Υλικά
1 μεγάλη μελιτζάνα
2-3 σκελίδες σκόρδο
4 μεγάλες κουταλιές ταχίνι
4 μεγάλες κουταλίες χυμό λεμονιού
αλάτι, κόκκινο πιπέρι, πάπρικα
λίγο ελαιόλαδο
2 κουταλίες γεμάτες ψιλοκομένο μαιντανό
λίγες φέτες πιπερίας φλωρίνης απλά για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ψήνετε την μελιτζάνα στο φούρνο μέχρι να είναι έτοιμη, την ξεφλουδίζετε και την κόβετε σε μίκρά κόματια.
Πολτοποιήστε το σκόρδο και μετά σε ένα μικρό πολυμιξεράκι βάζετε όλα τα υλικά (εκτός τις πιπεριάς) και τα χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα ύλικά μεταξύ τους.
Γαρνίρετε από επάνω με την πιπεριά φλωρίνης και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.