Τη συνταγή αυτή την είδα στη Μενεγάκη, όμως όταν την έφτιαχνα δεν παίρνω κι όρκο
οτι θυμόμουν επακριβώς τα υλικά. Το αποτέλεσμα όμως ήταν μοναδικό.
ΥΛΙΚΑ
Για το χυλό:
2φλ καλαμποκάλευρο
2 κουπες νερό
3κ. σ. διατροφική μαγιά (δική μου παρέμβαση)
αλάτι, πιπέρι
1 κοφτό κ. γ. μπέικιν
:Για τη γέμιση:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Σπανάκι 4-5 κούπες περίπου
άνιθο, πράσινο κρεμμυδάκι
αλάτι πιπέρι
1-2κ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε τα υλικά του χυλού, ανακατεύοντας. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι 1 λεπτό και προσθέτουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και
συνεχίζουμε άλλα 3 με τέσσερα λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Σε μιά φορμα ή φορμάκια απλώνουμε τον μισό χυλό, ρίχουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό.
Θα σας φανεί λίγος ο χυλός αλλά φουσκώνει και γίνεται τραγανός.
Ψήνουμε στους 200 για περίπου 40 με 45 λεπτά.
Είναι μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και νόστιμη.
