χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ  (Αναγνώστηκε 2203 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος foxy vegan

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Ανθρωποι-Ζωα-Περιβαλλον: Ειμαστε ΕΝΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ
« στις: Μάρτιος 06, 2008, 09:07:15 μμ »
http://zoophilia-pets.blogspot.com/

Ιωάννινα, Φεβρουάριος 2008

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

Η θρασύδειλη μέθοδος εξόντωσης των αδέσποτων με δηλητηρίαση εφαρμόστηκε πάλι φέτος στην πανεπιστημιούπολη. Κυριάρχησαν για άλλη μια φορά η παρανομία, η βαρβαρότητα και ο νόμος της ζούγκλας. Πέντε σκυλιά μέσα στις διακοπές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς και άλλα επτά τις τρεις τελευταίες εβδομάδες θανατώθηκαν. Οι δράστες, που φαίνεται ότι στοχεύουν σε μαζική εξόντωση, φροντίζουν να εξαφανίζουν τα πτώματα, αλλά ένα από τα θύματα σώθηκε με τη βοήθεια κτηνιάτρου. Διαπιστώθηκε ότι του είχαν δώσει δηλητήριο με λουκάνικο (από το φαγητό της Λέσχης της προηγούμενης μέρας).

Τα ζώα αυτά, θύματα εγκατάλειψης ως επί το πλείστον, ήσαν εμβολιασμένα και στειρωμένα από εθελοντές σε συνεργασία με το ζωοφιλικό σωματείο της πόλης.

Αποδοκιμάζουμε το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα που εκθέτει τη χώρα μας στην Ευρώπη και όλο τον πολιτισμένο κόσμο και προσβάλλει το κύρος του ανώτατου πνευματικού ιδρύματος που πρέπει να είναι πρότυπο πολιτισμού για την κοινωνία.

Καλούμε την πρυτανεία να εγκαταλείψει τη στάση αδιαφορίας απέναντι στη συνεχιζόμενη παρανομία και βαρβαρότητα και να την καταδικάσει όχι μόνο φραστικώς, αλλά και εμπράκτως:

• Να αναζητήσει τους ενόχους, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, σύμφωνα με το νόμο 3170/2003 και με τη σύσταση του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων (καλοκαίρι 2003)
• Να διατάξει ενέργεια ΕΔΕ για το θέμα
• Να προβεί σε ευρεία ενημέρωση όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για το αξιόποινο της πράξης και να κάνει συστάσεις προς υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες που συμπεριφέρονται βίαια προς τα ζώα και απειλούν με χρήση όπλου.
• Να ενημερώσει επίσης για το προγραμματιζόμενο καταφύγιο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, για το οποίο το πανεπιστήμιο έχει παραχωρήσει έκταση.

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ "

-------------

Συνοδευτικό - ερμηνευτικό κείμενο:

"Απο τα Χριστουγεννα μεχρι Φεβρουαριο θανατώθηκαν περίπου 12 σκυλιά -το ενα ηταν ιδιοκτητο, καποιου που μενει σε σπιτι εντος της παν/λης και το ειχε δεμενο στην αυλη του!

Αλλα 2 ηταν το φθινοπωρο Ηταν ολα τα σκυλια πολυ φιλικα με τους ανθρώπους. Εμβολιασμένα και στειρωμενα απο μια ομαδα εθελοντων του παν/μιου σε συνεργασια με τον φιλοζωϊκο ομιλο της ποληςΤο παν/μιο ειναι εκτος πολης, οποτε αποκλειεται αυτοι που το εκαναν να ειναι περαστικοι ή γειτονες!

Αν κι εχει προγραμματιστεί να γίνει καταφύγιο απο τη νομαρχια σε χωρο που παραχωρηθηκε απο το παν/μιο επειδη το ζητησε ο νομαρχης, καποιοι δεν εχουν υπομονη. Αυτο συμβαινει εδω και χρονια, κυριως σε ημερες διακοπων, φετος ομως εξαφανιζουν και τα πτωματα! Βρηκαμε μονο 3-4 πτωματα Ενα σκυλι γλιτωσε γιατι εγινε εγκαιρως αντιληπτο και σωθηκε με τη βοηθεια κτηνιατρου.

Βρηκαμε και 3 κουταβια, σε μια τρυπα κλεισμενη με πετρες και χωμα, καποιος τα εκλεισε εκει μεσα προφανως γαι να πεθανουν απο ασφυξια! Στο σημειο που ηταν, μονο καποιος που ξερει πολυ καλα το χωρο του παν/μιου θα το ειχε βρει, ηταν μεσα σε δεντρα κοντα σε ρεμα σε αποσταση απο το δρομο. Βγαλαμε τα κουταβια, τα ταϊζαμε για 2 μερες αλλα μετα αυτα εφυγαν απο αυτο το χωρο και τελικα εξαφανιστηκαν!

Σας στελνουμε και το κειμενο διαμαρτυριας που προοριζεται για τις πρυτανικες αρχες.

Μαζευουμε και υπογραφες απο το παν/μιο αλλα και την πολη.

Αν θέλετε ενισχύστε τις διαμαρτυριες μας.

Οι διαμαρτυριες σας παρακαλουμε να σταλουν στους:

Ι. Γεροθαναση, πρυτανη igeroth@uoi.gr
και αντιπρυτανεις Γ.Παπαγεωργιου, geopapag@cc.uoi.gr
Δ.Στεφανου stefan@cc.uoi.gr
Σωτ. Λουκας sloukas@uoi.gr
Σεξισμός=Ρατσισμός=Σπισισμός
No one is free when others are oppressed.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
  • Φύλο: Άντρας
    • Τσίρκο
Απ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 06, 2008, 10:52:12 μμ »
Πολύ καλά κάνουν και τα ανατινάζουν τα πανεπιστήμια και τα καταστρέφουν. Παράγουν ζόμπι. (τώρα που έμαθα τι σημαίνει ζόμπι θα το λέω συνέχεια)

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 07, 2008, 12:51:51 πμ »
Εστειλα αυτό

Θέμα: Ζόμπι και στην πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κάντε κάτι να σταματήσετε τα ζόμπι να εγκληματούν.
Όποιος δεν σέβεται κάθε μορφή ζωής δεν δικαιούται σεβασμό και η δική του ζωή.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ και απάντηση ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ Σ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 07, 2008, 03:03:28 μμ »
Εστειλα αυτό

Θέμα: Ζόμπι και στην πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κάντε κάτι να σταματήσετε τα ζόμπι να εγκληματούν.
Όποιος δεν σέβεται κάθε μορφή ζωής δεν δικαιούται σεβασμό και η δική του ζωή.

Και πήρα απάντηση η οποία είναι εδώ

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 07, 2008, 07:05:16 μμ »
Μάλιστα Θανάση. Αφού θα το πάνε το θέμα στα δικαστήρια, ελπίζω να φανεί ο ένοχος... >:(

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
Κύπρος
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 03, 2008, 12:29:20 μμ »
Πρέπει να μπει χέρι και στην Κύπρο μου φαίνεται

---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: to skiloloi <skiloloi@gmail.com>
Ημερομηνία: 3 Μάϊος 2008 11:51 πμ
Θέμα: Για τα κουταβια, διευκρινησεις

20 κουτάβια-αρκετά από αυτά καθαρόμαια- βρίσκονται προ την αγχόνη στην Κύπρο. Αν μέσα σε δέκα μέρες δεν δοθούν σε οικογένειες, θα θανατωθούν από την κτηνιατρική υπηρεσία Κύπρου. Εαν μπορείτε να βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο καλέστε στο 00357-99023462 (κα. Τούλα Ναθαναήλ-κτηνιατρική υπηρεσία) και στο 00357-99326045 (κα Στέλλα Στυλιανού-εκπρόσωπος φιλοζωικού Σωματείου Άργος στην Κύπρο).
Η κατάσταση στην Κύπρο είναι τραγική. Η νομοθεσία προβλέπει πως τα αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγονται - αν δεν δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες ή αν δεν βρεθούν οι ιδιοκτήτες τότε σε διάστημα 15 ημερών θανατώνονται. Το σύστημα της καταγραφής των σκύλιων με microchip δεν λειτουργεί-καθώς η βάση δεδομένων δεν έχει δημιουργηθεί- και πολλές φορές έχουν θανατωθεί και ζώα που φέρουν τσιπ. Ακόμα και οι κρατικές κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν έχουν το ειδικό μηχάνημα scanner για να δουν εαν ένας σκύλος είναι καταγεγραμμένος.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
Βάλτε ένα χέρι βοήθειας αν μπορείτε
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 06, 2009, 09:01:06 μμ »
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

ΠΡΟΣ

1)ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: Κο Δημήτριο Τζίτζιφα

2)ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: κο Γεώργιο Μπαλτά

3)ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ: Κο Θεόδωρο Βλάμη
4)Πρόεδρο Δ.Σ: Ko Aντώνιο Μαίτο
5)Μέλη του Δημοτικου Συμβουλίου
6)Γραφείο Τύπου press@metamorfossi.gr
κοιν:
4)Δημοτική Αστυνομία Μεταμόρφωσης

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παροούσα, θα ήθελα να σας εκφράσω την αηδία μου προς τα πρόσωπά σας. Ξέρω οτι δεν θα μπειτε στον κόπο να διαβάσετε την επιστολή αλλα να ειστε σιγουροι οτι θα λάβετε παρα πολλές παρόμοιες απο συμπολίτες μας, οι οποιοι μετάνοιωσαν που ετρεξαν στις κάλπες να σας ψηφίσουν, πιστευοντας σε ενα καλυτερο μέλλον για τον τόπο αυτο.
Ειναι ντροπή σας να θέλετε να αυτοαποκαλεισθε πολιτισμένος δήμος, οταν τα τελευταια 2 χρόνια εχω χασει απο πυροβολισμους και φόλα 7 σκυλιά, στα όρια του υποαναπτυκτου Δήμου σας, τα οποια ήταν όλα στειρωμένα και εμβολιασμένα με προσωπικη μου ευθυνη και βρίσκονταν υπο επιτήρηση και έλεγχο.Επαναλαμβάνω, με προσωπική μου ευθυνη γιατι εσεις διακοψατε το προγραμμα που υποχρεούσθε να έχετε βασει Νόμου, καθυστερώντας την εξόφληση των υπεύθυνων κτηνιάτρων.Επισης, να μας απαντήσετε που ακριβώς θα ΘΑΨΕΤΕ τα ατυχα ζώα, γιατι γνωριζω πολυ καλα πώς γινεται η περισυλλογη, αφου σας εχω καλεσει και εγω η ιδια να μαζεψετε σκοτωμενα ζωα απο το δρόμο.
Αναρρωτιέμαι τι σημαινει η λέξη «πολιτισμός» για εσας. Αν έχετε πρόβλημα με την απάντηση, μπορω πάλι με προσωπική μου ευθύνη να σας αποστείλω ενα καλό λεξικό.
Τα σκουπίδια, οι κακοτεχνίες στους δρόμους, οι αθλιες συνθηκες διαβίωσης των παράνομων μεταναστών στα όρια του Δήμου σας είναι ένδειξη πολιτισμου και του μορφωτικού σας επιπέδου και επιτρέπουν σε καποιους συμπολίτες μας να κοιμούνται με ήσυχη συνειδηση τον ύπνο του δικαίου.
Τα αδεσποτάκια όμως που τα φροντίζουμε με προσωπικο κόπο, χρόνο, χρήμα, κάνοντας αυτό που έπρεπε εσεις να κανετε, αμαυρώνουν την «καλή εικόνα» του Δήμου σας και ανησυχουν τους «πολιτισμένους » συμπολιτες μας, που κινδυνέουν απο το αδεσποτο (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΠΟΛΛΑ .... ΕΞΟΔΑ) αλλά δεν κινδυνεύουν απο τους εξαθλιώμενους μετανάστες που μπαινουν στα σπιτια τους να τους ληστεψουν για να ζησουν.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, εγω η αφελής, ασήμαντη πολίτης: Ως πότε θα «πατάτε επι πτωμάτων» και θα ακουτε μονο όσους «χαιδευουν τα αυτια σας»; Ποτε θα εντάξετε στο λεξιλογιο σας την πραγματική έννοια της λέξης «πολιτισμός»; Ποτε τα πανεπιστημιακά πτυχία, που άδικα κατέχετε, θα αποκτησουν την αξία που δίδαξε ο Περικλής και ο Σωκράτης; Ποτε θα γίνετε πραγματικά μορφωμένοι;ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ και θα είστε άξιοι να λέγεσθε Έλληνες;

Μετά τιμής,

Αννα Ριζοπούλου
Αγανακτισμενη πολιτης

O ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ & ΤΟ ΦΟΛΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ALFI & TOY BILLY (06/07/2009)

ΦΟΛΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ALFI & TO ΒΙLLY....
ΤΑ 2 ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ!

Εδώ και αρκετό καιρό φιλόζωες οικογένειες στην οδο Πεντέλης & Παπανικολή στη Μεταμόρφωση , ταίζαν 2 αδέσποτα σκυλάκια. Οικογένειες εξαιρετικές, με ήθος, υψηλό μορφωτικό & κοινωνικό επίπεδο, με χαμηλό προφίλ & τηρώντας τη νομοθεσία που όμως εδώ και μήνες υφίσταται έναν αδιανόητο πόλεμο, ένα άγριο κυνηγητό & αφόρητης ψυχολογικής πίεσης και αυτό διότι είχαν επιλέξει να τα ταίζουν & να τα περιθάλπτουν .

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ απλά για να διαπιστώσουν ότι τα ζώα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση & ότι δεν είχε τελεστεί καμια παράβαση.

Σε επίσκεψη για ενημέρωση εθελοντών καθώς και της ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ , οι εθελοντές έγιναν αντικείμενο ΕΠΙΘΕΣΗΣ από τουλάχιστον 30 πολίτες που ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ εναντίον των ζώων & ζητούσαν την εξαφάνισή τους & απειλούσαν θεούς & δαίμονες!

Τέλος, γείτονες απειλούσαν με φόλες & κυνηγούσαν με πέτρες τα 2 άτυχα ζώα & οι ιδιοι ισχυρίστηκαν πολλές φορές ότι ο αντιδήμαρχος κος Μπαλτάς είχε επισκέφτει κατόπιν καταγγελίας το δρόμο, διενήργησε αυτοψία & ότι είχε απειλήσει ότι θα προχωρούσε σε μηνύσεις κατά των κατοίκων που φροντίζαν τα ζώα!

Μετά από επιστολή προς το ΔΗΜΟ & επιστολή όλοι υπαναχώρησαν χωρίς φυσικά να δεσμευτούν να βοηθήσουν τους πολίτες ή τα ζώα!

Τα 2 σκυλάκια τα βάλαμε στο πρόγραμμα του δήμου & στειρωθηκαν & εμβολιαστηκαν !
ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?
ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΛΙΑΣΜΕΝΑ !

Ο αντιδήμαρχος κος ΜΠΑΛΤΑΣ σε επικοινωνία μαζί του για το τι μπορεί να κάνει ο ΔΗΜΟΣ ενημέρωσε οτι το μόνο που μπορεί να κάνει ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΑΨΕΙ ΤΑ ΖΩΑ!!!!!!! Ο Δημος δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν μπορεί να ενημερώσει για το τι περαιτέρω ενέργειες μπορούν να γίνουν προκειμένου να εντοπιστούν οι ένοχοι!

ΑΦΗΝΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΣΑΣ!
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

1)ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ: Κο Δημήτριο Τζίτζιφα mayor@metamorfossi.gr,
2)ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: κο Γεώργιο Μπαλτά webmaster@metamorfossi.gr
3)ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ: Κο Θεόδωρο Βλάμη
4)Πρόεδρο Δ.Σ: Ko Aντώνιο Μαίτο
5)Μέλη του Δημοτικου Συμβουλίου
6)Γραφείο Τύπου http://gr..mc275.mail.yahoo.com/mc/compose?to=mpress@metamorfossi.gr
4)Δημοτική Αστυνομία Μεταμόρφωσης dimastinomia@metamorfossi.gr
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΗΜΟΥ:210 2810009

για περισσότερες πληροφορίες
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΗ, 6944860451, christina_loh_1972@yahoo.gr
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΑΡΓΙΩΤΗ, 6977482988, dsargioti@yahoo.gr

-----------------------------------------------------
Εγώ τους έστειλα αυτό

Αποσυνδεδεμένος Ge0rgia

• Πλήρες μέλος
Απ: Κύπρος
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 06, 2009, 09:23:42 μμ »
Πρέπει να μπει χέρι και στην Κύπρο μου φαίνεται

---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: to skiloloi <skiloloi@gmail.com>
Ημερομηνία: 3 Μάϊος 2008 11:51 πμ
Θέμα: Για τα κουταβια, διευκρινησεις

20 κουτάβια-αρκετά από αυτά καθαρόμαια- βρίσκονται προ την αγχόνη στην Κύπρο. Αν μέσα σε δέκα μέρες δεν δοθούν σε οικογένειες, θα θανατωθούν από την κτηνιατρική υπηρεσία Κύπρου. Εαν μπορείτε να βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο καλέστε στο 00357-99023462 (κα. Τούλα Ναθαναήλ-κτηνιατρική υπηρεσία) και στο 00357-99326045 (κα Στέλλα Στυλιανού-εκπρόσωπος φιλοζωικού Σωματείου Άργος στην Κύπρο).
Η κατάσταση στην Κύπρο είναι τραγική. Η νομοθεσία προβλέπει πως τα αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγονται - αν δεν δοθούν σε ανάδοχες οικογένειες ή αν δεν βρεθούν οι ιδιοκτήτες τότε σε διάστημα 15 ημερών θανατώνονται. Το σύστημα της καταγραφής των σκύλιων με microchip δεν λειτουργεί-καθώς η βάση δεδομένων δεν έχει δημιουργηθεί- και πολλές φορές έχουν θανατωθεί και ζώα που φέρουν τσιπ. Ακόμα και οι κρατικές κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν έχουν το ειδικό μηχάνημα scanner για να δουν εαν ένας σκύλος είναι καταγεγραμμένος.

Αυτό το μήνυμα κυκλοφορεί τουλάχιστο 2-3 χρόνια στη Κύπρο. Συνεχίζει ακόμα! Συγκεκριμένα πριν 1 χρόνο πήγα εγώ η ίδια στο καταφύγιο Αραδίππου (επειδή σε εκείνο απευθύνεται) μετά που μίλησα με την υπεύθυνη η οποία ανέφερε 20 κουταβάκια και στο καταφύγιο δεν υπήρχε ούτε ένα. Ήταν όλοι μεγάλοι σκύλοι που χάθηκαν. Αυτός που τα ταϊζει μου είπε ότι δεν θανατώνεται κανένα σκυλάκι.
Δεν το πίστεψα όμως φυσικά επειδή στο καταφύγιο είναι όλα και όλα 20 κλουβιά και ήταν και τα 20 γεμάτα! Τι έγινε, 20 σκύλοι όλοι και όλοι χάθηκαν, ακριβώς όσα και τα κλουβιά?
Φημολογείται ότι υπάρχει μεγάλο καταφύγιο στη Πάφο και πέρνουν εκεί όλους τους σκύλους μετά από κάποιο διάστημα που μένουν στα "αζήτητα". Δεν ξέρω όμως στ'αλήθεια τι γίνεται και περίμενα στις κτηνιατρικές υπηρεσίες να είχαν μια εξήγηση αλλά δεν είχαν τότε.   
Πρέπει πάντα να πιστεύεις στον άνθρωπο. Αν και βλέπεις ότι λέει ψέματα, άκουσέ τον και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί το κάνει!

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 06, 2009, 09:53:30 μμ »
Την εποχή που έβαλα αυτό το μήνυμα, είχε επικοινωνήσει το ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ. με μια από τις κυρίες με σκοπό να μεταφερθούν τα σκυλιά  στην Αθήνα και είχε μάθει ότι βρέθηκαν οικογένειες και τα πήραν όλα.
Ήταν να επικοινωνήσει και με την άλλη κυρία γιατί δεν την βρήκε την ίδια μέρα αλλά δεν θυμάμαι τι έγινε.

Αποσυνδεδεμένος Ge0rgia

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 06, 2009, 10:03:45 μμ »
Ελπίζω να μην τα θανατώνουν και να το λένε απλά για να ενδιαφερθεί ο κόσμος άμεσα! Πάντως υπάρχουν καλά καταφύγια στη Κύπρο (Δερύνεια και Λευκωσία ξέρω ότι φροντίζουν πολύ τα σκυλιά και διοργανώνουν και πορείες όπου μπορείς να πάεις να πάρεις βόλτα τα σκυλάκια και αν συμπαθήσεις κάποιο να το πάρεις για να το φροντίζεις. Είναι ωραία φάση  μια φορά που είχα πάει biggestgrin
Πρέπει πάντα να πιστεύεις στον άνθρωπο. Αν και βλέπεις ότι λέει ψέματα, άκουσέ τον και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί το κάνει!

Αποσυνδεδεμένος Ge0rgia

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 06, 2009, 10:11:55 μμ »
Εγώ έχω πάρει ένα rotweιller καθαρόαιμο από καταφύγιο. Ήταν 8 μηνών τότε αλλά επειδή δεν ένιωθε καθημερινά την αγάπη και τη φροντίδα δέθηκε πολύ εύκολα μαζί μου. Όχι όμως με τα άλλα μου σκυλάκια (ίσως από ζήλια). Μάλιστα σκότωσε και ένα κουταβάκι αλλά πιστεύω ότι δεν το έκανε με σκοπό να σκοτώσει (ίσως ήθελα απλά να παίξουν αλλά του έπεφτε λίγο μικρό) γιατί είναι πολύ φιλικός. Τώρα είναι ένα θηρίο 2 χρονών. Αν τον δεις ξαφνικά νομίζεις ότι είναι πολύ άγριος αλλά αν προσηλωθείς στη φάτσα του καταλάβεις πως είναι άκακος  biggestgrin Είναι φατσούλα!

Με τους σκύλους έχω κόλλημα!  :) 

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 06, 2009, 10:14:25 μμ »
Ελπίζω να μην τα θανατώνουν και να το λένε απλά για να ενδιαφερθεί ο κόσμος άμεσα! Πάντως υπάρχουν καλά καταφύγια στη Κύπρο (Δερύνεια και Λευκωσία ξέρω ότι φροντίζουν πολύ τα σκυλιά και διοργανώνουν και πορείες όπου μπορείς να πάεις να πάρεις βόλτα τα σκυλάκια και αν συμπαθήσεις κάποιο να το πάρεις για να το φροντίζεις. Είναι ωραία φάση  μια φορά που είχα πάει biggestgrin

παιδιά μην αυταπατάσθε -- οι φιλόζωοι άνθρωποι πολλαπλασιάζονται με πολύ βραδύτερο ρυθμό από ό,τι τα ανεπιθύμητα κατοικίδια.

