Όταν οι παπαγάλοι ΄μαραζώνουν', φαίνεται. Παθαίνουν κατάθλιψη, δεν τρώνε, μαδάνε τα φτερά τους, χτυπάνε στα κάγκελα του κλουβιού. Γενικά με τα πουλιά είναι εμφανές τις περισσότερες φορές πότε είναι δυστυχισμένα. Σίγουρα δεν μπορούμε να τα ρωτήσουμε αλλά κάποιες συμπεριφορές μας επιτρέπουν να καταλάβουμε σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ένα ζώο (αν είναι σε καλή κατάσταση ή στρεσαρισμένο πχ.)
Πέραν τούτου, Αλιένα θα έλεγα να αποφύγει ο φίλος σου να πάρει ταίρι για το πουλάκι που έχει, γιατί εκτός που θα καταδικάσει εκ νέου ένα ζώο στη σκλαβιά, θα ζευγαρώσουν και θα αρχίσουν να κάνουν αυγουλάκια, πράγμα που σημαίνει πως ή θα πρέπει να τους πάρει φωλίτσα και έτσι θα έρθουν και άλλα πουλιά σε μία σκλαβωμένη ζωή ή δεν θα τους πάρει φωλιά και θα γεννάνε τα αυγά κάτω και θα σπάνε. Στο λέω επειδή γνωστός μου ξεκίνησε με 1 ζευγάρι lovebirds και τώρα έχει 8 και δεν ξέρει τι να τα κάνει (εξ' ού και υιοθέτησε ένα η αδερφή μου). Αλλιώς όπως λέει και ο Νεκτάριος, ας ψάξει με αγγελία να βρει κάποιον που επιθυμεί να υιοθετήσει το lovebird ανεξάρτητα από το αν θα είναι μόνο του ή με παρέα. Όποια επιλογή και να κάνεις -δυστυχώς- πρόκειται για μία αφύσικη κατάσταση για την οποία ευθυνόμαστε αποκλειστικά εμείς ως είδος. rolleye Αν θέλει να το κρατήσει, ας το κρατήσει μόνο του και να προσπαθήσει να του προσφέρει διασκέδαση και κοινωνικοποίηση κάθε μέρα. Εγώ αυτό θα έκανα.