Στέβια έχει χρησιμοποιήσει κανείς? Γενικά ποια είναι η αναλογία στέβιας - ζάχαρης? thanks
Γενικώς, χρειάζεσαι ελάχιστη ποσότητας στήβιας για να γλυκάνεις αυτό που φτιάχνεις. Η στήβια είναι περίπου 200-300 φορές γλυκύτερη από τη ζάχαρη, οπότε η ποσότητα που χρειάζεσαι είναι κατά κύριο λόγο πολύ μικρότερη. Υπόψη ότι διαφορετικές μάρκες στήβιας διαφέρουν στη γλυκύτητα, οπότε θα πρέπει να πειραματιστείς για την ακριβή αναλογία.
Πάντως, δε συστήνεται για σιρόπι, μιας και χρειάζονται τόσο μικρές ποσότητες.