Λοιπόν..επειδη σχεδον ποτε δεν μετραω,ζυγιζω κτλ τα υλικα σε οτι κι αν κανω
(ολα με το "μάτι")

και επειδη με ρωτησατε, θα γραψω σε πρωτη φαση τη συνταγη στο περιπου,
και την επομενη φορα που θα το φτιαξω, θα τα μετρησω ακριβως και θα τη συμπληρωσω.
Υλικα:
1ο μιγμα
-Νερό (προαιρετικα μαζι με λιγο γαλα σογιας ή αν θελουμε μόνο γαλα σόγιας και οχι νερο)
-Σιμιγδάλι Χονδρό (σταρένιο, όχι πολέντα)
-Σχοινόπρασο (εγω εβαλα αποξηραμένο)
-Αλατι
2ο μιγμα
-Φρέσκα Πράσινα Κρεμμυδάκια
-Χυμό Λεμονιού
-Λαδι (κατα προτίμηση καλαμποκέλαιο ή καποιο ελαφρυ γιατι θελει αρκετο και το πολυ ελαιόλαδο πικρίζει καπως)
-Αλάτι
-Ψιλοκομμένος Μαιντανός
Εκτέλεση:
Βάζουμε το σχοινόπρασο σε μια κατσαρόλα με λιγο νερακι στη φωτια, μεχρι να μαλακωσει.
Έπειτα συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο νερό (&το γαλα σόγιας ή καθόλου νερο & μόνο γαλα σογιας)
Μόλις αρχιζει να βραζει, χαμηλωνουμε τη φωτια και προσθετουμε το σιμιγδαλι ανακατευοντας συνεχεια.
Αν χρειαστει κι αλλο υγρο συμπληρωνουμε.
Το τελικο μιγμα το θελουμε να εχει πιει τα υγρα του.(ουτε παρα πολυ συμπαγες αλλα ουτε και νερουλο)
Αποσυρουμε απο φωτια, και μεχρι να κρυωσει ετοιμαζουμε το αλλο μιγμα.
Βάζουμε στο blender τα κρεμμυδακια ψιλοκομμένα, με λιγο χυμο λεμονιου και το βαζουμε σε λειτουργια.
Σιγα σιγα προσθετουμε ολο τον χυμο (όσο ξινο το θέλουμε) και συνεχιζουμε προσθέτοντας το λάδι.(&αλατι)
Προσθέτουμε όσο λάδι σηκώνει, μεχρι να ομογενοποιηθεί το μιγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε το 1ο μιγμα μαζι με το αλλο και το χτυπαμε ακομα λιγο.
(δοκιμαζουμε αν θελει κι αλλο αλατι ή λεμόνι)
Πριν το σερβίρουμε ριχνουμε λιγο ψιλοκομμενο μαιντανο και ανακατευουμε.(με κουταλι, οχι με blender).
Kραταμε λιγο και για decor! (& καμια ελίτσα) !
Καλή Vegan Σαρακοστή! :*