χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Γρήγορα σοκολατακια με σουσαμι  (Αναγνώστηκε 5126 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Γρήγορα σοκολατακια με σουσαμι
« στις: Φεβρουάριος 13, 2010, 08:11:47 μμ »
Μόλις είδα την εκπομπή του Παρλιάρου που έφτιαχνε νηστισιμα γλυκα. Δεν σχολιαζω το οτι εφτιαξε πανακοτα με γαλα καρυδας μεν, ζελατινη δε! Εκανε λοιπον και αυτα τα σοκολατακια που φαινονται τελεια, και μεσα σε 5' ειναι ετοιμα! λοιπον, εχουμε και λεμε:

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
250 γρ. ταχίνι
50 γρ. σιρόπι αγαύης
50 γρ. κονιάκ
σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά μαζί με το ταχίνι και το σιρόπι αγαύης
Προσθέτουμε το κονιάκ
Αφήνουμε να σφίξει ανακατεύοντας σταδιακά, έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι το οποίο να πλάθεται σε μπαλάκια
Κάθε μπαλάκι που φτιάχνουμε το τυλίγουμε με το σουσάμι

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
Απ: Γρήγορα σοκολατακια με σουσαμι
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 13, 2010, 08:54:19 μμ »
Ευχαριστούμε για την 'ανταπόκριση' Αποκάλυψη.
Το θέμα της ζελατινης είναι όντως...πονεμένο. Μου φαίνεται αδιανόητο
ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι προέρχεται από λίπος ζώων και συγκεκριμένα δέρμα χοίρων... yuk yuk yuk
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• Sr. Member
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 13, 2010, 09:11:02 μμ »
Ευχαριστούμε για την 'ανταπόκριση' Αποκάλυψη.
Το θέμα της ζελατινης είναι όντως...πονεμένο. Μου φαίνεται αδιανόητο
ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι προέρχεται από λίπος ζώων και συγκεκριμένα δέρμα χοίρων... yuk yuk yuk

με τσατιζει οτι ανθρωποι οπως ο Παρλιαρος που εχουν την γνωση του να φτιαχνουν φαγητα και γλυκα με εναλλακτικα συστατικα και που εχουν εκπομπες στις οποιες επηρεαζουν πολυ μεγαλο κοινο, δεν ενδιαφερονται να μεταδωσουν αυτη την γνωση. θα μπορουσε αντι για ζελατινη, να μας μαθει να χρησιμοποιουμε και αλλα συστατικα οπως το αγαρ αγαρ και το κομμι γκουαρ ας πουμε.
εγω οταν εγινα βεγκαν, τον πρωτο καιρο ειχα πελαγωσει. δεν ηξερα πως αντικαθιστανται διαφορα τετοια υλικα. και αυτο γιατι κανεις ποτε δεν εχει αναφερει τιποτα εναλλακτικο. και το κακο ειναι οτι δεν ειναι απο αγνοια τους.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 13, 2010, 10:56:44 μμ »
Προφανώς δεν τον νοιάζει τον Παρλιάρο να μεταδώσει κάτι γιατί δεν τον ενδιαφέρει το θέμα. Σίγουρα θα φτιάχνει σοκολατάκια με κρέμα γάλακτος και δεν τον ενδιαφέρει να αλλάξει την συνταγή γιατί έτσι του bγαίνουν νόστιμα. Επίσης μην απορείς αν κάποιοι δεν τους νοιάζει έτσι και αλλιώς. dunno

Αποσυνδεδεμένος maya_zaira

• Sr. Member
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 14, 2010, 01:51:09 μμ »
Πραγματικά εύκολη φαίνεται η συνταγή... λέω να δοκιμάσω... από Τρίτη βέβαια, που θα ανοίξουν πάλι τα μαγαζιά.

Αποσυνδεδεμένος blueheart

• Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 14, 2010, 02:11:49 μμ »
χρησιμοποίησε ο Παρλιάρος σιρόπι αγαύης;;;

• Sr. Member
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 14, 2010, 02:16:36 μμ »

ε οχι!!  :D εγω το αλλαξα απο μελι!
φανταζομαι πως η ιδια δουλεια θα γινεται... το μιγμα σφιγγει λογω του ποτου και οχι του μελιου που ειναι πιο σφιχτο απο το σιροπι αγαυης
ετσι κι αλλιως θα τα φτιαξω πολυ συντομα οποτε θα σας ενημερωσω!

