Υλικά2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες φυτικό γάλα (τελευταία χρησιμοποιώ πάντα σπιτικό γάλα αμυγδάλου)
1 κ.γ. μηλόξυδο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
μούρα και σιρόπι σφενδάμου για το γαρνίρισμα
ΕκτέλεσηΣε χαμηλή φωτιά τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι με το γάλα, το μηλόξυδο και τη μαργαρίνη μέχρι να αρχίσει να λιώνει η μαργαρίνη. Προσοχή δεν πρέπει να κάψει το γάλα - η φωτιά να είναι πολύ χαμηλή. Αφαιρούμε από τη φωτιά μόλις λιώσει η μαργαρίνη μέσα στο γάλα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder και την κανέλα. Ρίχνουμε από πάνω σιγά-σιγά το μίγμα με το γάλα, προσθέτουμε 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα πιρούνι μέχρι να έχουμε μια αραιή αλλά ενιαία (χωρίς σβόλους) ζύμη. Ψεκάζουμε με λάδι ένα τηγάνι και ρίχνουμε λίγη ζύμη κάθε φορά (περίπου 3 κουταλιές σούπας). Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά κι αναποδογυρίζουμε. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας. Τις τηγανίτες που ετοιμάζουμε τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη σε ένα ταψάκι και τις βάζουμε στο φούρνο που έχουμε θερμάνει στους 100 βαθμούς ώστε να διατηρηθούν ζεστές μέχρι να σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με μούρα (ή φρούτα της επιλογής μας) και σιρόπι σφενδάμου
http://www.myvegcooking.com/2009/10/blog-post.html