χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Γατάκι που θέλει σπίτι  (Αναγνώστηκε 2541 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
Γατάκι που θέλει σπίτι
« στις: Δεκέμβριος 26, 2009, 11:13:59 πμ »
Γεια σας παιδιά. Έχω ένα γατάκι που το παράτησε η μάνα του και έκλαιγε συνέχεια μέχρι που το τάϊσα και τώρα εδώ και ένα μήνα  είναι στο μπαλκόνι μου και στο σπίτι μου. Κάνω ό,τι μπορώ, αλλά δυστηχώς λόγω της εργασίας μου λείπω συνέχεια από το σπίτι ακόμα και για μέρες  (κάποιες φορές και βδομάδες) και το γατάκι δεν μπορεί να έχει τη φροντίδα που θα ήθελα και τώρα έχει συνηθίσει τη φροντίδα και την παρουσία κάποιου και δεν νομίζω πως αν το αφήσω έξω από το σπίτι στους δρόμους, θα επιβιώσει. 

Είναι αρσενικό κοντά τεσσάρων μηνών, λευκό, πολύ κοινωνικό, ήσυχο και φιλικό. Απόλυτα καθαρό και εμβολιασμένο (το  πήγα στον κτηνίατρο).  Ήταν να το πάρει κάποιος από το μέρος που μένω αλλά τελικά αποφάσισε να μην το πάρει γιατί έχει άλλες δύο γάτες.

Δεν ξέρω τι να κάνω και που αλλού να ψάξω για κάποιον που θα το ήθελε. Πείτε μου τη γνώμη σας που αλλού να το πω μπας και βρει το γατάκι ένα σταθερό σπίτι, ή αν κάποιος από το φόρουμ το θέλει.

Μπορώ να το πάω σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Χρυσούπολη, Ξάνθη.

Yasmin, αν έχεις κάποιον υπόψη σου επικοινώνησε μαζί μου.

Για ανταλλαγή τηλεφώνων κτλ, στείλτε μου προσωπικό μήνυμα εδώ πέρα, ή μέηλ στο psyhunterson@yahoo.gr

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος blueheart

• Powered by Tofu
  • Συντονίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
  • The Spaghetti Incident?
    • VegLite
Απ: Γατάκι που θέλει σπίτι
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 26, 2009, 11:17:39 πμ »
αχ τι πανέμορφο μωρό είναι αυτό!!!

Αποσυνδεδεμένος Ντίνα

• Θαμώνας
  • Vegan Body... Hippy Mind...
    • My blog page on tumblr
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 26, 2009, 01:17:34 μμ »
Ελπίζω να βρει γρήγορα σπιτάκι το ψιψίνι :*

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 26, 2009, 10:03:10 μμ »
Είναι πράγματι κουκλί! Ελπίζω να βρεθεί σύντομα σπίτι. Δοκίμασε να ποστάρεις ως αγγελία στα gatospito.gr &  mycat.gr.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος magicat

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 03:18:14 μμ »
Έχω πέσει ξερή από την ομορφιά του!! Σαν μπιμπελό είναι..Είναι ακριβώς σαν αυτό που βρήκα πριν 3 εβδομάδες και το έδωσα στον φίλο μου γιατί δυτυχώς μένω σε διαμέρισμα και έχω ήδη μια γάτα (επίσης ολόασπρη)  winking

Μήπως να έβαζες αγγελία μαζί με φωτό σε κάποιο pet shop, δηλ. να την κολήσουν στο τζάμι.

Πάντως πιστεύω ότι ο γατούλης, επειδή έχει μεγαλώσει δηλ. είναι 4 μηνών δεν είναι πολύ μωρό, θα μπορούσε να μείνει στο σπίτι μόνο του.  Ειδικά αν του έχεις μόνιμα νερό και φαγητό σε ταϊστρα δεν νομίζω να έχει πρόβλημα.  Τώρα αν κάποιες φορές πρέπει να λείπεις για εβδομάδες, χμ..όντως είναι λίγο θέμα αυτό. Τότε ίσως μπορούσες σε κάποιον γνωστό σου ή από την οικογένειά σου να πηγαίνει ανά δύο μέρες να το βλέπει.
Χίλιες φορές να είναι μόνο του στο σπίτι παρά να είναι στους δρόμους..γιατί ποτέ δεν ξέρεις!

