χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΠΑΠ (Διαδώστε το)  (Αναγνώστηκε 3580 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

aliena

• Επισκέπτης
Απ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΠΑΠ (Διαδώστε το)
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 03:09:11 μμ »
Μιλάμε για τον ολοκληρωτικό φασισμό μιας πολυεθνικής εταιρείας. Για σχιζοφρενείς και μανιοκαταθλιπτικούς που με την λιγοστή εξουσία που διαθέτουν καταστρέφουν όσα περισσότερα μπορούν.

Δεν ξέρω ποιος έχει συντάξει το κείμενο, έχω θέμα με την παραπάνω πρόταση. Με συγχωρείτε πολύ αν σας έχω κουράσει που πάντα επισημαίνω αυτό το θέμα, κι εγώ κουράζομαι, αλλά όπως το ίδιο θα έκανα και πιθανότατα θα κάνατε κι εσείς αν βλέπατε κάποιο σπισιστικό σχόλιο, με τον ίδιο τρόπο με ενοχλεί ο στιγματισμός και ο ρατσισμός που υφίστανται οι ψυχικά ασθενείς. Οι σχιζοφρενείς και οι μανιοκαταθλιπτικοί, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το φασισμό των πολυεθνικών, ούτε διαθέτουν λιγοστή εξουσία, ούτε καταστρέφουν όσα περισσότερα μπορούν. Αν μπορείτε σας παρακαλώ διαβιβάστε την επισήμανσή μου στους συντάκτες του κειμένου. Όπως θα με ενοχλούσε να έγραφε "πρόκειται για γουρούνια", "πρόκειται για ομοφυλόφιλους", το ίδιο με ενοχλεί να βλέπω "πρόκειται για σχιζοφρενείς και μανιοκαταθλιπτικούς". Ας το συνηθίσουμε σιγά-σιγά να αλλάξει αυτή η νοοτροπία μας απέναντι στους ψυχικά ασθενείς. Είναι μια ομάδα ανθρώπων που υφίσταται πολύ μεγάλο ρατσισμό και γίνεται αποδέκτης κάθε λογής προκατάληψης και εξευτελισμού.

Τελικά έλαβαν γνώση οι συντάκτες του κειμένου για την επισήμανσή μου; Δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα sadface. Η συγκεκριμένη διατύπωση είναι προσβλητική για τους σχιζοφρενείς και μανιοκαταθλιπτικούς, και ζητώ να αλλάξει.

Δεν είναι ωραίο πάντως να μην έχει κανείς ανταπόκριση και να νιώθει πως μιλάει σε τοίχους.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 05:13:25 μμ »
Aliena μου δεν είμαι εγώ η συντάκτρια του κειμένου... dunno και δεν ξέρω ποιος/ποια είναι.
(Τροποποίηση: Το άλλαξα εδώ τουλάχιστον)
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 09:45:51 μμ »
Φυσικά δεν αναφέρομαι σε σένα ως συντάκτη του κειμένου, αλλά δεν υπάρχει πουθενά κάποιο λινκ για επικοινωνία, ούτε πηγή κειμένου, μόνο μια υπογραφή "Φιλόζωοι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ" dunno

Με ενοχλεί πολύ και να μην μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω εγώ και να μην ενδιαφέρεται κανείς γι' αυτό που επισημαίνω και να μην παίρνω μια επίσημη απάντηση. Ποιος είναι υπεύθυνος; Το βρίσκω αν θες και φασιστικό να μην μπορώ να απευθυνθώ πουθενά. Αναδημοσιεύουμε όλοι και τελικά κανείς δεν ξέρει ποια είναι η αρχική δημοσίευση;

Αφού εδώ το βλέπω δημοσιευμένο, από εδώ ζητώ να αλλάξει η συγκεκριμένη διατύπωση, η οποία είναι προσβλητική για τους σχιζοφρενείς και τους μανιοκαταθλιπτικούς.

Το ίδιο θα επέμενα αν έβλεπα κάπου να λέει "Οι Αλβανοί, τα γουρούνια, οι ομοφυλόφιλοι, οι Εβραίοι".

