http://www.animalaid.org.uk/h/n/CAMPAIGNS/horse/"Ο πιο πολύς κόσμος θεωρεί οτι οι ιπποδρομίες είναι ένα άκακο άθλημα, στο οποίο τα ζώα συμμετέχουν επειδή το θέλουν και μάλιστα απολαμβάνουν και τις 'συγκινήσεις' που προσφέρει. Η αλήθεια είναι οτι στα παρασκήνια κρύβεται μια ιστορία απίστευτης δυστυχίας.
Περίπου 18,000 πουλαράκια γεννιούνται και χρησιμοποιούνται για τις αναγκες της βιομηχανίας αυτής σε Βρετανία και Σουηδία, εκ των οποίων το 40% παίρνουν μέρος σε αγώνες. Τα υπόλοιπα που δεν καταφέρνουν να φτάσουν ως εκεί, σφαγιάζονται για το κρέας τους ή συνεχώς αλλάζουν χέρια, καταλήγοντας εξαθλιωμένα και παραμελημένα.
Απο τα άλογα που συμμετέχουν σε αγώνες, περίπου 400 τα οποία χρησιμοποιούνται συνέχεια καταλήγουν σε θάνατο απο την υπερκόπωση κάθε χρόνο.
Πίσω απο την λαμπερή όψη των ιπποδρομιών, κρύβεται μια αδυσώπητη βιομηχανία με κίνητρα το οικονομικό κέρδος και το γόητρο."
ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΠΟΦΥΖΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ:"Τα άλογα στον ιππόδρομο είναι τα αθώα θύματα απάτης και τζόγου. Χρησιμοποιούνται 2-4 χρόνια, εντατικά σε σημείο που «καίγονται» από τα πολλά ντοπαρίσματα και τις υψηλές ταχύτητες που εξαναγκάζονται να τρέξουν. Πολλά από αυτά τραυματίζονται θανάσιμα, ενώ μόλις κριθούν «ακατάλληλα», σφάζονται για το κρέας τους. Στο μεσοδιάστημα ζουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης,
ενώ «τρώνε το ξύλο της χρονιάς τους μετά τη διεξαγωγή της ιπποδρομίας,
είτε γιατί κέρδισαν την ιπποδρομία και δεν έπρεπε, είτε γιατί ήρθαν δεύτερ(α), ενώ θα έπρεπε να έρθουν πρώτ(α)»."