Καλύτερα να μην κάνεις τίποτα απ' το να κάνεις ένα τίποτα. Oscar Wilde.

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 28, 2009, 05:46:44 μμ »
Τι ομορφούλι!!! :*Πως αντέχεις να το δώσεις?Εμεις συμβιωνουμε στο σπίτι με 14 γατάκια γιατί δεν αντεξαμε μετα από τις πρωτες βοηθειες να τα αποχωριστουμε και δεν πολυεμπιστευόμαστε αγγελίες κλπ.Δυσκολίες υπάρχουν πολλές σε ολους μας σίγουρα,αλλα σκέψου πόσο δύσκολο ειναι να προσαρμοστει σε καινούργιο περιβαλλον...

Αποσυνδεδεμένος psyhunterson

• Addicted
  • human mind is a parachute.It works when it is open
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 03, 2010, 11:03:35 πμ »
Πράγματι δεν ήθελα να το δώσω και δεν ήξερα τι είδους άνθρωποι θα το πάρουν κτλ αλλά όσο για το νέο περιβάλλον είμαι αισιόδοξος γιατί το γατάκι έχει πολύ ήπιο χαρακτήρα και είναι πολύ ευπροσάρμοστο. Κοινώς το κάνεις ό,τι θέλεις και κάθεται το καημένο πολύ φρόνιμο. Ίσως να είνα και κουφό οπότε δεν θα επιβίωνε στους δρόμους αλλά δεν θα το άφηνα στους δρόμους σε καμία περίπτωση από τη στιγμή που το μάζεψα και το πήγα στον κτηνίατρο. Απλά το να το κρατούσα θα ήταν ίσως εγωϊστικό γιατί δεν θα του πρόσφερα όσα θα μπορούσε να έχει σε ένα σπίτι με σταθερό πρόγραμμα.

Τα ευχάριστα είναι πως επικοινώνησα με το www.psychanimal.gr και τη Γιασμίν που έχει τεράστια εμπειρία στα γατάκια και στις υιοθεσίες τους και είναι σίγουρο πως τώρα που το έχουν αναλάβει από την ομάδα, θα του βρουν ένα σπίτι που του αξίζει. 
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΜΟΝΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ...     Άλμπερτ Αϊνστάϊν

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 03, 2010, 06:58:19 μμ »
 clapper Μακάρι!
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 03, 2010, 07:33:16 μμ »
Αυτά τα γατάκια τα ήρεμα, τρυφερά και ήπια!! Εγώ από πέρυσι 2 βρήκα και ήταν διάολοι!  devil Σαν τον ταζ κάνουν! Πάντως αυτός είναι πολύ γλύκας και δεν θα μείνει έτσι.

Αποσυνδεδεμένος MKO Psychanimal

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
  • Γίνε Χορτοφάγος τώρα, Σώσε ένα ζώο φάρμας
    • Psychanimal
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 01, 2010, 04:32:10 πμ »
Οχι μονο υιοθετηθηκε το λελουδοκουνελακι αλλα οι ανθρωποι αυτοι εσωσαν αλλο ενα τριιποδακι κι ενα κιτρινακι και τους βρηκα σπιτι και για το τριποδακι , το πηραν φοιτητες κτηνιατρικης και θα πηγαινει κα στη ροδο διακοπες. Το λελουδοκουνελακι σου εχει μια σπιταρωνα ολη δικη του, μπαμπα που εχει εφεση να φτιαχνει και του φτιαχνει ο ιδιος ονυχοδρομια και παιχνιδια, καλες τροφες   και κοιμαται με τη κορη του σπιτιου και ειναι τρισευτυχισμενο πρσπαθησα να σου στειλω φωτο να το δεις στην αγγαλια τους αλλα δεν ερχονταν ειπε δεν παραδοθηκε
Veganimal : To  blog του Χορτοφάγου
http://psychanimalvegan.blogspot.gr

Ευκαιρία Ζωής για τα Ζώα Φάρμας
http://lifechanceforfarmanimals.blogspot.gr/

Ψυχολόγοι  Υπερ της Προστασίας Ζώων www.psychanimal.org
ΓατοΟμάδα Θεσσαλονίκης www.thessalonikicatgroup.org

