χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Γλυκό τού κουταλιού με αγαυη  (Αναγνώστηκε 2553 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
Γλυκό τού κουταλιού με αγαυη
« στις: Ιανουάριος 27, 2010, 08:48:12 μμ »
Μου έφεραν βιολογικό περγαμόντο και μοσχομυρισε το σπίτι.Το θέμα ειναι οτι πρέπει να το κάνω αμεσα γλυκό του κουταλιού πρίν χαλάσει.Εκεινο που απεχθάνομαι από τα γλυκά του κουταλιού ειναι η ζάχαρη.θέλω να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε αν χρησιμοποιήσω αγαυη ή στέβια θα δέσει το σιρόπι?Αν οχι μπορώ να χρησιμοποιήσω αγαρ-αγαρ  ή πηκτίνη μήλου ή κουκούτσια κυδωνιού πού εχουν και αυτά πηκτίνη?Εχετε καμμία ολοκληρωμένη συνταγή,πρίν αρχίσω τα πειράματα?Κρίμα να καταστρέψω τέτοιο μυρωδάτο φρούτο...

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
Απ: Γλυκό τού κουταλιού με αγαυη
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 09:10:15 μμ »
¨Ενα από τα καλύτερα υλικά είναι το πετιμέζι από λευκό σταφύλι. Το έχω χρησιμοποιήσει σε μαρμελάδες.

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 09:22:39 μμ »
ΔΔ
¨Ενα από τα καλύτερα υλικά είναι το πετιμέζι από λευκό σταφύλι. Το έχω χρησιμοποιήσει σε μαρμελάδες.
thanksΔέν  το ξέρω αυτό το πετιμεζι!φαντάζομαι οτι θα ειναι ανοιχτοχρωμο και δέν θα σκουρίνει το σιρόπι

skai.ws

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 09:24:12 μμ »
βασικά νομίζω ότι είναι σκούρο, μια φορά που είχα δει ένα μπουκαλάκι...σταφύδες βρασκένες για να φουσκώσουν και αλεσμένες κάνουν???

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 09:33:25 μμ »
Υπάρχει το λευκό πετιμέζι που έχει υποκίτρινο χρώμα(περίπου σαν την αγάβη) και το κλασικό κόκκινο.
Το λευκό σου προτείνω. Θα το βρείς και σε βιολογικά και σε μαγαζιά που πωλούν χύμα κρασί αλλά και σε βιολογικές λαικές.
Είναι οικονομικότερο από την αγάβη. Το βιολογικό να φανταστεις, κάνει περίπου 14ε το κιλό.

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 09:45:58 μμ »
Ax ωραια!θά το ψάξω στην λαϊκή του Σαββατου.Αν το βρω θα φτιάξω το γλυκό την Κυριακη.Ελπίζω να πετύχει κι'ολας γιατι τα γλυκά τουκουταλιύ δεν ειναι το καλύτερό μου

Αποσυνδεδεμένος Δάφνη

• Addicted
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 09:48:55 μμ »
Γιατί; Τί πρόβλημα αντιμετωπίζεις;

Αποσυνδεδεμένος alkyoni

• Πλήρες μέλος
  • Αλλάζεις με τα χέρια σου τις εποχές
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 12:35:16 μμ »
Στέβια έχει χρησιμοποιήσει κανείς? Γενικά ποια είναι η αναλογία στέβιας - ζάχαρης?  thanks

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 12:48:43 μμ »
Στέβια έχει χρησιμοποιήσει κανείς? Γενικά ποια είναι η αναλογία στέβιας - ζάχαρης?  thanks

Γενικώς, χρειάζεσαι ελάχιστη ποσότητας στήβιας για να γλυκάνεις αυτό που φτιάχνεις. Η στήβια είναι περίπου 200-300 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη, οπότε η ποσότητα που χρειάζεσαι είναι κατά κύριο λόγο πολύ μικρότερη. Υπόψη ότι διαφορετικές μάρκες στήβιας διαφέρουν στη γλυκύτητα, οπότε θα πρέπει να πειραματιστείς για την ακριβή αναλογία.

Πάντως, δε συστήνεται για σιρόπι, μιας και χρειάζονται τόσο μικρές ποσότητες.
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος alkyoni

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 02:13:44 μμ »
mazikeen ευχαριστώ για την απάντηση! Δλδ τη στέβια δεν μπορώ να τη χρησιμοποιήσω οπουδήποτε αντί για ζάχαρη? Ή απλά δεν ενδείκνυται για σιρόπι γιατί δεν θα πήξει? Θα δω θα δοκιμάσω στέβια κ αγάρ! Κ ότι βγει !  :D

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 02:21:21 μμ »
Η πολλή ζάχαρη βοηθάει τα σιρόπια και τις μαρμελάδες να πήξουν και να διατηρηθούν. Αγαρ αμα βάλεις θα βγει ζελέ όχι σιρόπι. Βάλε πηκτίνη από φρούτα, ή βάλε κλασσικό λεμόνι. Επίσης η στέβια είναι ψιλοπανάκριβη θα σου βγει το γλυκό κανένα 15ευρώ! nanana

Αποσυνδεδεμένος mazikeen

• Addicted
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 02:54:01 μμ »
mazikeen ευχαριστώ για την απάντηση! Δλδ τη στέβια δεν μπορώ να τη χρησιμοποιήσω οπουδήποτε αντί για ζάχαρη? Ή απλά δεν ενδείκνυται για σιρόπι γιατί δεν θα πήξει? Θα δω θα δοκιμάσω στέβια κ αγάρ! Κ ότι βγει !  :D

H στήβια είναι γλυκαντικό, οπότε μπορείς να την χρησιμοποιήσεις οπουδήποτε θέλεις να προσδώσεις γλυκειά γεύση (και συνήθως θα έβαζες ζάχαρη). Το θέμα όπως είπε η Incognito, είναι ότι δεν μπορεί να γίνει σιρόπι οπότε και επηρεάζει γλυκά με σιρόπι που θέλουν "δέσιμο". Επίσης θα πρέπει να προσαρμόσεις συνταγές όπου η ζάχαρη επηρεάζει το βάρος των υγρών συστατικών (π.χ. κέηκ). Από την άλλη, αν θέλεις να γλυκάνεις τον καφέ ή το τσάι σου, τότε η αντικατάσταση είναι πολύ εύκολη και απλή.  :)
"Futurama is brought to you by: Glagnar's Human Rinds - It's a buncha, muncha, cruncha... human" - Futurama

Αποσυνδεδεμένος alkyoni

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 02:55:43 μμ »
Χα χα Incognito  είπαμε τα φτιάχνω όλα σπιτικά αλλά όχι κ 15 ευρώ  :D  Ο χυμός λεμονιού μπαίνει για να μην ζαχαρώσει το γλυκό ή σε περίπτωση που πήξει πολύ! Τεσπα θα δω τι θα κάνω!

Αποσυνδεδεμένος alkyoni

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 09, 2010, 03:06:33 μμ »
Παρεμπιπτόντως υπάρχει μία μικρή η εταιρεία η Καλλιδόρπιον η οποία σε ορισμένα προϊόντα (σε ορισμένα γλυκά του κουταλιού κ μαρμελάδες ) χρησιμοποιεί αγαύη! Μου έφερε μία φίλη γλυκό βύσσινο με αγαύη κ είναι τέλειο! Από εκεί εμπνεύστηκα να φτιάξω κ εγώ  winking

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής