Καθε καλοκαιρι που δουλευω στο μαναβικο, συνειδητοποιω οτι τα καλοκαιρινα φρουτα ειναι πολυ ευαισθητα. Αυτο σημαινει οτι ακομα και στα ειδικα ψυγεια του μαγαζιου χαλανε παρα πολυ ευκολα...Συνεπως μια ποσοτητα καταληγει στα σκουπιδια.
Εδω και μερικες μερες βρηκα μια γενικη συνταγη για γρανιτα και αποφασισα να χρησιμοποιησω ολα τα "χτυπημενα" φρουτα απο το μαναβικο. Σημερα μαζεψα πολλα ροδακινα και νεκταρινια, τα καθαρισα απο το κομματι που ειχε χαλασει, και εκανα γρανιτα ροδακινο. Η συνταγη ειναι πανευκολη και εχει υπεροχη γευση.
Υλικα-4 κουπες ροδακινα
-4 κουπες νερο
-1/3 κουπας χυμος λεμονι
-1 και 1/2 κουπας ζαχαρη
ΕκτελεσηΠλενουμε καλα και καθαριζουμε τα ροδακινα. Επειτα τα λιωνουμε μεχρι να γινουν πολτος(η συνταγη λεει με το χερι, εγω τα εκανα στο μουλτι γιατι ηθελα να αφησω και κομματια απο το φρουτο). Στον πολτο απο τα ροδακινα προσθετουμε 2 κουπες νερο και τον περναμε απο σιτα για να στραγγιξει τα υγρα του. Σε ενα μπολ(αν δεν θελετε να πλενετε, χρησιμοποιηστε αυτο που θα μπει καταψυξη), μαζευουμε τον στραγγισμενο πολτο και προσθετουμε το υπολοιπο νερο, την ζαχαρη και τον χυμο λεμονιου. Το βαζουμε στην καταψυξη μεχρι να παγωσει.
Η ιδια συνταγη ειναι και για φραουλες, βανιλιες και πεπονι.