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 09:53:15 μμ »
(Τροποποίηση: Το άλλαξα εδώ τουλάχιστον)

Δυστυχώς το θέμα δεν είναι αν θα αλλάξει εδώ, που από τη στιγμή που δεν το έχεις γράψει εσύ δεν είναι και σωστό να τους το "λογοκρίνεις" επειδή φωνάζω εγώ. Η πηγή είναι το θέμα. Να το αλλάξουν αυτοί που έγραψαν το αρχικό κείμενο το οποίο αναδημοσιεύουν 600 άλλα μπλογκ.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 09:58:15 μμ »
Και τη λέξη ΄΄γαμώ΄΄ δεν θα πρέπει να την χρησιμοποιούμε για βρισιά αλλά την χρησιμοποιούμε. Αφού όταν βγήκαμε στην κοινωνία μάθαμε να βρίζουμε, τι έκφραση να χρησιμοποιούμε για βρισιά και να είναι ταιριαστή; Και κάποιοι που χρησιμοποιούν τον όρο ΄΄ασυνείδητοι΄΄ είναι σωστό; Δεν είναι, εκτός και αν δεν τον χρησιμοποιούν για βρισιά.

Εγώ αν δεν βρίσω θα σκάσω. Και λέω βρισιές που ξέρω ότι δεν πρέπει να τα λέω για βρισιές.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 09:59:08 μμ »
Αλιένα τσέκαρε το πρώτο μήνυμα. Έχεις δίκιο. Έβαλα την πηγή στο πρώτο μήνυμα.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 10:20:06 μμ »
@Θανάση: είναι κείμενο καταγγελία δημοσιευμένο, το θέμα μας στην προκειμένη δεν είναι κάποιος εν θερμώ που βρίζει, αυτό είναι άλλη συζήτηση.

ok, foxy, μόλις ζήτησα εκεί από τους υπεύθυνους να αλλάξουν τη συγκεκριμένη διατύπωση στο κειμενό τους, δεν ξέρω αν το έκανα σωστά, μάλλον περιμένω να μου εγκρίνουν το σχόλιο. winking

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 10:56:40 μμ »
Αν δεν χρησιμοποιούν τον χαρακτηρισμό για βρισιά τότε σημαίνει ότι θεωρούν ότι, αυτός που το έκανε διακατέχεται από μια από αυτές τις ασθένειες.
Ε για να κάνει κάποιος τέτοια πράματα δεν είναι υγιής. Δεν έχουν άδικο, από κάποια αρρώστια πάσχει.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 25, 2010, 11:36:59 μμ »
Θανάση, ασχέτως του τι μπορεί ο καθένας να θεωρεί "άρρωστο" και τι "υγιές", η διατύπωση αυτή είναι προσβλητική για τους σχιζοφρενείς και μανιοκαταθλιπτικούς. Ακόμα και αν οι συγκεκριμένοι είχαν διαγνωστεί με αυτά τα ψυχικά νοσήματα (που δεν το νομίζω, και δεν είμαι και ψυχίατρος και δεν είναι και το θέμα μας να κάτσω να σας αναλύσω τι σημαίνει ότι κάποιος είναι σχιζοφρενής, δηλαδή μπορεί να ακούει φωνές, να έχει ψευδαισθήσεις, αυτό όμως-η σχιζοφρένεια- δεν τον κάνει εγκληματία), πάλι θα ήταν προσβλητική η διατύπωση αυτή.

Όπως δεν μας αρέσει και δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζονται όλοι οι βέγκαν γονείς εγκληματίες και ηλίθιοι, επειδή κάποιοι βέγκαν γονείς είναι όντως εγκληματίες και έχουν παραμελήσει τα παιδιά τους, έτσι δεν είναι σωστό και αυτό. Μπορεί να υπάρχουν εκατονταπλάσιοι κρεοφάγοι εγκληματίες γονείς, αλλά η κοινωνία μας εστιάζει στους βέγκαν γιατί αυτοί είναι οι διαφορετικοί, και αυτή η ιστορία θα πουλήσει περισσότερο και στα ΜΜΕ. Έτσι δημιουργείται το στερεότυπο και απορρέουν προκαταλήψεις απέναντι στους βέγκαν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τους σχιζοφρενείς.

