Αυτο σημαίνει ότι με 2,5 κουταλιές σούπας (=10mg) λαμβάνουμε 12,4mg. Η συνιστωμένη ημερησία δόση για άνδρες είναι 10mg και για γυναίκες είναι 14mg. Φυσικά δεν χρειάζεται να τρώμε όλο το σίδηρο από θυμάρι, αλλά μπορούμε να προσθέτουμε 1-2 κουτ. γλυκού σε όσες συνταγες μας νομίζουμε ότι ταιριάζει.
Εννοείς γραμμάρια ή mg στα σημεία όπου έχω κάνει bold; Διότι αν εννοείς mg, τότε αλλάζουν οι μονάδες μέτρησης, και άρα 10mg θυμάρι δίνουν 0,124mg σιδήρου. 2 κουταλιές ακούγονται σαν 10 γραμμάρια, όμως (που θα έδιναν όντως 12,4 mg σιδήρου). Έχω μπερδευτεί λίγο, μπορείς να το ξεκαθαρίσεις;
Πάντως, για παραπάνω σίδηρο, μία πολύ καλή ιδέα είναι ο φρέσκος μαϊντανός. Σύμφωνα με το
nutritiondata, 100 gr περιέχoυν 6.2 mg σιδήρου,
και 133 mg βιταμίνης C, επομένως ο σίδηρος είναι πιο απορροφήσιμος, μιας και λαμβάνεις και την απαραίτητη C ταυτοχρόνως. Συνήθως προσθέτουμε μικρή ποσότητα μαϊντανού στο φαγητό, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ολόκληρο ματσάκι σε συνταγές όπως ταμπουλέ, φασόλια σαλάτα με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό, χειμωνιάτικο πέστο (συνταγή
εδώ), και πολλές άλλες.