Συνταγή για ντρέσινγκ σαλάτας από το καφέ του
Eighth Day στο Manchester. Η συνταγή είναι για μεγάλη ποσότητα, οπότε προσαρμόστε τις ποσότητες των υλικών αντιστοίχως. Αν φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα, κρατάει στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για μερικές μέρες.
Υλικά:500 ml ηλιέλαιο
150 ml μηλόξιδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. βασιλικός ξηρός
1/2 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
100 ml γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
Εκτέλεση:Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα σόγιας. Πολτοποιούμε το μείγμα σε μπλέντερ ή food processor, και ενώ το μπλέντερ δουλεύει, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα σόγιας, ώσπου να ομογενοποιηθεί και να πήξει το μείγμα.