Υλικά
600 γρ. φυτικό γάλα με γεύση βανίλιας
30 γρ. κορν φλάουερ
3-4 κουταλιές ζάχαρη κοφτές*
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
(για την σοκολάτα 50 γρ. κακάο, κατά προτίμηση light)
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, την κανέλα και το κακάο, αν φτιάχνουμε την κράμα σοκολατας
- Πριν βράσει το γάλα ρίχνουμε λίγο μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι και χοντράδια
- Με το που αρχίσει να παίρνει βράση το γάλα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε το μίγμα του μπολ ανακατεύοντας αμέσως γρήγορα με ένα σύρμα ώσπου να δέσει η κρέμα και να μην σβωλιάσει
- Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και καταναλώνεται ζεστό ή κρύο
*εγώ προσωπικά αντί για ζάχαρη έβαλα steevia λευκή και χρειάζεται μία κουταλιά κοφτή για την κρέμα και 2 γεμάτες για την σοκολάτα