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
    • Psychanimal
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 01, 2010, 04:38:22 πμ »
Υποψην στη Γαοομαδα θεσσαλονικης η καθε υιοθεσια διαρκει 5 ωρες  γινεται εκπαιδευση των γατογονιων και εγω και τρεις αλλοι εκπαιδευοθμε γατογονεις κα γατακια που εχουν δυσκολιες συμβιωσης η αγρια γατακια που κινδυνευουν για ευθανασιες κλπ Οσοι εχετε προβληματα τετοια στη γατοομαδα μπορουμε να βοηθησουμε να ξερετε. Εδω και δυο χρονια κοντα λειτουργιας εχουμε δωσει κοντα 300  γατακια και απο τον ιανουαριο εχουμε 40 μωρα ως τωρα συν αναπηρα που ειναι η ειδικοτητα μας και προωθουμε πολύ την φυσιοθεραπεια και το μασσαζ και τις εναλλακτικές ιεραπειες σε ζωα. Γενικα μας ενδιαφερει πολύ τα γατακια μας να ειναι ευτυχισμενα και να ζησουν πολυ στα νεα σπιτια και δε θα σας αρεσει αλλα ειναι υποχρεωτικη η στειρωση. Εξισου δινουμε ηδη στειρωμενα που κινδυνευουν στη πολη απο φολες, σε κτηματα εξω με ειδικη προσαρμογη πριν για να κατσουν

Αποσυνδεδεμένος kiara

• Sr. Member
  • http://executefashion.blogspot.gr/
    • Animal Earth Human Liberation
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 01, 2010, 04:26:59 μμ »
Οχι μονο υιοθετηθηκε το λελουδοκουνελακι αλλα οι ανθρωποι αυτοι εσωσαν αλλο ενα τριιποδακι κι ενα κιτρινακι και τους βρηκα σπιτι και για το τριποδακι , το πηραν φοιτητες κτηνιατρικης και θα πηγαινει κα στη ροδο διακοπες. Το λελουδοκουνελακι σου εχει μια σπιταρωνα ολη δικη του, μπαμπα που εχει εφεση να φτιαχνει και του φτιαχνει ο ιδιος ονυχοδρομια και παιχνιδια, καλες τροφες   και κοιμαται με τη κορη του σπιτιου και ειναι τρισευτυχισμενο πρσπαθησα να σου στειλω φωτο να το δεις στην αγγαλια τους αλλα δεν ερχονταν ειπε δεν παραδοθηκε
clapper clapper clapper