Άλλο παράδειγμα. Αν ήταν Αλβανοί θα ήταν επίσης προσβλητικό να επισημανθεί στο κείμενο. Για ποιο λόγο να επισημανθεί κάτι τέτοιο; Έχει σημασία αν ήταν Αλβανοί, Έλληνες, Ρουμάνοι η Ρωσσοπόντιοι; Όχι μόνο δεν έχει σημασία, αλλά και είναι προσβλητικό για τους ανθρώπους που έχουν αυτήν την καταγωγή και δεν είναι εγκληματίες, έτσι αναπαράγεται αυτό το στερεότυπο, και οδηγούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο ρατσισμού, αποκλεισμού, μίσους και βίας. Σημασία έχει η εγκληματική τους πράξη και όχι τι ήταν. Δεν έχει λοιπόν κανένα νόημα να λέγεται ότι ήταν σχιζοφρενείς και μανιοκαταθλιπτικοί (και μάλιστα είναι εμφανές πως εδώ δεν λέγεται καν κυριολεκτικά, αλλά είναι καθαρή αναπαραγωγή του στερεότυπου-όπως όταν λέμε "γουρούνια"), αν ήταν Αλβανοί, Εσθονοί, Λευκορώσοι, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι, αν ήταν διαζευγμένοι, αν ήταν ανάπηροι, αν ήταν μελαχρινοί ή ξανθοί, ή αν είχαν κόκκινα γένια . Όλα αυτά τα στοιχεία δεν μας αφορούν, είναι προσωπικά δεδομένα και είναι άσχετα με το ότι προέβησαν σε εγκληματικές πράξεις.

Αποσυνδεδεμένος maroulaki

• Θαμώνας
  • Vegan. Because the alternative is unthinkable.
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 12:33:03 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα με την παρέμβαση της Αννας, αν και στο όλο κείμενο αυτό είναι το τελευταίο που με ενόχλησε. (για να είμαι ειλικρινής, πριν διαβάσω τα σχόλιά σου , Αννα, ουτε κάν που το πρόσεξα, και κακώς...)
Εν πασει περιπτωσει,εάν αυτός ο συλλογισμός  επεκταθεί περισσότερο, θα πρέπει να σταματήσουμε να βρίζουμε γενικότερα, γιατι θα προσβάλλουμε πολύ κόσμο

-"Είναι μ@λκ@ς" (προσβάλλει έναν άνθρωπο που κάνει μια φυσιολογικότατη πράξη)
-"Οι άνθρωποι είναι τρελοί" (προσβάλλουμε τους ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες) ή
-"Είναι τελείως καθυστερημένος"

Παρόλο που αυτά είναι πολύ λιγότερης βαρύτητας απο το "σχιζοφρενης" , παρόλα αυτα τα χρησιμοποιούμε καθημερινά, είναι παντελώς απενοχοποιημένα ενω δεν θα έπρεπε, κι όμως δεν χτυπάνε άσχημα.

Συγνωμη για το off
"Our lives begin to end, the day we become silent about things that matter."
"Οι ζωές μας τελειώνουν όταν σιωπούμε για πράγματα που έχουν σημασία."

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 04:57:46 μμ »
maroulaki μιλάμε για ένα κείμενο που δημοσιεύεται και αναδημοσιεύεται και όχι για μια κουβέντα που λέει κάποιος στον αέρα. Όχι ότι δεν τίθεται το θέμα και στον προφορικό λόγο, αλλά πόσο μάλλον στο γραπτό οφείλει κανείς να είναι προσεκτικός.

Το "είναι μ@λ@κας", όχι ότι είναι αθώο, αλλά είναι άλλη κατηγορία νομίζω, αφού δεν προσβάλει κάποια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Έχει άλλη προβληματική ως λέξη (ότι ενοχοποιείται στο μυαλό των ανθρώπων μία πράξη που είναι φυσιολογική), αλλά δεν τίθεται θέμα ρατσισμού, είναι μια γενικευμένη βρισιά (αλλά και φιλική προσφώνηση) και τίποτ' άλλο, δεν βρίσκω λόγο να το πάω πολύ μακριά με αυτό όσον αφορά τις προεκτάσεις του (αν και υπάρχουν), γιατί δεν είναι ρατσιστικό προς κάποιους (αφού όλοι είναι μ@λάκες), και άρα δεν αντανακλά πραγματικές κοινωνικές συνέπειες, είναι μια λέξη.  Αντίστοιχα το "οι άνθρωποι είναι τρελοί" αν αναφέρεται σε όλους τους ανθρώπους πάλι δεν είναι τόσο προβληματικό -ανάλογα πάντα με το πλαίσιο μέσα στο οποίο λέγεται, και την έννοια που προσδίδεται σε αυτό. Το "ψυχικά ασθενής" όμως είναι προσβλητικό γιατί υπάρχει συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που είναι ψυχικά ασθενείς, που είναι σχιζοφρενείς, κλπ., και δεν χρειάζεται κανείς να πάει πολύ μακριά για να το καταλάβει αυτό. Γενικά πάντως σημασία έχει το πλαίσιο μέσα στο οποίο λέγεται κάτι και όχι οι ξεκομμένες φράσεις και οι ίδιες οι λέξεις (δεν υπάρχουν "κακές" λέξεις), μα ο τρόπος χρήσης τους. Το "καθυστερημένος" ως υβριστικός/εξευτελιστικός χαρακτηρισμός και βέβαια είναι πολύ προσβλητικό για τους ανθρώπους με νοητική στέρηση, που έχουν κάθε δικαίωμα στο σεβασμό.

