Συστατικά1 κιλό άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. σκόνη αγάρ αγάρ
1 κ.γ. υγρή γλυκερίνη
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 κούπας νερό
2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου ή βανίλιας
ΕκτέλεσηΣ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα το αγάρ αγάρ. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις λιώσει η γλυκόζη ρίχνουμε τη γλυκερίνη και το εκχύλισμα αμυγδάλου και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε την άχνη σε ένα μπωλ κάνοντας μία λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα στην αρχή γιατί καίει. Έπειτα, βάζουμε και τα χεράκια μας και ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε αρκετά. Στο πλάι έχουμε πάντα λίγη επιπλέον άχνη ζάχαρη σε περίπτωση που κολλάει για να προσθέτουμε. Η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη. Την βάζουμε στο πάγκο , πάντα όμως από κάτω έχουμε άχνη για να μην κολλάει. Ζυμώνουμε και πάλι και κάνουμε μία μπάλα την πάστα. Βάζουμε την ζαχαρόπαστα σε διαφανή μεμβράνη και την σφίγγουμε καλά για να μην στεγνώσει. Διατηρείτε σε δροσερό μέρος εκτός ψυγείου.
παραλλαγή της συνταγής ζαχαρόπαστας από τις συνταγές της παρέας (
www.sintagespareas.gr)