χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Τούρτα με σοκολατα και πορτοκάλι  (Αναγνώστηκε 3272 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 498
  • Φύλο: Γυναίκα
Τούρτα με σοκολατα και πορτοκάλι
« στις: Φεβρουάριος 13, 2010, 08:17:10 μμ »
Στην σημερινη εκπομπη του ο Παρλιαρος ασχοληθηκε με νηστισιμα γλυκα και ειχε ενδιαφερον μια τουρτα που εκανε, που οπως φαινεται πρεπει να ειναι πεντανοστιμη και να μοσχοβολαει σοκολατα και πορτοκαλι!

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
160 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
400 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. ταχίνι
50 γρ. μέλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
κακάο για πασπάλισμα

   
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί ανακατεύοντας με το χέρι, με αυγοδάρτη
Φτιάχνουμε με το μείγμα 5 δίσκους διαμέτρου 20 εκ. και πάχους 0,5 εκ
Ψήνουμε στους 180οC για 12 λεπτά περίπου


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα
Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε το ταχίνι το μέλι και το ξύσμα


ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Σε ένα τσέρκι 20 εκ. τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο, απλώνουμε μία δόση κρέμας και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους δίσκους και την υπόλοιπη κρέμα
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα την οποία απλώνουμε και περιφερειακά
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
Πασπαλίζουμε με κακάο και γαρνίρουμε με γλυκο πορτοκάλι


Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Τούρτα με σοκολατα και πορτοκάλι
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 14, 2010, 11:21:51 πμ »
apokalyosh, χιλια ευχαριστω.  το πετυχα προς το τελος που την στολιζε, κ δεν προλαβα να γραψω υλικα.

προσεξα επισης οτι εκανε και "νηστισιμη" πανακοτα, στην οποια όμως εβαλε ζελατινη  -  προφανως δεν γνωριζει οτι ειναι ζωικο προιον κ μεταφερει την αγνοια του στον κοσμο.  Έτσι λοιπον, θα βλεπουμε στα μενου "νηστισιμη πανακοτα" κ αντε να βρεις ακρη με τον εστιατορα που θα λεει "συνταγη του παρλιαρου"
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 498
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Τούρτα με σοκολατα και πορτοκάλι
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 14, 2010, 11:41:33 πμ »
apokalyosh, χιλια ευχαριστω.  το πετυχα προς το τελος που την στολιζε, κ δεν προλαβα να γραψω υλικα.

προσεξα επισης οτι εκανε και "νηστισιμη" πανακοτα, στην οποια όμως εβαλε ζελατινη  -  προφανως δεν γνωριζει οτι ειναι ζωικο προιον κ μεταφερει την αγνοια του στον κοσμο.  Έτσι λοιπον, θα βλεπουμε στα μενου "νηστισιμη πανακοτα" κ αντε να βρεις ακρη με τον εστιατορα που θα λεει "συνταγη του παρλιαρου"

ναι, η πανακοτα ηταν με ζελατινη, το λεγαμε κι εδω http://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php/topic,3733.0.html, απαραδεκτος!! λες και δεν ειχε αλλα γλυκα να κανει... παντως εγω οταν ξελασκαρω, θα στειλω ενα mail στην εκπομπη γι αυτο με την ζελατινη

επισης τις συνταγες του Παρλιαρου, τις εχει και γραμμενες, και το βιντεο της εκπομπης στο site του mega! οποτε αμα χασεις καμια φορα κανενα υλικο, ειναι ολα εκει!

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

  • Addicted
  • ******
  • Μηνύματα: 2283
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Τούρτα με σοκολατα και πορτοκάλι
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 14, 2010, 01:54:51 μμ »
many thanks για τις πληροφορίες!

τη συζήτηση για τη ζελατίνη την είδα αφού έγραψα το σχόλιό μου σε αυτό το ποστ. ναι, οταν του στειλεις εμαιλ δωσε και σε μας το εμαιλ του να στειλει και κανενας αλλος.

A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 498
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Τούρτα με κρέμα πορτοκάλι
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 20, 2010, 09:25:03 μμ »
Σημερα ο Παρλιαρος στην εκπομπη του εκανε μια παρομοια τουρτα., γι αυτο και δεν ανοιγω ξεχωριστο θεμα. Στην ουσια ειναι ενα λευκο κεικ σε στρογγυλο σχημα με κρεμα πορτοκαλιου επικαλυψη! Και εδω ειναι η συνταγη...

Υλικα για την βάση

250 γρ. αλεύρι
160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
160 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
½ κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ.του γλυκού κανέλα
170 γρ. ζάχαρη άχνη


Υλικά για την κρέμα

1 κιλό φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
50 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουρ

   
Εκτέλεση για την βάση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το πορτοκάλι και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Ανακατεύουμε με το χέρι και τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε στους 180οC για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε το κέικ, ισιώνουμε με ένα μαχαίρι την επιφάνεια και το τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. Αδειάζουμε επάνω την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει. Σερβίρουμε προαιρετικά με κανέλα.


Εκτέλεση για την κρέμα

Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 750 γρ. από το χυμό πορτοκαλιού και τη βάζουμε στη φωτιά. Στον υπόλοιπο χυμό ρίχνουμε το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Όταν ο χυμός ζεσταθεί καλά (χωρίς να βράσει), ρίχνουμε το χυμό με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν η κρέμα δέσει και αρχίζει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά.


 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact