Υλικά1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 1/2 κούπα καστανό ρύζι
1/2 κούπα μανιτάρια shitake (μουλιασμένα-στραγγισμένα)
1/2 κούπα μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα (χωρίς τις σκληρές βάσεις τους)
2 μανιτάρια πορτομπέλο ψιλοκομμένα
2 βιολογικούς κύβους λαχανικών
ΕκτέλεσηΣε μία κατσαρόλα βράζουμε 3 κούπες νερό προσθέτοντας και τον ένα βιολογικό κύβο λαχανικών. Προσθέτουμε το ρύζι κι αφήνουμε να βράσει. Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κ.σ. νερό και διαλύουμε τον άλλον βιολογικό κύβο. Στο ζωμό αυτό σωτάρουμε για 3 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο και τον μαϊντανό και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 5-6 λεπτά. Λίγο πριν βράσει το ρύζι κι αφού ακόμα κρατάει λίγο από το νερό του προσθέτουμε τα μανιτάρια μας στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του αλλά και να πάρει το άρωμα των μανιταριών. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πιπέρι ή διατροφική μαγιά.
http://www.myvegcooking.com/2009/08/blog-post.html