χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: Απαγόρευση του λανέιτ στη Κύπρο ζητούν οι Οικολόγοι  (Αναγνώστηκε 925 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ge0rgia

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 195
  • Φύλο: Γυναίκα
Την ενδελεχή εφαρμογή του Περί Σκύλων Νόμου και την πλήρη απαγόρευση των φυτοφαρμάκων που περιέχουν λανέιτ ζητά, με χθεσινή του ανακοίνωση, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.
Στην ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι αναφέρουν πως σε χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπίας του Κινήματος, αποτελούμενης, μεταξύ άλλων, από τη Γ.Γ. Ιωάννα Παναγιώτου και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Άδωνη Γιάγκου, με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μιχάλη Πολυνείκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα ευημερίας ζώων, «κατέθεσαν 10.000 υπογραφές από ευαισθητοποιημένους πολίτες, απαιτώντας πλήρη απαγόρευση των φυτοφαρμάκων που περιέχουν λανέιτ από την Κύπρο και ενδελεχή εφαρμογή του Περί Σκύλων Νόμου».
Στην ανακοίνωσή του, το Κίνημα αναφέρει πως, καθώς γίνονται ακόμα καταγγελίες για δηλητηριάσεις ζώων, αυτό σημαίνει πως «το λανέιτ εξακολουθεί να χρησιμοποιείται κατά κόρον» και πως «όσοι το ψάχνουν, μπορούν να το εξασφαλίσουν».
Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει, τέλος, την ελπίδα ότι η Κυβέρνηση «θα εφαρμόσει, επιτέλους, την ισχύουσα νομοθεσία» και ότι «θα προχωρήσει σε διαμόρφωσή της, εάν χρειάζεται» και στην εισαγωγή αποτρεπτικών ποινών, «έτσι ώστε να μπορεί να προστατεύονται αποτελεσματικά τα κατοικίδια και η άγρια πανίδα από την κτηνωδία ορισμένων».


Καιρός ήταν! Μέχρι τώρα νόμιζα πως οι Οικολόγοι νοιάζονταν μόνο για το περιβάλλον αλλά χαίρομαι που ήμουνα λάθος!
Πρέπει πάντα να πιστεύεις στον άνθρωπο. Αν και βλέπεις ότι λέει ψέματα, άκουσέ τον και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί το κάνει!

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact