Δοκίμασα αυτή τη συνταγούλα για τον μικρό βιγκανάκο και είχε μεγάλη επιτυχία οπότε είπα να τη μοιραστώ!


Χρειαζόμαστε καταρχήν ένα ταψάκι για μάφινς.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Τα υλικά για περίπου 12 'φωλίτσες'
(ετοίμασα το μίγμα με το μάτι οπότε υπάρχει περιθώριο λάθους):
2 μεξικάνικες τορτίγιες
περίπου 1 κούπα βρασμένα μαύρα φασόλια
2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
μισή κούπα ψιλοκομμένες πιπεριές
2 κουτ. της σούπας καλαμπόκι
φυτικό τυρί
αλάτι-πιπέρι
μπαχαρικά της αρεσκείας σας

-Ξεκινάμε λαδώνοντας ελαφρά το ταψάκι.
-Παίρνουμε τις τορτίγιες και με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά κομμάτια τα οποία βάζουμε σε κάθε φόρμα μέσα στο ταψάκι.
-Λιώνουμε τα φασόλια με το πηρούνι και ανακατεύουμε με τη ντομάτα, τις πιπεριές, το καλαμπόκι και ό,τι μπαχαρικά θέλουμε.
-Μοιράζουμε το μίγμα μέσα στις φόρμες και βάζουμε λίγο φυτικό τυρί από πάνω.
Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί περίπου 12 λεπτά και αφήνουμε να σταθούν λίγο αφού τα βγάλουμε από το φούρνο προτού επιχειρήσουμε να τα ξεφορμάρουμε.
http://vegansintages.blogspot.com/2012/06/blog-post.html