χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: διλήμματα για love birds (παπαγαλάκια)  (Αναγνώστηκε 3715 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

aliena

• Επισκέπτης
Απ: διλήμματα για love birds (παπαγαλάκια)
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 04, 2009, 09:47:21 μμ »
Για καταφύγιο νόμιζα. Αν έχεις πρόχειρα στοιχεία επικοινωνίας στείλε winking

Αποσυνδεδεμένος Incognito

• Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 04, 2009, 11:00:40 μμ »
Βγαίνω λίγο  off topic τώρα, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε με αυτό το θέμα των πετ σοπ. Βλέπω κάθε φορά τα κουνελάκια και όλα τα υπόλοιπα πλάσματα που έχουν στα κλουβιά και σχιζοφρενιάζω. Περνάω και κλείνω τα μάτια και σφίγγω την καρδιά μου, όμως αυτά υπάρχουν είναι εκεί, δεν εξαφανίζονται επειδή κλείνω τα μάτια. Από τη μία δεν πρέπει να τα αγοράσουμε για να μη στηρίξουμε αυτούς τους άθλιους, από την άλλη κάτι πρέπει να γίνει για να ζήσουν σε καλύτερες συνθήκες αυτά τα ζώα! Τι όμως; Για αρχή να απαγορευτεί το εμπόριο!!!!! Πρέπει να το κυνηγήσουμε αυτό περισσότερο. Γενικά πώς θα γίνει να φύγουν τα ζώα από 'κει μέσα να ζήσουν καλύτερα, είτε ελεύθερα, αν μπορούν χωρίς να κινδυνεύσουν και στο σωστό τους περιβάλλον, είτε σε καταφύγια, είτε σε σπίτια που θα τα φροντίζουν. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Στα γρήγορα ξέρω ότι στην ευρωπαική ένωση απαγορεύονται τα Pet Shops με ζώα αλλά η ελλάδα κλασσικά δεν υπακούει (η ευρωπαική ένωση δεν είναι κάτι που χαίρομαι που υπάρχει αλλά anyway άλλο θέμα). Και εγώ όταν περνάω και βλέπω τα σκυλάκια να κλαίνε στα κλουβιά τρελαίνομαι, δεν θέλω να κλείσω τα μάτια όμως κάτι σε kill bill μου έρχεται στο μυαλό...  boom

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 05, 2009, 01:07:43 πμ »
Στα γρήγορα ξέρω ότι στην ευρωπαική ένωση απαγορεύονται τα Pet Shops με ζώα αλλά η ελλάδα κλασσικά δεν υπακούει

Σοβαρά, αλήθεια το λες αυτό; shock Τότε πρέπει να κινητοποιηθούμε οπωσδήποτε να εφαρμοστούν οι νόμοι της ΕΕ!!!!!! Γιατί δεν το έχουμε κάνει ακόμα;;;;;;;; 

Πόσταρέ μου καμιά πηγή αν έχεις, να το διαδώσω παντού, όπου μπορώ, και να σκεφτούμε όλοι τι θα κάνουμε.

Αποσυνδεδεμένος Nektarios79

• New Kid in The Block
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Facebook Profile
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 05, 2009, 02:11:12 μμ »
Γεια σας και από εμένα! Νομίζω η μακράν καλύτερη, λογικότερη και μάλλον ηθικότερη λύση είναι αυτή που ειπώθηκε λίγο παραπάνω... να βρει δηλαδή με κάποιο τρόπο π.χ. με αγγελία κάποιον που διαθέτει ένα μοναχικό αρσενικό και να του χαρίσει το θηλυκό αν το θέλει και ο άλλος (ο ιδιοκτήτης όχι ο παπαγάλος...) ή να βρει κάποιον με μοναχικό αρσενικό που να θέλει να τον χαρίσει κάπου...

Έτσι ούτε το δίλημμα των pet-shop τίθεται, ούτε είναι ανάγκη να μπεις στην διαδικασία του αν θα μαραζώσει ο παπαγάλος... και πως μπορεί δηλαδή να ξέρει κάποιος αν μαραζώνει ο παπαγάλος; πάει και τον ρωτάει πως νιώθει σήμερα;;;

Κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο τι θέλει ο ίδιος, αν επιθυμεί δηλαδή να το χαρίσει ή όχι, θα πρέπει να συλλογιστεί τις ανάγκες του ζώου που ήδη ταλαιπωρείται από τις επιλογές μας...
-What is your biggest ambition in your life?
-Becoming immortal... and then... dying

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 05, 2009, 04:34:41 μμ »
Όταν οι παπαγάλοι ΄μαραζώνουν', φαίνεται. Παθαίνουν κατάθλιψη, δεν τρώνε, μαδάνε τα φτερά τους, χτυπάνε στα κάγκελα του κλουβιού. Γενικά με τα πουλιά είναι εμφανές τις περισσότερες φορές πότε είναι δυστυχισμένα. Σίγουρα δεν μπορούμε να τα ρωτήσουμε αλλά κάποιες συμπεριφορές μας επιτρέπουν να καταλάβουμε σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ένα ζώο (αν είναι σε καλή κατάσταση ή στρεσαρισμένο πχ.)
Πέραν τούτου, Αλιένα θα έλεγα να αποφύγει ο φίλος σου να πάρει ταίρι για το πουλάκι που έχει, γιατί εκτός που θα καταδικάσει εκ νέου ένα ζώο στη σκλαβιά, θα ζευγαρώσουν και θα αρχίσουν να κάνουν αυγουλάκια, πράγμα που σημαίνει πως ή θα πρέπει να τους πάρει φωλίτσα και έτσι θα έρθουν και άλλα πουλιά σε μία σκλαβωμένη ζωή ή δεν θα τους πάρει φωλιά και θα γεννάνε τα αυγά κάτω και θα σπάνε. Στο λέω επειδή γνωστός μου ξεκίνησε με 1 ζευγάρι lovebirds και τώρα έχει 8 και δεν ξέρει τι να τα κάνει (εξ' ού και υιοθέτησε ένα η αδερφή μου). Αλλιώς όπως λέει και ο Νεκτάριος, ας ψάξει με αγγελία να βρει κάποιον που επιθυμεί να υιοθετήσει το lovebird ανεξάρτητα από το αν θα είναι  μόνο του ή με παρέα. Όποια επιλογή και να κάνεις -δυστυχώς- πρόκειται για μία αφύσικη κατάσταση για την οποία ευθυνόμαστε αποκλειστικά εμείς ως είδος.  rolleye Αν θέλει να το κρατήσει, ας το κρατήσει μόνο του και να προσπαθήσει να του προσφέρει διασκέδαση και κοινωνικοποίηση κάθε μέρα. Εγώ αυτό θα έκανα.
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

• New Kid in The Block
  • **
    • Facebook Profile
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 05, 2009, 07:08:21 μμ »
Χιούμορ έκανα για το πως νιώθουν οι παπαγάλοι έτσι;
Ξέρω πότε στρεσάρονται τα πουλιά το είπα κυρίως γιατί ποιος μπορεί να βγει να πει ότι ο παπαγάλος του πλέει σε πελάγη ευτυχίας;;;

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 05, 2009, 08:14:06 μμ »
(Άσχετο: Νεκτάριε μόλις είδα ότι αυτά είναι τα πρώτα σου μηνύματα. Καλώς μας ήρθες και καλή αρχή  winking )

• New Kid in The Block
  • **
    • Facebook Profile
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 06, 2009, 01:30:05 μμ »
Ευχαριστώ πολύ! Και εγώ χάρηκα που σας βρήκα... Ελπίζω απ' την μεριά μου να συμβάλω και εγώ με τις δυνάμεις μου στους σκοπούς της «κοινότητας». Είναι καιρός τώρα που παρακολουθώ τις συζητήσεις απλά είπα να γίνω λίγο πιο συμμετοχικός. :)

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 06, 2009, 05:24:58 μμ »
Καλά έκανες!

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 09, 2009, 11:39:20 μμ »
Γειά σου Νεκτάριε! Καλωσήρθες :)

Ναι φόξυ, όντως, αυτό με το ζευγάρωμα δεν το είχα σκεφτεί τι γίνεται με τα αυγά. Πάντως επειδή μιλήσαμε πριν από λίγο, δεν έχει αγοράσει ακόμα, του είπα και για τον μόνο του αρσενικό που υιοθέτησε η αδελφή σου, και μου είπε ότι θα τον ενδιέφερε πολύ έστω να μιλήσουν (όχι με τον παπαγάλο biggestgrin) Να μιλήσουμε σε π.μ. αν μπορούμε να τους φέρουμε σε επαφή winking

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 09, 2009, 11:45:13 μμ »
Να σου στείλω καλύτερα με πμ το μέιλ της; Γιατί δεν μπαίνει καθόλου στο φόρουμ. Let me know.

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Δεκέμβριος 11, 2009, 12:53:38 πμ »
 rolleye Αμάααααννννν.... Εχτές τον ρώτησα για το θέμα του ζευγαρώματος, και άρχισε να μου λέει κάτι κουκουρουκιές παιδιά, ότι θέλει να τα ζευγαρώσει και θα δώσει τα πουλάκια για υιοθεσία κλπ-κλπ. Ελπίζω φόξυ η αδερφή σου να έχει πιο σωστή αντίληψη, και να του αλλάξει μυαλά, μη φτιάξουν εκτροφείο και κάνουμε κακό αντί για καλό sadface

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #27 στις: Δεκέμβριος 11, 2009, 01:53:35 πμ »
Καταρχήν η αδερφή μου είναι στο Βόλο και κατά δεύτερον δεν θέλει να τον ζευγαρώσει τον Τσίκο της. Μια χαρά τα περνάει.  biggestgrin

aliena

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Δεκέμβριος 12, 2009, 12:19:33 πμ »
(σόρυ τίποτα καταλάθος)

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact