Υλικά2 πολύ ώριμες μπανάνες
2 κ.σ. σησαμέλαιο (η συνταγή προτείνει canola αλλά δεν είχα!)
1/2 κούπα φυτικό γάλα
1/2 κούπα νερό
2 κ.γ. μηλόξυδο
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. κανέλλα
ΕκτέλεσηΚόβουμε τις μπανάνες σε φετούλες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Τις λιώνουμε με ένα πηρούνι και προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το νερό, το μηλόξυδο και το σιρόπι κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλλα κι ανακατεύουμε καλά μέχρι στο μείγμα μας να υπάρχουν ελάχιστοι κόμποι. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε μεσαία θερμοκρασία και ρίχνουμε 1/2 κούπα από το μείγμα μας. Ψήνουμε για 3 λεπτά, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για άλλο 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μας τελειώσει το μείγμα. Θυμίζουν πολύ πανκέικς μόνο που είναι πιο φρουτώδη! Γαρνίρεται με ψιλοκομμένες μπανάνες ή φρούτα τις επιλογής σας και σιρόπι σφενδάμου!
http://www.myvegcooking.com/2009/06/banana-flapjacks.html