βαζω στο μπλεντερ 6 ολοκληρα μηλα και 1-2 πορτοκαλια,τα πολτοποιω και ανακατευτευω με 300 γραμ διαφορα δημητριακα(συνηθως σικαλη-ντινκελ-βρωμη),120 γρ. λιναροσπορο,120 γρ. αμυγδαλα,κραμπερις,κανελλα και τα βαζω σε ταψακι με αντικολλητικο χαρτι και τα ψηνω στον αερα στους 170 βαθμους
Δεν είναι να διαβάζω συνταγές βραδυάτικα, έτρεξα στην κουζίνα και τις έκανα τις μπάρες! Πανεύκολο, δεν περίμενα τόση επιτυχία!
Έκανα περίπου τη μισή ποσότητα και βγήκαν 12 μεγάλες μπάρες. Τραγανές και ταυτόχρονα μαλακές και ζουμερές, στέκονται μια χαρά και σκοπεύω να πάρω αύριο μαζί μου στη δουλειά (για την Έλσα αυτό

Θα γράψω τα υλικά που έβαλα αναλυτικά, αλλά ήταν ό,τι είχα πάνω κάτω, σηκώνει πολύ αυτοσχεδιασμό η συνταγή

Έβαλα 3 μικρά μήλα, 1 μικρό αχλάδι και 1 μεγάλο ροδάκινο, όλα στο μούλτι. 'Εγινε ένας πολτός που τον έριξα σε ένα μπωλ.
Μετά έβαλα στο μούλτι 70γρ αμύγδαλα, 30 γρ φουντούκια, 30 γρ μπραζίλιαν, 70γρ λιναρόσπορο και τα χοντροάλεσα. Τα έριξα κι αυτά στο μπωλ.
Πρόσθεσα 30 γρ σουσάμι + 60 γρ σταφίδα + 150 γρ νιφάδες βρώμης (κουάκερ) όπως είναι στο μπώλ.
Τα ανακάτεψα κι έριξα 2κ.σ. ζάχαρη (δεν χρειαζόταν μάλλον), μπόλικη κανέλα και τζίντζερ.
Έγινε ένας σφιχτός πολτός, τον άπλωσα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, και επειδή ήταν μεγάλο το ταψί, το μείγμα στάθηκε στη μέση, του έδωσα σχήμα με μια σπάτουλα και δεν χύθηκε ούτε απλώθηκε.
Ψήσιμο στους 175 αέρα, για μισή ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω, δεν ήταν προθερμασμένος ο φούρνος). Το έβγαλα, το χάραξα βαθιά μέχρι τον πάτο να σχηματιστούν οι μπάρες και το άφησα λίγο να κρυώσει.
Ή εγώ πεινούσα ή ήταν καταπληκτικές! (Ή και τα δύο χεχε)
AVS μπράβο! Τέλεια ιδέα! yay Θα γλυτώσω από πολλά ύποπτα αρτοσκευάσματα που αγοράζω το πρωί έτσι. Και επιτέλους ένας καλός τρόπος να τρώω βρώμη και λιναρόσπορο
AVS thanks
Πληροφοριακά, έβαλα τη συνταγή και στο nutritiondata. Μια από τις 12 μπάρες που έκανα έχει 215 θερμίδες, 6 γρ πρωτεΐνης, 11 γρ λίπους και 1,8 mg Σίδηρου