - εξαρτάται από το τσίλι σας)1/4 κρεμμυδι (στο πρωτότυπο: 1/2 κτ σκόνη αποξηραμένου)1/2 κτ καυτερή ή γλυκειά πάπρικα (έβαλα γλυκειά)1 σκελίδα σκόρδο (στο πρωτότυπο: 1/4 κτ σκόνη αποξηραμένου)1/4 κτ ρίγανη (ξερή)1/8 - 1/4 κτ πιπέρι καγιέν2 κούπες νερό ή απλό φυτικό γάλα (με νερό βγαίνει σούπερ - δεν καταλαβαίνω τη μανία της Stepaniak να βάζει σαν εναλλακτικό του νερού το φυτικό γάλα)1/4 Κ (=4 κσ) ελαιόλαδο1/2 κτ έτοιμη μουστάρδα (ό,τι είδος έχετε, αν δεν έχετε έτοιμη, 1/4 κτ σκόνη Cοleman's νομίζω είναι ΟΚ)1/2 κτ πάστα miso (ελαφρύ ή από ρεβύθι - δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο - μπορεί να μην μπει καθόλου ή να υποκατασταθεί με κύβο λαχανικών)1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο cilantro (προαιρετικό στο πρωτότυπο, δεν το έβαλα)Εκτέλεση Χτυπάτε στο μούλτι ή μπλέντερ λίγο από το νερό μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνετε στο κατσαρολάκι.Με το υπόλοιπο νερό ξεπλένετε το μούλτι ή μπλέντερ και ρίχνετε και αυτό το νερό στο κατσαρολάκι.Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά έως και τη μουστάρδα και ανακατεύετε. Βάζετε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, ανακατεύονταις συνεχώς, μέχρι να γίνει πηχτό. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το miso. Το cilantro λεει να το προσθέσεις πριν σερβίρεις το Nαcho Dip, αλλά εμείς δεν κάνουμε τώρα nacho dip
ειναι τελειο!
πολυ ευχαριστως!...την επομενη φορα ομως γιατι σημερα δεν εμεινε τιποτα!!