χορτοφαγία: στάση ζωήςΑποστολέας Θέμα: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΤΣΙΡΚΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ  (Αναγνώστηκε 1246 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AVS

  • Sr. Member
  • ****
  • Μηνύματα: 313
  • Φύλο: Γυναίκα
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΤΣΙΡΚΟ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
« στις: Ιούλιος 04, 2009, 10:01:38 μμ »
Το πρωί της Παρασκευής 3 Ιουνίου είχαμε τη δυσάρεστη έκπληξη της άφιξης και εγκατάστασης ενός τσίρκου με ζώα στην περιοχή των Αμπελοκήπων Ζακύνθου.
Ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων κινητοποιήθηκε άμεσα για να καταγγείλει και να αποτρέψει τη λειτουργία του. Θυμίζουμε ότι το σωματείο μας είχε επιδώσει επιστολή στο δήμο Ζακυνθίων στην οποία ζητούσε την απαγόρευση λειτουργίας τσίρκου με ζώα και το αίτημα είχε γίνει δεκτό από το δήμαρχο κ. Δ. Ακτύπη.
Από το Δήμο Ζακυνθίων έγινε σαφές ότι δεν εγκρίθηκε άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας (γεγονός το οποίο εξαγρίωσε τον manager του τσίρκου) κατά συνέπεια η λειτουργία του είναι παράνομη.

Ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων καταγγέλλει την λειτουργία του τσίρκου στο νησί μας το οποίο θεωρεί ανεπιθύμητο εφόσον έχει στην κατοχή του και εξαναγκάζει να δίνουν «παράσταση» ζώα.
Καλούμε τους ζακυνθινούς πολίτες και ιδιαίτερα τους γονείς να πουν ΟΧΙ στο τσίρκο και να μην συμβάλλουν άθελα τους στον εσαεί βασανισμό των ζώων, αλλά να ενημερώσουν τα παιδιά τους ότι τσίρκο δεν σημαίνει έξυπνα ζωάκια, χαρές και πανηγύρια, αλλά ζωάκια τρελαμένα από την αιχμαλωσία και το φόβο, ζωάκια που έχουν μάθει με τον πιο απάνθρωπο τρόπο ότι αν δεν κάνουν σωστά το νούμερο τους τα περιμένει ανελέητο ξύλο με μαστίγια ή σιδηρολοστούς, πείνα και δίψα ή όποια άλλη σαδιστική τιμωρία σοφιστεί ο δήμιος τους, που κατ’ ευφημισμόν καλείται εκπαιδευτής. Η αιχμαλωσία για όλη τους τη ζωή στα μικρά κλουβιά των οχημάτων μεταφοράς τα τρελαίνει.

Καλούμε όλους τους πολίτες να προβληματιστούν, θέτοντας στον εαυτό τους αυτές τις απλές ερωτήσεις: Πως γίνεται εκείνο που ο άνθρωπος θεωρεί διασκέδαση και ψυχαγωγία να στηρίζεται πάνω στον πόνο και την ταπείνωση αισθανόμενων όντων; Πόσο ψυχαγωγικό μπορεί να είναι ένα τσίρκο, όταν βλέπουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα που γεννήθηκαν περήφανα και ελεύθερα, όπως κάθε άλλο πλάσμα στη γη, να λυγίζουν υποχρεωμένα να εκτελούν διαταγές και «νούμερα» που δεν συνάδουν με τη φύση τους;
Είναι πια καιρός να σταματήσουν αυτές οι «διασκεδάσεις» που μειώνουν και απαξιώνουν τη ζωή, αλλά και τον ανθρώπινο πολιτισμό γενικότερα.
Χρόνια τώρα οι φιλοζωικές οργανώσεις προσπαθούμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο για το τι εστί τσίρκο. Η ίδια η ύπαρξη και η υπόσταση του τσίρκου καλλιεργεί και ενθαρρύνει νοοτροπίες που θεωρούν το ζώο σκλάβο στον ανθρώπινο ζυγό, αντικείμενο «άρτου και θεάματος» και όχι ζωντανό πλάσμα με δικαίωμα στη ζωή, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση.

Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων

 

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact