Χούμους ωμοφαγικόΣυνταγές και παραλλαγές κυκλοφορούν πολλές.
Η παρακάτω είναι μια από αυτές.
Συσκευές: μούλτι
Υλικά:
(μια μεγάλη χορταστική μερίδα)
1 φλιτζάνι ρεβίθια βιολογικά
1 κρεμμύδι φρέσκο (ποσότητα ανάλογη της προτίμησης, αλλά καλύτερα μικρή γιατί μπορεί να χαλάσει τη γεύση)
1 πιπεριά κόκκινη
μικρή (γλυκιά)
1 καρότο μέτριο
Λάδι (2 κουταλιές)
Αλάτι ένα κουταλάκι
Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ στο νερό και τα αφήνουμε για 14 - 15 ωρίτσες
Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στο μούλτι.
Κόβουμε το καρότο μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με το κομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά το αλάτι και το λάδι.
Δουλεύουμε το μείγμα αρκετή ώρα ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
Αν δεν το θέλουμε τόσο στεγνό μπορούμε να προσθέσουμε μισή ντομάτα ή λίγο αγγουράκι.
Αυτό είναι το χούμους. Πεντανόστιμο.
Για συνοδεία τώρα (σιγά να μην τελείωνε εδώ η συνταγή

)
Υλικά:
Μανιτάρια portobello (είναι τα μεγάλα στρόγγυλα)
Λάδι (λίγο)
Ρίγανη
Ταμάρι (λίγο, ανάλογα την προτίμηση μας, αν θέλουμε δεν το βάζουμε)
Ανακατέβουμε τα υλικά και τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το μανιτάρι(α) για λίγη ώρα μέχρι να απορροφήσουν κάποια ποσότητα.
Περιμένουμε μέχρι να κάνουμε και το επόμενο.
Υλικά:
1 ντομάτα μέτρια
1 αγγουράκι (μικρό ή μισό κανονικό)
βασιλικός
αλάτι
λάδι
Κόβουμε την ντομάτα κομματάκια και την στραγγίζουμε.
Στεγνή τώρα την βάζουμε στο μούλτι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε.
Ολοκλήρωση...
Πλένουμε μερικά μεγάλα φύλλα μαρούλι.
Τα στρώνουμε στο πιάτο μας.
Ρίχνουμε λίγο λεμόνι κατά μήκος τους (ίσως αντί αυτού να βάλουμε ξύδι. θα δοκιμάσω την επόμενη φορά) και ελάχιστο αλατάκι αν θέλουμε.
Βάζουμε το μανιτάρι επάνω και το γεμίζουμε με το νοστιμότατο χούμους και επάνω σε αυτό ρίχνουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε στα φύλλα ποσότητα από αυτό που έμεινε (χούμους και σάλτσα) και αν είναι αρκετά καλά τα φύλλα μπορούμε να τα τυλήξουμε και να τα κόψουμε ροδέλες. (δεν προλάβα, τα έφαγα όπως ήταν... blush)
Η συνταγή μπορεί να θέλει μικρές αλλαγές.
Δεν είναι από κάπου, απλά σκέφτηκα πως θα μπορούσα να φάω τα ρεβίθια μου από βρασμένα σε ωμά...
Καλή όρεξη !!!
