χορτοφαγία: στάση ζωής



Αποστολέας Θέμα: Μανιτάρια με γκουακαμόλε και καλαμπόκι  (Αναγνώστηκε 841 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sonaht

  • Θαμώνας
  • *****
  • Μηνύματα: 544
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η άγνοια δεν είναι δικαιολογία...
    • Ορειβασία...
Μανιτάρια με γκουακαμόλε και καλαμπόκι
« στις: Αύγουστος 22, 2009, 07:15:24 μμ »
Υλικά

2 - 3 μανιτάρια πορτομπέλο
1 αβοκάντο
1 ρόκα καλαμπόκι
3 ντομάτες μικρές
1 κρεμμύδι ξερό, μικρό
1 σκόρδο
1 καρότο
λίγες ελιές
λίγο λάδι
ξύδι μπασλάμικο
αλάτι
δενδρολίβανο

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά.
"Γουακαμόλε"
Ψιλοκόβουμε και στραγγίζουμε τις ντομάτες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε κομμάτια.

Ρίχνουμε τα υλικά στο μπλέντερ με ελάχιστο αλάτι και τα κόβουμε μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια και όχι πολτός.

Κόβουμε με το μαχαίρι το καλαμπόκι από την ρόκα, το πλένουμε τα το ανακατεύουμε με τις ψιλοκομμένες ελιές.

Πλένουμε ελαφρά τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.
Στον εσωτερικό ραβδωτό κύκλο τους, ρίχνουμε λίγο λάδι, λίγο μπαλσάμικο ξύδι και λίγο δενδρολίβανο (αν το έχουμε στα σπασμένο ελαφρά ακόμη καλύτερα)

Γεμίζουμε με το καλαμπόκι το κάθε μανιτάρι και το γαρνίρουμε με το γκουακαμόλε

Η γέμιση φτάνει για 3 μανιτάρια τουλάχιστον.
Το περίσσευμα της γέμισης ταιριάζει πολύ ωραία με κρακεράκια λιναρόσπορου...

Καλή όρεξη!!



 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής