Στην σημερινη εκπομπη του ο Παρλιαρος ασχοληθηκε με νηστισιμα γλυκα και ειχε ενδιαφερον μια τουρτα που εκανε, που οπως φαινεται πρεπει να ειναι πεντανοστιμη και να μοσχοβολαει σοκολατα και πορτοκαλι!
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
160 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
400 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. ταχίνι
50 γρ. μέλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
κακάο για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά μαζί ανακατεύοντας με το χέρι, με αυγοδάρτη
Φτιάχνουμε με το μείγμα 5 δίσκους διαμέτρου 20 εκ. και πάχους 0,5 εκ
Ψήνουμε στους 180οC για 12 λεπτά περίπου
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα
Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε το ταχίνι το μέλι και το ξύσμα
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Σε ένα τσέρκι 20 εκ. τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο, απλώνουμε μία δόση κρέμας και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τους υπόλοιπους δίσκους και την υπόλοιπη κρέμα
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα την οποία απλώνουμε και περιφερειακά
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει
Πασπαλίζουμε με κακάο και γαρνίρουμε με γλυκο πορτοκάλι