η θανάτωση των ανεπιθύμητων είναι μέρος του πολιτισμού μας.

10 γέννες και μπούκωσε το καταφύγιο.

A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος Ge0rgia

• Πλήρες μέλος
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 06, 2009, 10:49:28 μμ »
Ακόμα και αυτοί που αποκαλούν τον εαυτό τους φιλόζωο είναι μόνο στα λόγια. Επειδή ο μπαμπάς μου έχει ένα περιβόλι και περνά κάθε μέρα από χωράφια για να πάει να ποτίσει δεν περνά μήνας που να μην βρει πεταμένα κουταβάκια. Συνήθως είναι 1-2 μηνών και τα φροντίζουμε μέχρι να βρούμε να τα χαρίσουμε. Αν δεν βρούμε τα κρατάμε εμείς.
Πριν μια βδομάδα βρήκε ένα χάρτινο κιβώτιο και μέσα είχε 2 σκυλάκι και ένα γατάκι. Παιδιά είχαν κλειστά ματάκια και το μέγεθος ενός hamster. Ήταν πολύ μικροσκοπικά. Τα φέραμε, αγοράσαμε ειδικό μπιμπερό και πήγαμε σε ένα γνωστό μας και μας έδωσε γάλα από το αρνί του γιατί δεν ξέραμε τι να τα ποτίσουμε. Δεν μπορούσαμε να βρούμε γάλα από σκύλο, αλλά κάποια έτοιμα γάλατα σκόνης που πουλούν στο εμπόριο δεν ήταν κατάλληλα όσες φορές τα δοκιμάσαμε (επειδή παλαιότερα έτυχε να πεθάνει η γάτα μας και να φροντίσουμε τα μικρά της). Δεν μπορούσαν να τα χωνέψουν, φούσκωναν και πέθαιναν.
Και αυτά πέθαναν. Μετά από 3 μέρες και με πολλούς πόνους μάλλον επειδή έκλαιγαν πολύ όπως τα βρέφη. Δεν ξέρω αν τα πείραξε το γάλα ή απλά ήταν υπερβολικά μικρά για να μεγαλώσουν χωρίς μάνα. sadface
Πάντως όταν τα κρατούσα στο χέρι μου που έκλαιγαν μάλλον ένιωθαν το σώμα μου που ήταν ζεστό και ένιωθαν ασφάλεια. Σταματούσαν να κλαίνε   

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Addicted
    • Τσίρκο
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 06, 2009, 11:05:09 μμ »
Υπάρχουν κάποιες τεχνικές για τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά για να μην πεθάνουν θα πρέπει να έχουν φάει κάποια ποσότητα από την μάνα τους, το πρωτόγαλα. Κάποιες φορές ζουν και χωρίς να το έχουν πάρει, αλλά θέλουν και επαφή με σώμα. Για να μην κλαίνε, μια που δεν θα μπορείς να τα έχεις πάντα αγκαλιά, μια τεχνική λέει, είναι ένα ρολόι που θα ακούγεται ο χτύπος, τυλιγμένο σε ένα ρούχο και επαφή με το μωρό. Νομίζει ότι είναι η καρδιά της μαμάς του και δεν κλαίει.

• Διαχειρίστρια
  • Addicted
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 06, 2009, 11:38:20 μμ »
Δυστυχώς Georgia, τα νεογέννητα σκυλάκια και γατάκια είναι πάρα πολύ ευαίσθητα. Πολλές φορές ό,τι και να κάνουμε, αν δεν έχουν τη μαμά τους...δεν επιζούν.  sadface Μπράβο σου που προσπάθησες. Ξέρω τι αγωνία έχει αυτό το πράγμα και πόση στεναχώρια όταν δεν τα καταφέρνουν...

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής