χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Καραμελα σε βαζο  (Αναγνώστηκε 1347 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 498
  • Φύλο: Γυναίκα
Καραμελα σε βαζο
« στις: Νοέμβριος 09, 2009, 03:48:15 μμ »
Υλικα

180 γρ ζαχαρη
300 κρεμα γαλακτος φυτικη
120 γρ γλυκοζη
75 γρ φυτικο βουτυρο

Εκτελεση

- Ζεσταινουμε τον "κρεμα γαλακτος" σε ενα κατσαρολακι μαζι με την γλυκοζη
- Βαζουμε ενα αντικολλητικο τηγανι στην φωτια και μολις ζεσταθει ριχνουμε σιγα σιγα λιγη ζαχαρη
- Θα αρχισει να λιωνει και να γινεται ζεστη καραμελα. Μολις παρει σκουρο χρωμα ριχνουμε σταδιακα και την υπολοιπη ζαχαρη και ανακατευουμε
- Οταν ολη η ζαχαρη μετατραπει σε σκουρα καραμελααδειαζουμε στο τηγανι το μειγμα γλυκοζης - κρεμας με προσοχη
- Τα βραζουμε μεχρι η θερμοκρασια του μειγματος να φτασει στους 107 βαθμους  (περιπου 1-2 λεπτα βρασιματος)
- Κατεβαζουμε απο την φωτια και αδειαζουμε σε μια λεκανη και αφηνουμε την καραμελα να κρυωσει ελαφρως
- Μολις η θερμοκρασια πεσει στους 35 βαθμους (θα πρεπει να την αισθανομαστε χλιαρη στο δαχτυλο μας) ριχνουμε το βουτυρο σε κυβους και ανακατευουμε καλα ωστε να ενσωματωθει στην καραμελα
- Γεμιζουμε σε αποστειρωμενα βαζα


Μεθοδος αποστειρωσης γυαλινων βαζων

Πλενουμε καλα τα βαζα με ζεστο νερο και τα τοποθετουμε αναποδα πανω σε μια πετσετα και τα βαζουμε μαζι με την πετσετα στον φουρνο στους 100 βαθμους για 15'. Γεμιζουμε με το μειγμα οσο ειναι και τα δυο ζεστα, τα αναποδογυριζουμε και τα αφηνουμε ετσι μεχρι να κρυωσουν.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 498
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Καραμελα σε βαζο
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 09, 2009, 03:50:48 μμ »
την συνταγη αυτη προειδοποιω πως δεν την εχω υλοποιησει εγω και επειδη την βρηκα με κρεμα γαλακτος, επιφυλασσομαι για το αποτελεσμα που θα βγει με φυτικη κρεμα γαλακτος.
εαν φτιαξει καποιος την συνταγη πριν απο μενα (που δε μπορω τωρα γιατι πρεπει να προμηθευτω κρεμα), ας γραψει ενα σχολιο...  biggestgrin

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact