
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένης γλυκιάς κίτρινης κολοκύθας
800 γρ. καθαρισμένων μήλων
1 φλυτζάνι γάλα βρώμης με γεύση βανίλια (ή όποιοδήποτε άλλο με γεύση βανίλιας)
1 φλυτζάνι πίτουρο βρώμης
1 ραβδάκι κανέλα
3-4 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)
λίγο λάδι για το ταψί
Εκτέλεση
- Τρίβουμε την καθαρισμένη κολοκύθα και τα καθαρισμένα μήλα σε χοντρό τρίφτη ή τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια
- Βάζουμε την κολοκύθα, τα μήλα και το γάλα και το ραβδάκι κανέλας σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45' περίπου
- Προσθέτουμε το πίτουρο βρώμης και το σιρόπι αγαύης (εαν το θέλετε πιο γλυκό) και βράζετε για ακόμα ένα τέταρτο ενώ ανακατεύετε ώσπου το μίγμα να γίνει σαν κρέμα
- Λαδώνετε ένα ταψί και γεμίζετε με το μίγμα, αφού αφαιρέσετε το ραβδάκι κανέλας. Στρώστε στην επιφάνεια ώστε να είναι λεία
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα
Σερβίρετε σε τετράγωνα κομμάτια, προαιρετικά πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα!
Καλή σας απόλαυση!
