Σήμερα σε μια πρωινη εκπομπη έδειξε δύο συνταγές για νηστισιμο κεικ η Αργυρω Μπαρμπαριγου και μου φανηκαν πολυ ωραια και πολυ γρηγορα στην εκτελεση !!
Υλικά
1+1/2 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκωνει μονο του ή μαλακό αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι σόδα
3/4 του φλυτζανιου ζάχαρη
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλι
1/3 φλυτζανιού καλαμποκέλαιο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλιά ξύδι λευκό
1 βανίλια
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλέυρι, την σοδα, το αλατι, την βανιλια σε ένα μπολ
Σε ενα αλλο μπολ βαζουμε τα υγρα υλικα, δηλαδή το λαδι, το πορτοκαλι, το ξυδι και προσθετουμε την ζαχαρη ανακατευοντας ζωηρα με ενα κουταλι
Προσθετουμε το ξυσμα στο μπολ με τα υγρα υλικα και μετά το ρίχνω στο μπολ με το αλεύρι ανακατευοντας με ενα κουτάλι ωστε να ομογενοποιηθεί
Λαδώνουμε μία φόρμα και ρίχνουμε το μίγμα
Ψήνουμε στους 170 βαθμους για 35 με 40 λεπτα στην αντισταση στην κατω κατω σχαρα
Γλάσο
Ανακατεύουμε λίγη ζάχαρη άχνη με χυμό σαγκουίνι και περιχύνουμε το ψημένο κέικ
Τόνισε πως δεν ανοιγουμε τον φουρνο για την πρωτη μιση ωρα και πριν βγαλουμε το κεικ πρεπει να ελεγξουμε ενα ψηθηκε καλα βαζοντας ενα μαχαιρι στο εσωτερικο του ωστε να βγει στεγνο, αλλιως θελει λιγο παραπανω ψησιμο