Η συνταγή είναι πολύ απλή και εύκολη, και είναι ότι πρέπει για ένα μικρό σνακ! Εχουμε και λέμε!!
Υλικά:
300 γρ. φυτικό βούτυρο
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ μέλι (εγώ εβαλα σιρόπι αγαύης)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα (ίσως και λίγο παραπάνω)
700 γρ. νιφάδες βρώμης
4 μεγάλες μπανάνες (ή 5-6 μικρές)
100 γρ. αμύγδαλα ή φουντούκια
Εκτέλεση:
1) Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη και το μέλι και το βάζετε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη
2) Βάζετε τα αμύγδαλα ή τα φουντούκια στο μπλέντερ. Να μην γίνουν σκόνη, απλά να γίνουν πιο μικρά κομματάκια.
3) Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζετε την βρώμη, την κανέλα, το μπείκιν και τα φουντούκια/αμύγδαλα και σε αυτά ρίχνετε το βούτυρο που έλιωσε με την ζάχαρη και το μέλι
4) Χτυπάτε στο μπλέντερ τις μπανάνες ώστε να γίνουν πολτός και τις προσθέτετε και αυτές στο μπωλ και ανακατεύετε τώρα όλα τα υλικά ώστε να πάνε όλα παντού
5) Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψάκι τέτοιου μεγέθους ώστε σε ύψος το μίγμα να φτάνει τα 2 εκατοστα (περίπου 2 δάχτυλα)
6) Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25'
7) Όταν κρυώσει, κόβετε σε μικρά μακρόστενα κομμάτια
Η συνταγή η βασική είναι αυτή αλλά ανάλογα με το γούστο του καθενός υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να κάνει κανείς
- μπορείτε στο μίγμα να προσθέσετε κομματάκια σοκολάτας οπότε θα έχει μέσα κουκκίδες από σοκολάτα
- η συνταγή που είχα βρει είχε την εκδοχή του να λιώσετε σοκολάτα και να βουτήξετε την μία πλευρά της κάθε μπάρας σε αυτήν και να κρυώσει
- μπορείτε να προσθέσετε μικρά κυβάκια παπάγιας στο μίγμα
- επίσης οι σταφίδες πιστεύω πως θα του πήγαιναν επίσης
- γι αυτούς που τους αρέσουν και οι πιο ξινές γεύσεις, ίσως λίγα κράνμπεριζ να του πήγαιναν μέσα....
αυτές είναι λίγες παραλλαγές που έχω σκεφτεί, φαντασία και διάθεση να χεις!
θα περιμένω τις εντυπώσεις σας!