Γενικά το θέμα μου δεν είναι να βάλω "πιπέρι στο στόμα" και να πω σε κάποιον τι να λέει και τι να μη λέει, ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει. Το πρόβλημα το οποίο επισημαίνω, είναι η νοοτροπία η οποία αντανακλάται πίσω από μία διατύπωση, κι αυτό γιατί υπάρχει ένα συγκεκριμένο στερεότυπο που αναπαράγεται και έχει ως συνέπεια το ρατσισμό και αποκλεισμό συγκεκριμένων καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων. (Δεν με αφορούν δηλαδή οι "μ@λάκες" και αν είναι political correct η βρισιά, γιατί δεν έχει αυτές τις κοινωνικές προεκτάσεις, και δεν με αφορά το political correct γενικότερα.) Και όταν αυτό συμβαίνει μέσα σε ένα κείμενο γραπτό που δημοσιεύεται και αναδημοσιεύεται και διαδίδεται παντού, αυτό αποκτά μεγάλη βαρύτητα, και πρέπει να αλλάξει.

Συμφωνώ απόλυτα με την παρέμβαση της Αννας, αν και στο όλο κείμενο αυτό είναι το τελευταίο που με ενόχλησε. (για να είμαι ειλικρινής, πριν διαβάσω τα σχόλιά σου , Αννα, ουτε κάν που το πρόσεξα, και κακώς...)

Εμένα ήταν το πρώτο που με ενόχλησε, και μ' έχει λυπήσει και η αναδημοσίευση-διάδοσή του από τους βέγκαν (το έχω δει αναδημοσιευμένο σε πάρα πολλά μπλογκ) . Εμείς οι βέγκαν που είμαστε τόσο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα ρατσισμού, που έχουμε το σεβασμό στη διαφορετικότητα ως αξία μας, που έχουμε διευρύνει τόσο τη συνείδησή μας ώστε να συμπεριλαμβάνει κάθε όψη του φαινόμενου που λέγεται ρατσισμός, θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι-υποψιασμένοι σε αυτό το θέμα. Οι ψυχικά ασθενείς είναι η πλέον καταπιεσμένη κοινωνική ομάδα. Υφίσταται πολύ μεγάλο ρατσισμό, αποκλεισμό, έλλειψη σεβασμού σε σημείο εξευτελισμού και βίας, και προκαταλήψεις σε βαθμό ταμπού, και εμάς ως βέγκαν αυτό θα έπρεπε να μας αφορά περισσότερο. Γι' αυτό κατά τη γνώμη μου κακώς αναδημοσιεύεται αυτό το κείμενο, αν δεν αλλάξει αυτό το σημείο. Θα το αναδημοσίευαν αν μέσα αντανακλούσε παραπληροφόρηση για το κρέας ή ρατσιστική νοοτροπία προς τους βέγκαν; Για μένα είναι μεγάλο θέμα και ζήτημα αρχής. 