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 01, 2010, 08:04:16 μμ »
Πρίν 2 μήνες μιά Κυριακή,μία "φιλόστοργος"και"φιλοζωος"κυρία με παρεκάλεσε να πάω να βοηθήσω ενα γατάκι πού κάτι ειχε με τα πίσω πόδια...!Βρήκα ενα μάλλινο κουρέλι,μουσκεμένο μεχρι το κόκκαλο,μισοπεθαμένο,αναίσθητο!Το ειχε αφήσει ενα διήμερο κάτω από τήν βροχή αβοήθητο γιατί φοβήθηκε μήν της λερώσει οχι το σπίτι αλλά το λεβητοστάσιο!!!Το πήρα(χωρίς καμμία ελπίδα) και ειπε οτι θα βοηθήσει σε οτι χρειαστει rolleye.Βρήκα ενα κοντινό εφημερεύον κτηνιατρειο και προσπαθήσαμε μαζί με τον κτηνίατρο με χλιαρό ορό,θερμοφόρες κλπ ολοτο βραδυ(με το αζημίωτο βεβαια!)να του επαναφέρουμε την θερμοκρασία του,αλλοιως θα πέθαινε από υποθερμία.Μετά δύο μέρες η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε και αγγίζοντάς το παρά την ελεεινή του κατάσταση γουργούρησε :)Αντιμετωπίζαμε την υπογλυκαιμία με ορό γλυκόζηςκαι καθώς συνερχόταν γύριζε το κεφαλάκι του να με δει και γουργούριζε ασταμάτητα.Διαπιστώθηκε στις ακτινογραφίες συντριπτικό κάταγμα μηριαίου και παρότι η σπονδυλική στήλη ηταν ακέραια το γατάκι ηταν παράλυτο από την μέση και κάτω.Μέ τις ακτινογραφίες αγκαλιά και το γατί σε ομηρία στον κτηνίατρο γύρισα ολους τούς επιφανεις κτηνιάτρους ορθοπαιδικούς!ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ!Η μόνη λύση!Πλήν του αρχικού κτηνιάτρου,ο οποίος ισχυριζόμενος οτι δεν συτίζεται μόνο του,το κρατούσε αφού ειχε βρεί χρυσοφόρο φλέβα και το ειχε πλακώσει στις κορτιζόνες παρά την ρητη αντίρησή μου.Μέ τραγούδια,χάδια κι αγκαλιές διαπίστωσα οτι τρώει μόνο του(εφόσον του προσφέρεται φαγητό biggestgrin)Επίσης ειχε αρχίσει να ανακτά την εν τω βάθει αισθητικότητα και κάποια κινητικότητα...Ετσι λοιπόν πήγαμε σε ενα αλλο αξιόλογο κτηνιατρείο της επιλογής μου.Εκει τρελλάθήκαν γιατί η κορτιζόνη και η ακινησία ειχαν κάνει τα οστα οστεοπορωτικά.Και επιπλέον το τραυμα ηταν διαμπερές(και αδιαγνωστο)με ολους τους κινδύνους οστομυελίτίδας κλπ.Μετα από μία αναμονή απεξάρτησης από την κορτιζόνη και ισχυρή θεραπεία το γατάκι χειρουργήθηκε με εξωτερική οστεοσύνθεση (καρφιά κλπ).Τό κόστος της επέμβασης ηταν μεγάλο και η αναγκαστική παραμονή στο κτηνιατρειο για ανάρρωση το εκανε ακόμα μεγαλύτερο.Φυσικά ούτε λόγος να βοηθήσει η αρχική φιλόστοργος κύρία ουτε χρονικά,ουτε χρηματικά.Μία κουβέντα από όλους-ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ-!Τώρα η μπέμπα ή αλλοιως Σαρδέλλα(δεν εχουμε αποφασίσει ακόμη) μένει μαζί μας.Ειναι το 15 μέλος μιας πολύγατης οικογένειας.Θά εχουμε τα καρφιά γιά ενα δίμηνο ακόμα και εχουμε ενα ακόμη πρόβλημα ατελούς κένωσης της ουροδόχου κύστης.Δέν ξέρουμε αν θα επανέλθει!Πρός το παρόν δύο με τρεις φορές ημερησίως την αδειάζουμε μηχανικά.Κατάτά αλλα ειναι ενας φοβερός αγκαλίτσας,πανέξυπνη,πού διεκδικει χάδια και τραγούδια,πού περπατάει και τρέχει χαρούμενη εστω καί λίγο κουτσαίνωντας.Οταν μπορέσω θα ΄σας βάλλω και φωτογραφίες της.  :*