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 14, 2010, 03:15:04 μμ »
Απόρησα κι εγώ! huh?
ε οχι!!  :D εγω το αλλαξα απο μελι!
Έτσι εξηγείται... :)

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 14, 2010, 09:46:57 μμ »
 off topic Οσα γλυκα εχω φτιαξει απο συνταγες του Παρλιαρου,πριν γινω βεγκαν,δεν τρωγοντουσαν και το ιδιο μου εχουν πει και κατι φιλες ακομα  dunno
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 14, 2010, 11:20:35 μμ »
μα πώς να τρώγονται -- ο τύπος βάζει μίνιμουμ 4 αυγά σε κάθε συνταγή, και μια κρεμα γάλακτος στάνταρ.
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

• Sr. Member
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 15, 2010, 12:01:10 πμ »
δεν εχει αδικο η Φανη. ειναι αληθεια -το εχω ακουσει και απο αλλους αλλα και το εχω διαπιστωσει και μονη μου παλιοτερα- πως δινει πολλες φορες λαθος τις αναλογιες στα γλυκα του.

ας πουμε περυσι που ειχα φτιαξει το πασχαλινο τσουρεκι με την συνταγη του, ειχε δωσει στη συνταγη τοσο μεγαλη ποσοτητα μαχλεπι και μαστιχα, που το τσουρεκι δεν τρωγοταν , τοσο πικρο!! αλλα γενικα ειναι ευφανταστος και δημιουργικος, ασχετο αν θελει να χρησιμοποιει πολυ κρεμα γαλακτος και αυγα

Αποσυνδεδεμένος fani7

• Addicted
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 15, 2010, 01:07:37 πμ »
δεν εχει αδικο η Φανη. ειναι αληθεια -το εχω ακουσει και απο αλλους αλλα και το εχω διαπιστωσει και μονη μου παλιοτερα- πως δινει πολλες φορες λαθος τις αναλογιες στα γλυκα του.

ας πουμε περυσι που ειχα φτιαξει το πασχαλινο τσουρεκι με την συνταγη του, ειχε δωσει στη συνταγη τοσο μεγαλη ποσοτητα μαχλεπι και μαστιχα, που το τσουρεκι δεν τρωγοταν , τοσο πικρο!! αλλα γενικα ειναι ευφανταστος και δημιουργικος, ασχετο αν θελει να χρησιμοποιει πολυ κρεμα γαλακτος και αυγα
  και γω με το τσουρεκι την επαθα  :D :D :D και να σκεφτεις οτι δεν ειχα βαλει οσο μαχλεπι και μαστιχα ελεγε,εβαλα νορμαλ ποσοτητες και παλι πικραααααααααα
θυμήσου να θυμάσαι.....

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 16, 2010, 09:15:55 μμ »
Καλά!τα σοκολατάκια τα εφτιαξα και εγιναν υπέροχα!και πολύ γρηγορα!Απλά αντικατέστησα το κονιακ με κουαντρό και το σουσάμι με μαυρη τρούφα!Μόλις που προλαβα να φαω δύο!Ειχα κόσμο στο σπίτι την καθαρη Δευτέρα καιδεν αφησαν τίποτα!Κανεις δεν πίστευε οτι ηταν vegan yay.Μπράβο αποκάλυψη η συνταγή ηρθε την κατάλληλη ωρα και αν και ηταν του Παρλιάρου ειχε απόλυτη επιτυχία thanks(κάποια πετριά θα εφαγε αυτός και δεν χρησιμοποίησε κρεμα γάλακτος και επιπλέον εδωσε και σωστές αναλογίες υλικών!)

• Sr. Member
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 18, 2010, 11:34:55 πμ »
Καλά!τα σοκολατάκια τα εφτιαξα και εγιναν υπέροχα!και πολύ γρηγορα!Απλά αντικατέστησα το κονιακ με κουαντρό και το σουσάμι με μαυρη τρούφα!Μόλις που προλαβα να φαω δύο!Ειχα κόσμο στο σπίτι την καθαρη Δευτέρα καιδεν αφησαν τίποτα!Κανεις δεν πίστευε οτι ηταν vegan yay.Μπράβο αποκάλυψη η συνταγή ηρθε την κατάλληλη ωρα και αν και ηταν του Παρλιάρου ειχε απόλυτη επιτυχία thanks(κάποια πετριά θα εφαγε αυτός και δεν χρησιμοποίησε κρεμα γάλακτος και επιπλέον εδωσε και σωστές αναλογίες υλικών!)

α, ωραια! γιατι σκεφτομαι να τα φτιαξω για να κερασω στην γιορτη μου αλλα δεν τα χω κανει ακομα για να ξερω αν θα ναι ωραια..
μπα, δεν εφαγε πετριά! θεωρητικα εκανε νηστισιμες συνταγες!

Αποσυνδεδεμένος maya_zaira

• Sr. Member
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 18, 2010, 01:26:34 μμ »
Πάω να πάρω κουβερτούρα... θέλω να τα φτιάξω και εγώ !  yay

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής