Συνταγή από το βιβλίο της Εύης Βουτσινά Απλή Μαγειρική της Αγίας Καθημερινότητας: Φαγάκια χωρίς κρέας
Υλικά:
250 γραμμάρια άβραστα ρεβύθια
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (στην ποσότητα που προτιμάτε)
2-3 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Μουλιάστε τα ρεβύθια από βραδίς. Βράστε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίστε τα.
Βάλτε τα ρεβύθια στο food processor ή πολτοποιήστε τα με ένα πηρούνι σ'ένα μπωλ. Προσθέστε στο μείγμα το τριμμένο κρεμμύδι, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Προσθέστε όσο αλεύρι πάρει (γύρω στις 2 με 3 κουταλιές σούπας) ώστε να γίνει ένα μείγμα που πλάθεται εύκολα. Ζυμώνουμε ελαφρώς και πλάθουμε σουτζουκάκια (ή άλλο σχήμα, αν προτιμάμε).
Αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε, τα αλευρώνουμε ελαφρώς και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Αλλιώς, μπορούμε και να τους ψήσουμε στο φούρνο για 15 λεπτά από την κάθε μεριά. Για να μην στεγνώσουν πολύ, τους αλείφουμε με λάδι πριν τους ψήσουμε.