Αντιγράφω από το σάιτ του InfoSerres.gr
Αγέλη λύκων επιτέθηκε σε ζώα
Εικόνες καταστροφής παντού και η απόγνωση «ζωγραφισμένη». Αγέλη λύκων επιτέθηκε στη φάρμα του αγροτοσυνδικαλιστή Διογένη Παπλιάκα. Τις τελευταίες 3 με 4 μέρες, μία αγέλη λύκων σκότωσε δύο άλογα και δύο γαϊδουράκια και
οι εικόνες με τα κουφάρια των άψυχων ζώων, συγκλονίζουν και σοκάρουν. Ο Διογένης Παπλιάκας αντίκρισε συγκλονισμένος το θέαμα και προσπαθεί να βρει τρόπους για να προστατεύσει την περιουσία του. Αισθάνεται ότι η
περιουσία του είναι «ανοχύρωτη» και έρμαιο στις ορέξεις των λύκων. Η κατάσταση είναι δύσκολη και επικίνδυνη, αφού η φάρμα του Διογένη Παπλιάκα βρίσκεται σχεδόν μέσα στη Νιγρίτα.
«Η κατάσταση είναι τραγική και δύσκολη. Μας χτυπούνε και μέσα στα σπίτια μας. Είναι περίπου πέντε λύκοι και εδώ και μερικές μέρες επιτίθενται στα ζώα μου. Που θα πάει η κατάσταση, ειλικρινά δεν ξέρω. Έχω μάθει να αντιμετωπίζω τους ανθρώπους, αλλά αυτά τα ζώα δεν ξέρω πώς να τα αντιμετωπίσω. Κατά διαστήματα εμφανίζονται λύκοι. Πριν από δύο χρόνια μπήκαν μέσα στο μαντρί. Φοβόμαστε μήπως επιτεθούν και σε εμάς,» δήλωσε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής.
Οι κάτοικοι της Νιγρίτας ανησυχούν και φοβούνται. Όπως τονίζουν οι ίδιοι, φοβούνται ακόμη και για τις ίδιες τις ζωές τους.
«Οι οικολόγοι θα πρέπει να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους και να δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο να προστατεύσει την
περιουσία του. Η καταστροφή είναι φανερή. Σιγά- σιγά θα έρθουν και μέσα στα σπίτια μας. Βεβαίως και ανησυχούμε,» επεσήμανε ο κ. Αθανάσιος Μπάτσος, κάτοικος της Νιγρίτας.
Ανάστατοι κάτοικοι επισκέφθηκαν αμέσως τη φάρμα του Διογένη Παπλιάκα, προκειμένου να δουν το μέγεθος της καταστροφής και το θέαμα πραγματικά τους συγκλόνισε.
«Ακούγεται ότι υπάρχουν κοπάδια λύκων που επιτέθηκαν και σε κυνηγόσκυλα. Τώρα κατεβαίνουν και προς την πόλη. Προκαλούν μεγάλες ζημίες, αλλά και μεγάλη αναστάτωση,» τόνισε ο κ. Αντώνης Παπανικόλας, κάτοικος της Νιγρίτας.
Πηγή Ελεύθερο Βήμα
"Οι εικόνες με τα κουφάρια των άψυχων ζώων, συγκλονίζουν και σοκάρουν...." λέει ο...σοκαρισμένος κάτοικος.
Και φυσικά πάλι φταίνε οι οικολόγοι. Έχουμε απομακρυνθεί τόσο από τη φύση που έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε σοκαριστικό και εξοργιστικό όταν ένα άγριο ζώο κάνει αυτό που του προστάζει η φύση του. Τι να κάνουν οι λύκοι; Σκέφτονται αυτοί οι κάτοικοι της Νιγρίτας αν έχει μείνει θήραμα για τους λύκους εκτός από τα οικόσιτα; Τη στιγμή που οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για το θάνατο πλήθους άγριων ζώων μέσα από τις δραστηριότητές τους ή το κυνήγι, αναρωτιούνται γιατί οι λύκοι κατεβαίνουν και επιτίθενται στα οικόσιτα; Πραγματικά έχω πειστεί ότι το σύνολο των Ελλήνων, θα ήταν ευχαριστημένο να μην υπάρχει ούτε σπουργίτι για δείγμα. Και όπως πάμε, σίγουρα θα το καταφέρουμε. Ούτε ελάφια, ούτε αρκούδες, ούτε λύκοι, ούτε πουλιά, ούτε ψάρια.....Εμείς κι εμείς θα μείνουμε και μετά θα κλαιγόμαστε που το κράτος δεν έκανε τίποτα για να τα σώσει. rolleye
Πότε θα μάθουμε ότι για να υπάρχει ομαλή συμβίωση με τους άλλους κατοίκους πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, οφείλουμε να κάνουμε υποχωρήσεις και να μην κοιτούμε μόνο τον εαυτούλη μας;
Και φυσικά να σχολιάσω ότι δεν λυπούνται για τα ζώα τους που χάθηκαν. Λυπούνται για την οικονομική ζημία. Γιατί τα ζώα δεν είναι άτομα γι' αυτούς..είναι περιουσία.