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 02, 2010, 03:00:01 πμ »
Πρίν 2 μήνες μιά Κυριακή,μία "φιλόστοργος"και"φιλοζωος"κυρία με παρεκάλεσε να πάω να βοηθήσω ενα γατάκι πού κάτι ειχε με τα πίσω πόδια...!Βρήκα ενα μάλλινο κουρέλι,μουσκεμένο μεχρι το κόκκαλο,μισοπεθαμένο,αναίσθητο!Το ειχε αφήσει ενα διήμερο κάτω από τήν βροχή αβοήθητο γιατί φοβήθηκε μήν της λερώσει οχι το σπίτι αλλά το λεβητοστάσιο!!!Το πήρα(χωρίς καμμία ελπίδα) και ειπε οτι θα βοηθήσει σε οτι χρειαστει rolleye.Βρήκα ενα κοντινό εφημερεύον κτηνιατρειο και προσπαθήσαμε μαζί με τον κτηνίατρο με χλιαρό ορό,θερμοφόρες κλπ ολοτο βραδυ(με το αζημίωτο βεβαια!)να του επαναφέρουμε την θερμοκρασία του,αλλοιως θα πέθαινε από υποθερμία.Μετά δύο μέρες η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε και αγγίζοντάς το παρά την ελεεινή του κατάσταση γουργούρησε :)Αντιμετωπίζαμε την υπογλυκαιμία με ορό γλυκόζηςκαι καθώς συνερχόταν γύριζε το κεφαλάκι του να με δει και γουργούριζε ασταμάτητα.Διαπιστώθηκε στις ακτινογραφίες συντριπτικό κάταγμα μηριαίου και παρότι η σπονδυλική στήλη ηταν ακέραια το γατάκι ηταν παράλυτο από την μέση και κάτω.Μέ τις ακτινογραφίες αγκαλιά και το γατί σε ομηρία στον κτηνίατρο γύρισα ολους τούς επιφανεις κτηνιάτρους ορθοπαιδικούς!ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ!Η μόνη λύση!Πλήν του αρχικού κτηνιάτρου,ο οποίος ισχυριζόμενος οτι δεν συτίζεται μόνο του,το κρατούσε αφού ειχε βρεί χρυσοφόρο φλέβα και το ειχε πλακώσει στις κορτιζόνες παρά την ρητη αντίρησή μου.Μέ τραγούδια,χάδια κι αγκαλιές διαπίστωσα οτι τρώει μόνο του(εφόσον του προσφέρεται φαγητό biggestgrin)Επίσης ειχε αρχίσει να ανακτά την εν τω βάθει αισθητικότητα και κάποια κινητικότητα...Ετσι λοιπόν πήγαμε σε ενα αλλο αξιόλογο κτηνιατρείο της επιλογής μου.Εκει τρελλάθήκαν γιατί η κορτιζόνη και η ακινησία ειχαν κάνει τα οστα οστεοπορωτικά.Και επιπλέον το τραυμα ηταν διαμπερές(και αδιαγνωστο)με ολους τους κινδύνους οστομυελίτίδας κλπ.Μετα από μία αναμονή απεξάρτησης από την κορτιζόνη και ισχυρή θεραπεία το γατάκι χειρουργήθηκε με εξωτερική οστεοσύνθεση (καρφιά κλπ).Τό κόστος της επέμβασης ηταν μεγάλο και η αναγκαστική παραμονή στο κτηνιατρειο για ανάρρωση το εκανε ακόμα μεγαλύτερο.Φυσικά ούτε λόγος να βοηθήσει η αρχική φιλόστοργος κύρία ουτε χρονικά,ουτε χρηματικά.Μία κουβέντα από όλους-ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ-!Τώρα η μπέμπα ή αλλοιως Σαρδέλλα(δεν εχουμε αποφασίσει ακόμη) μένει μαζί μας.Ειναι το 15 μέλος μιας πολύγατης οικογένειας.Θά εχουμε τα καρφιά γιά ενα δίμηνο ακόμα και εχουμε ενα ακόμη πρόβλημα ατελούς κένωσης της ουροδόχου κύστης.Δέν ξέρουμε αν θα επανέλθει!Πρός το παρόν δύο με τρεις φορές ημερησίως την αδειάζουμε μηχανικά.Κατάτά αλλα ειναι ενας φοβερός αγκαλίτσας,πανέξυπνη,πού διεκδικει χάδια και τραγούδια,πού περπατάει και τρέχει χαρούμενη εστω καί λίγο κουτσαίνωντας.Οταν μπορέσω θα ΄σας βάλλω και φωτογραφίες της.  :*

Βάλε βάλε! clapper Πολύ συγκινιτική ιστορία. Μπράβο.

• PSYCHANIMAL
  • Addicted
    • Psychanimal
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 02, 2010, 08:43:28 μμ »
Α πολύ χαιρομαι που εισαι ψαγμενη γατοφιλη μαριαλαν. Και το μπεμπε αλερα εχει τα ιδια που εχω εγω και με φυσιοθεραπεια βελτιωνεται, περιμενουμε και καροτσακι. Εχουμε κανει ειδικη ομαδα για αναπηρα ζωα στο φεις και ευτυχως ολενα κα περισσοτεροι τα υιοθετουν και τα φροντιζουν. Υπαρχει φυσιοθεραπευτηε σε αθηνα -θεσσαλονικη αν χρειαστεις

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact