Σαλάτα με φασολάκια και μανιτάρια
Υλικά:
* 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
* 500 γρ. μανιτάρια
* Χυμό από μισό λεμόνι
* 1/2 κρεμμύδι, τριμμένο
* Λίγο τριμμένο κόλιαντρο
* 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
* 300 ml γαλλικό ντρέσινγκ με λίγες θερμίδες
* Αλάτι
Για το ντρέσινγκ
* 2 κουταλιές ελαιόλαδο
* 6 κουταλιές ξίδι
* 1/2 κουταλάκι μουστάρδα
* 1/4 κουταλάκι ζάχαρη
* Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό, έως ότου μαλακώσουν, κι έπειτα τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να κρυώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα σουρώνετε καλά.
Καθαρίζετε τα μανιτάρια μ’ ένα καθαρό, υγρό πανάκι και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Τα ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε στο γαλλικό ντρέσινγκ το κρεμμύδι, το τριμμένο κόλιαντρο και τον μαϊντανό, και περιχύνετε με το μείγμα τα μανιτάρια. Τα αφήνετε να μαριναριστούν 1-2 ώρες, ανακατεύοντάς τα ελαφρώς κατά διαστήματα.
Ρίχνετε προσεκτικά το μείγμα μανιταριών στα φασολάκια. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα.