Βρήκα τη συγκεκριμένη συνταγή στο περιοδικό VegNews και τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα. Είναι και ωμοφαγική.
Υλικά για 4 μερίδες

1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 κούπες ωμά κάσιους
2 κουτ. της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
1/4 κούπας νερό
1. Στο μούλτι, χτυπάμε το σκόρδο και το αλάτι. Προσθέτουμε τα κάσιους και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
2. Προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά. Αναμειγνύουμε το νερό αργά, μία κουταλιά τη φορά, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία όμορφη κρέμα.
Σερβίρουμε με φρέσκα λαχανικά, κρουτόν ή λεπτές φέτες μήλου.