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 05:22:46 μμ »
Αντε πάλι απο την αρχή να γραφω  nanana
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Οι όροι σκιζοφρενείς και μανιοκαταθλιπτικοί όχι μόνο δεν ταιριάζουν σε αυτούς,αλλά προσβάλλουν και μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων.Ωστόσο πρέπει να υπάρχει κάποιος όρος που να χαρακτηρίζει αυτούς που κακοποιούν τα μη ανθρώπινα ζώα.
Νομίζω ότι πρέπει να ανοίξεις ένα νεο  θέμα να γίνει επιτέλους αυτή η κουβέντα , να μη γίνεται  συνεχώς  off topic
Πιστεύεις ότι κάποιος ψυχικά υγειής θα έκανε κάτι τετοιο?Οχι πως δεν έχω καταλάβει τι λές αλλά το παίρνω λίγο αντίστροφα.
θυμήσου να θυμάσαι.....

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 09:52:50 μμ »
Αφού το έχεις πιάσει το point nanana ...Είπαμε τα υπόλοιπα ας τα λύσουν οι ψυχίατροι winking. Αλλά αν θες το συζητάμε δεν έχω πρόβλημα.

Αυτοί που κακοποιούν τα μη ανθρώπινα ζώα είναι "κακοποιοί μη ανθρώπινων ζώων", και σίγουρα δεν είναι ανάγκη να προσβάλει κανείς τους ψυχικά ασθενείς για να τους χαρακτηρίσει και να τους στολίσει με πλείστες βρισιές, political correct και μη.

Ντε και καλά πρέπει να πει κανείς τους μπάτσους γουρούνια ας πούμε; Και χρειάζεται να κάνουμε φιλολογική συζήτηση κατά πόσον δικαίως λέγονται οι μπάτσοι γουρούνια και να εξετάσουμε ποια χαρακτηριστικά πιστεύουμε(=πεποίθηση) πως έχουν τα γουρούνια που τα έχουν και οι μπάτσοι; Ναι μπορούμε να το κάνουμε. Το νόημα όμως δεν είναι εκεί. Το νόημα είναι η νοοτροπία της κοινωνίας απέναντι στα μη ανθρώπινα ζώα.

Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε φιλολογική συζήτηση επικεντρώνοντας στην ψυχολογία και την ψυχοπαθολογία των κακοποιών μη ανθρώπινων ζώων, αλλά να έχουμε και υπόψη μας ότι δεν είμαστε ειδικοί και ό,τι και να πούμε θα' ναι κουβέντα να γίνεται, σε επίπεδο τι πιστεύεις και τι πιστεύω, χωρίς μεγάλο νόημα κατά τη γνώμη μου. Σε τι θα μας βοηθούσε; Και έστω ότι βγάζουμε εμείς (-->ποιοι είμαστε εμείς;) το συμπέρασμα(-->βάση ποιων δεδομένων;) ότι δεν γίνεται κάποιος "ψυχικά υγιής"(-->ορίστε?) να κάνει κάτι τέτοιο (αφού πρώτα γράψουμε 5-6 σελίδες "όρισέ μου τι είναι ψυχικά υγιής κλπ κλπ") και λοιπόν; Αλλάζει τίποτα; Θα μας δώσει αυτό κανένα δικαίωμα να προσβάλουμε μαζί με αυτούς, όλους τους υπόλοιπους ψυχικά ασθενείς που δεν πειράζουν κουνούπι; Τελικά έχει καμιά σημασία αν είναι ή δεν είναι "ψυχικά υγιείς" και το τι πιστεύουμε εμείς πάνω σε αυτό; Σημασία έχει η απαίσια πράξη τους... η οποία μάλιστα στην ψυχικά υγιή κοινωνία μας δεν θεωρείται και ιδιαιτέρως σοβαρό έγκλημα. Κατά τ' άλλα οι σχιζοφρενείς είναι στο περιθώριο αυτής της ψυχικά υγιούς κοινωνίας. Μήπως να ψάξουμε την αρρώστια(τι είναι αρρώστια;) στους πιο "ψυχικά υγιείς" ανάμεσά μας;

Οπωσδήποτε πάντως... σε άλλο τόπικ (εκτός θέματος).

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 10:37:43 μμ »
οκ προς το παρόν αλλά να δεις πως θα ξαναπροκύψει παρόμοιο  off topic
 :*
θυμήσου να θυμάσαι.....

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 11:17:30 μμ »
οκ προς το παρόν αλλά να δεις πως θα ξαναπροκύψει παρόμοιο  off topic
 :*

Μπορεί. dunno

(btw, στο indymedia με έχουν γράψει κανονικά sadface, αλλά λογικό αφού μόνο εγώ το κάνω θέμα sadface.)

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής