χορτοφαγία: στάση ζωής

Αποστολέας Θέμα: Bars δημητριακών  (Αναγνώστηκε 1677 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
  • Φύλο: Γυναίκα
Bars δημητριακών
« στις: Μάιος 08, 2009, 02:10:12 πμ »
Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη, και είναι ότι πρέπει για ένα μικρό σνακ! Εχουμε και λέμε!!

Υλικά:

300 γρ. φυτικό βούτυρο
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ μέλι (εγώ εβαλα σιρόπι αγαύης)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα (ίσως και λίγο παραπάνω)
700 γρ. νιφάδες βρώμης
4 μεγάλες μπανάνες (ή 5-6 μικρές)
100 γρ. αμύγδαλα ή φουντούκια

Εκτέλεση:
1) Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη και το μέλι και το βάζετε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη
2) Βάζετε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια στο μπλέντερ. Να μην γίνουν σκόνη, απλά να γίνουν πιο μικρά κομματάκια.
3) Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζετε την βρώμη, την κανέλα, το μπείκιν και τα φουντούκια/αμύγδαλα και σε αυτά ρίχνετε το βούτυρο που έλιωσε με την ζάχαρη και το μέλι
4) Χτυπάτε στο μπλέντερ τις μπανάνες ώστε να γίνουν πολτός και τις προσθέτετε και αυτές στο μπωλ και ανακατεύετε τώρα όλα τα υλικά ώστε να πάνε όλα παντού
5) Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι τέτοιου μεγέθους ώστε σε ύψος το μίγμα να φτάνει τα 2 εκατοστα (περίπου 2 δάχτυλα)
6) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25'
7) Όταν κρυώσει, κόβετε σε μικρά μακρόστενα κομμάτια

Η συνταγή η βασική είναι αυτή αλλά ανάλογα με το γούστο του καθενός υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να κάνει κανείς
- μπορείτε στο μίγμα να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας οπότε θα έχει μέσα κουκκίδες από σοκολάτα
- η συνταγή που είχα βρει είχε την εκδοχή του να λιώσετε σοκολάτα και να βουτήξετε την μία πλευρά της κάθε μπάρας σε αυτήν και να κρυώσει
- μπορείτε να προσθέσετε μικρά κυβάκια παπάγιας στο μίγμα
- επίσης οι σταφίδες πιστεύω πως θα του πήγαιναν επίσης
- γι αυτούς που τους αρέσουν και οι πιο ξινές γεύσεις, ίσως λίγα κράνμπεριζ να του πήγαιναν μέσα....

αυτές είναι λίγες παραλλαγές που έχω σκεφτεί, φαντασία και διάθεση να χεις!
θα περιμένω τις εντυπώσεις σας!

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
Απ: Bars δημητριακών
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 08, 2009, 07:54:49 πμ »
φαίνεται πάρα πολύ καλή! καιρό ήθελα να δοκιμάσω να φτιάξω bars, και θα προσπαθήσω να τις κάνω το συντομότερο (αυτήν και την συνταγή της veggie wedgie)

Αναφέρεις καπους τις σχετικές συνταγές που διάβασες για να δημιουργήσεις αυτήν την συνταγ. Θα μπορούσες να μας δώσεις μερικά links ?
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος elsa

• Συντονίστρια
  • Addicted
  • Αποσυντονίστηκα...
    • elsa's blog
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 08, 2009, 09:17:58 πμ »
Κι εγώ το ίδιο! Είχα προσπαθήσει να φτιάξω ωμοφαγικά με αμύγδαλα-ηλιόσπορους-κάσιους-σουσάμι-σταφίδα-νιφάδες βρώμης αλλά δεν έδεναν καλά. Ήταν νόστιμο αλλά δεν μπορούσες να το κουβαλήσεις στην τσάντα!
Ευχαριστούμε!

Αποσυνδεδεμένος apokalupsh

• Sr. Member
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 08, 2009, 08:02:32 μμ »
Δεινομάχη, δεν έχω κάποιο site απο το οποιο βλεπω τις συνταγές, απλά από μια κανονική συνταγή πχ παίρνω κάποια στοιχεια και την φτιάχνω με τον τροπο μου. η συγκεκριμένη ήταν μια συνταγή για γλυκά που είχα δει σε μια εκπομπή και η βασική συνταγή είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που παρουσίασαν, δεν έκανα εγώ κάποια αλλαγή, αλλά δυστυχώς δεν έχω να δώσω κάποιο λινκ. η μόνη αλλαγή για να ρθει στα μέτρα μου ήταν ότι έβαλα βιολογική βρώμη και ξηρούς καρπούς, και αντί για μέλι, σιρόπι αγαύης. τις παραλλαγές τις σκέφτηκα απλά εγώ γιατί απλά πιστεύω θα ταιριάζουν στο γλυκό αυτό. αν όμως βρω κάποιο αξιολογο site σιγουρα θα το μοιραστω μαζι σας! (... δεν νομιζω πως ειχα αναφερει οτι τις βλέπω από καποιο site τις συνταγες γενικα...)

ελπιζω να το φτιάξεις και να σ αρεσει! να σαι καλα!  biggestgrin

Αποσυνδεδεμένος Δεινομάχη

• Addicted
  • κάνε κάτι μικρό σήμερα, αντί να σκέφτεσαι αιωνίως
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 08, 2009, 11:00:44 μμ »
πού να πάει το μυαλό μου στην τιβι.!
φαντάστηκα ότι θα μάζεψες 5-6 συνταγες από ιντερνετ, και αυτή ειναι η δική σου παραλλαγή.

σε ευχαριστώ, θα την κάνω σ*ι*γ*ο*υ*ρ*α
A small change in my life today is better than ages of well-intentioned thinking.

Αποσυνδεδεμένος marialan

• New Kid in The Block
  • **
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 13, 2009, 07:01:55 μμ »
πολυ ωραια συνταγη!! ευχαριστω πολυ!!  clapper

Copyright © χορτοφαγία: στάση ζωής
Contact