ΥΛΙΚΑ:
500γρ. αλεύρι σκληρό
500γρ. αεύρι από χαρούπια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη
15 γρ. νωπή μαγιά
1 ποτήρι ζεστό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τους 2 τύπους αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε στη μέση μια λακουβίτσα. Προσθέτουμε το μισό νερά στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγια, τα υπόλοιπα υλικά και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.Σιγά σιγά ενσωματώνουμε και το υπόλοιπο νεράκι. Κάνουμε μια σφιχτή και ομοιογενή ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπάζοντας με μια πετσέτα. Επειτα ξαναζυμώνουμε, μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 λαδωμένες φόρμες και αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για άλλη μισή ώρα.Τέλος ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Την συνταγή αυτή είδα από έναν μάγειρα στον Όμορφο κόσμο και έλεγε ότι βγαίνει σαν κέικ και έχει γεύση σοκολάτας!!!
Στο τέλος μάλιστα έκοψε το κέικ σε φέτες, τα άπλωσε σε μία πιατέλα σαν πεσμένο ντόμινο, και έριξε απο πάνω τους χαρουπόμελο. Δεν το έχω φτιάξει ακόμα, όμως πρέπει να βγαίνει φανταστικό και φαίνεται πολύ ευκολο!