XOYMOYS ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΚΥΜΙΝΟ
• 250 γραμ. αρακάς
• χυμός από 1 λεμόνι
• 4 κουτ. της σούπας ταχίνι
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
• 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
• ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
• αραβικές πίτες ή κριτσίνια
• 2 κουτ. γλυκού θυμάρι
• ελαιόλαδο για τις πίτες
• αλάτι, πιπέρι
Βράζετε τον αρακά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, στραγγίζετε και ξεπλένετε με κρύο τρεχούμενο νερό (για να διατηρήσει το χρώμα του).
Στην συνέχεια τον πολτοποιείτε στο μπλέντερ με τον χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο, τον δυόσμο, το κύμινο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Κόβετε τις αραβικές πίτες σε τέταρτα, τις βάζετε σε ένα ρηχό ταψί και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε το θυμάρι με αλατοπίπερο και πασπαλίζετε τις πίτες. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 5 λεπτά.
Σερβίρετε το χούμους με τις ψημένες πίτες ή εναλλακτικά με κριτσίνια.