Υλικάγια τη βάση1 1/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως ζαχαροπλαστικής
1/4 κούπα καλαμποκέλαιο
1/4 κούπα γάλα σόγιας
για την κρέμα1 κούπα νερό
1 κούπα σιρόπι Αγαύης
1 μπλοκ μεταξωτό τόφου
5-6 κ.σ. άμυλο αραβοσίτου
1/2 κούπα φρέσκο χυμό λεμονιού
ξύσμα ενός λεμονιού
για το γαρνίρισμα1/2 κούπα μεταξωτό τόφου
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
2 κ.γ. λάδι καρύδας
1 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου ή βανίλιας
1/2 κούπα τριμμένη καρύδα
ΕκτέλεσηΓια τη βάση: Σε ένα μπωλ ανακατέψτε το αλεύρι με το λάδι. Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε το μείγμα με ένα πιρούνι μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία ζύμη. Τοποθετείστε τη ζύμη σε μια φόρμα που ανοίγει (για τούρτα) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά στους 200 C. Βγάλτε τη βάση από το φούρνο (όχι από τη φόρμα) κι αφήστε τη στην άκρη να κρυώσει.
Για την κρέμα: Σε ένα μπωλ χτυπήστε στο μπλέντερ το νερό, το σιρόπι, το τόφου και το άμυλο αραβοσίτου. Μεταφέρετε σε κατσαρολάκι και βράστε την κρέμα σε μεσαία φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μόλις πήξει αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού κι ανακατέψτε για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίξτε την κρέμα στη φόρμα πάνω από τη βάση που έχει πλέον κρυώσει. Καλύψτε με διαφανή μεμβράνη και τοποθετείστε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
Ετοιμάστε την κρέμα επικάλυψης χτυπώντας στο μπλέντερ για περίπου 5 λεπτά όλα τα υλικά εκτός από την τριμμένη καρύδα. Τοποθετείστε το μείγμα σε ένα τάπερ και παγώστε το στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε αφαιρέστε τη διαφανή μεμβράνη, απλώστε την κρέμα επικάλυψης, πασπαλίστε με την τριμμένη καρύδα και ανοίξτε τη φόρμα :-)
http://www.myvegcooking.com/2009/08/lemon-pie.html